Заловиха мигранти, подготвяли атентати в Москва

Действали по нареждане на ИД, предадено от пратеник от Турция
Обновена: 15 дек 2016 15:41 | 15 дек 2016 15:07, Елка Василева
44
Заловиха мигранти, подготвяли атентати в Москва
Кадър: YouTube

Руската Федерална служба за сигурност арестува в Москва мигрантска група диверсанти, подготвяли зрелищни терористични престъпления в руската столица по нареждане на групировката "Ислямска държава", съобщи пресцентърът на ведомството, цитиран от ТАСС.

Групата, включваща граждани на Таджикистан и на Молдова, планирала в Москва атентати с мощни взривни устройства саморъчна направа.

Диверсантите действали "по пряко нареждане" на ИД, предадено чрез неин пратеник, намиращ се в Турция и обявен за международно издирване от властите в Таджикистан.

Арестувани са 4 души. При обиски в жилищата им са иззети автоматични огнестрелни оръжия с боеприпаси, готови взривни устройства и голямо количество експлозивна смес. Разследването продължава, съобщава БТА.

Руските силови структури предотвратиха тази година опити за атентати на оживени места в Москва, Санкт Петербург и други градове от страната, планирани от пришълци от близки държави, припомни по-рано пред Националния антитерористичен комитет Александър Бортников, директор на Федералната служба за сигурност. През годината в Русия са предотвратени общо 42 терористични престъпления, посочи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
6
 
! Отговори
Нашите институции преди 7 години
да следят как ще се развие следствието, какво ще е наказанието и какви случки ще се случат по-късно на тези мигранти. После нашите да си вземат поука.НПО-тата, действащи у нас, също да следят развитието на случая. После да го съпоставят с протакането на следствието относно мистериозното убийство на българин недалеч от Центъра за бежанци в София (та да не се стигне до разследване на мигранти-извършители) и после да искат обяснения от съответните наши институции заради накърнени права на българи!
24
0
 
7
 
! Отговори
до 31 преди 7 години
Еми то от " евроатлантик" неможе да се очаква нещо свясно...
23
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чувал дъм от познати как дейсъва ОМОН. Тия са ги спукали от бой, а какъв ад ги чака още не ми се мисли.
22
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След снимките са подписали клетвени декларации, че ще си мълчат и са им дали по100 рубли на статистите.
21
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като чета коментарите и разбирам,че българинът освен от всичко разбира и от тероризъм.Как се подготвят квартирите,как трябва да се бият с полицията...Големи специалисти.Клавиатурни нинджи. Не могат да повървят,че уж тъпите руснаци се справят по-добре с терористите от умните европейци и американци.
20
0
 
13
 
! Отговори
**** преди 7 години
Сега на тези,Русия ще им се види тясна,не ми се мисли какво ще им се случи,мога да ги посъветвам от сега,направо да си слагат въжето,това е по добрият вариянт за тях.
19
0
 
5
 
! Отговори
Брунко преди 7 години
до Большой театр Да се сражават с полицията? Полицаите сигурно са им позванили 30 минути преди ареста да се подготвят за сражение, но те се оказват доста мързеливи.
18
0
 
2
 
! Отговори
трингов преди 7 години
до 5 защо не дойдеш в Москва бе специалист25674
17
14
 
1
 
! Отговори
САЩ преди 7 години
Щом е в Масква може .. да ги сцепят от атентати рашките !
16
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Граждани на Молдова ли?Там не предстоеше ли референдум за присъединяване към Румъния? Да не би тези арести да са прелюдия към контрареферендум за присъединяване към Русия?
15
0
 
22
 
! Отговори
Пъзел преди 7 години
Разликата е, че във Франция ги ловят след атентатите :)
14
9
 
3
 
! Отговори
Garibaldi преди 7 години
Че е измислица е ясно, но поне изглежда по-реалистично в сравнение с цирковете в Париж и Брюксел.Без да наемат кризисни актьори, без фигуранти. Просто арестуват някакви с дълги бради и ни обясняват, че са потенциални терористи. След 11-ти септември ни програмираха да считаме за терорист всеки арабин (въпреки че службите на САЩ сами избиха съгражданите си.)Естествено, фалшиво е. Рутинна психологична-операция, но поне е реалистична и много ще клъвнат.
13
0
 
5
 
! Отговори
ивчо преди 7 години
до 14евала чоджум и от тероризъм ра,збираш, бегай у ДАНС че те вземат, ценен кадър
12
0
 
21
 
! Отговори
До бивш терорист преди 7 години
бивш терорист едва ли си, щото се вижда, че си настоящ glupak. На видеото не единия му потреперваха баджаците и кунките. Много добре знае какво го чака, и че докато е жив ще му се иска да е умрял. Ха ха, в ръцете на ФСБ, жална му майка!
11
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руснаците не си поплюват! Сега право в Сибир.
10
25
 
0
 
! Отговори
Берлин преди 7 години
Путин ги покани и сега цяла Русия ще пламне. Нормалните yшaкни ще пият водка в страх и ужас, благодарение на дребния.
9
0
 
25
 
! Отговори
PD преди 7 години
И ние заловихме един такъв. Англо атлантическите правозащитници и техните лакеи в съдебната система издействаха да бъде освободен. И после направи фоерверка на Турско летище.Та последно кой се бори с тероризма и кой имитира
8
17
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
масква, къде пак скрихте президенто, появете го!
7
25
 
2
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 7 години
АТЕНТАТИТЕ В РУСИЯ НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРАВЯТ СРЕЩУ МИРНИ ГРАЖДАНИ ,А СРЕЩУ ВОЕННИ И ПОЛИЦИЯ ,СЪЩО ТАКА И ВЪВ ВАЖНИ ПРЕДПРИЯТИЯ КОИТО НОСЯТ ПАРИ НА РУСИЯ
6
1
 
32
 
! Отговори
Санде преди 7 години
Ще лежат в "Черния Делфин" в тясна тъмна клетка до края на живота си ! Там няма евроатлантически "ценности" и права на престъпника.