Обама се закани: Ще отвърнем на хакерските атаки на Русия

"Защо се оплакват, чак когато Хилари загуби", контрира Тръмп
Обновена: 16 дек 2016 08:15 | 16 дек 2016 08:06,
74
Обама се закани: Ще отвърнем на хакерските атаки на Русия
Снимка: БТА

Съединените щати ще отвърнат на хакерските атаки, извършени от Русия по време на американските президентски избори, заяви вчера президентът Барак Обама в ефира на радио Ен Пи Ар, предаде Франс прес.

Още по темата

"Ясно е, че ако чуждестранно правителство, независимо кое, опита да опорочи нашите избори, ние трябва да реагираме", каза Обама. "И ще го направим в момента, в който решим", допълни той.

Вчера се появиха медийни информации, че според американски разузнавателни източници е твърде вероятно руският президент Владимир Путин лично да е разпоредил как да бъдат използвани материалите, придобити от хакерите, които проникнаха в компютрите на Националния комитет на Демократическата партия и висши партийни функционери като шефа на предизборната кампания на Клинтън Джон Подеста.

В месеците преди вота на 8 ноември в "Уикилийкс" бяха публикувани имейли, откраднати от компютрите на представители на Демократическата партия.

"Ако Русия или някой друг са извършвали хакерски атаки, защо Белият дом чака толкова дълго да предприеме действия? Защо се оплакаха чак когато Хилари загуби", попита в "Туитър" новоизбраният американски президент Доналд Тръмп, цитиран от ДПА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Рашка Говняшка ще разбере, че не трябва да се бъзика с чичо Сам.
19
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ха ха ха кооо
18
4
 
15
 
! Отговори
Геро преди 7 години
Какво безсилие, нали
17
5
 
22
 
! Отговори
до 20 св.св.Маркс и преди 7 години
Аз съм част от народа и знам на 99% неговите нагласи. А те са обич към Русия. Ти естественно си от останалия 1% продажни антибългари , нали ?.
16
2
 
5
 
! Отговори
trump преди 7 години
do koga shte revesh be Bama...go home!!!
15
16
 
3
 
! Отговори
фх преди 7 години
Руските сви.ни в Бг се оказва, че въпреки обичта си към руската *** и плешивия, *** цар-много разбират и от история и политика на САЩ?!? Тотално изтрещели сте, малки, долни гадинки!!
14
1
 
11
 
! Отговори
Хюсеин Обамов преди 7 години
ще ми отвърне на цъpвyлитe. Съдрани.
13
2
 
21
 
! Отговори
вън преди 7 години
Този военно престъпник да си ходи по скоро,той докара достатъчно страдания и болка на много хора по света....
12
20
 
5
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 7 години
До до 14 Един българин- Теб пък кой те упълномощи да говориш от името на българския народ??? Бегай в Магадане...или другаде в любимата Рашка.
11
4
 
15
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 7 години
Цялата тази американска манипулация беше, да имат оправдание да хакерстват файловете на руските въоръжени сили. Да ама не, защото тяхните системи са автономни и трудни за достъп. Последно пъчене на детските гърди на Обама!
10
3
 
31
 
! Отговори
до 14 Един българин преди 7 години
Не е нужно Путин да влияе на България, народа български е с Русия с изключение на безмозъчните антибългарски евроатлантически същества с неустановен пол.
9
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Последни смешни напъни на Обама да се прави на мъж. Тръмп ще подмини 100% всички служби. Той знае много добре, че сегашните играят зад гърба на президента и властта.
8
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Един българин 10 и 14Ти въобще съобразяваш ли какво пишеш? Обама бил хитър, благ и т.н всякакви глупости....И къде я видя тази му хитрост през 8-те години на управлението му??? Нещо "благо" или пък "хитро" да направи???? ПЪЛЕН ПРОВАЛ НАВСЯКЪДЕ!!!! Но това такива като тебе ограничени недоучени хлапета няма как да вденат!
7
5
 
17
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 7 години
Сети се Мара да се побара. Осем години ей тоя герой гледаше пъпа си и чак сега загря че Путин вършел лоши неща...Добро утро... Не случайно го смятат за най-слабия президент от Гражданската война насам...
6
3
 
24
 
! Отговори
(-_-) преди 7 години
Обама, вече не си интересен. В САЩ сте си въобразили, че сте много важни и целия останал свят някак все нещо ви пречи. В същност вие сте тези, които пречите на развитието и ако не се бъркате където не ви е работа нещата сами си идват по местата.
5
5
 
21
 
! Отговори
Ут къдя, нъ къдя преди 7 години
Ами...прав е бай Дончо! Защо ревнаха след загубата на кака Хилка?
4
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво на Путин! Путин избира американския поезидент! Дали не подрежда и Конгреса им! На крива ракета космоса и е крив...... Не, Путин и е крив. Вече почвам да съжалявам Великите САЩ. Започват да се превръщат в бананова република. Жалко и смешно, чернокожия на снимката започва ритуал по вуду магия...
3
2
 
17
 
! Отговори
погр ебален агент преди 7 години
Обама се закани: Ще отвърнем на хакерските атаки от филиала на ЦРУ в Русия!
2
5
 
37
 
! Отговори
Spiritus Rector преди 7 години
След като Барак Хюсеин Обама години наред подслушва над 4 милиарда телефона по цял свят, включително и този на баба Ангела и на дедо Оланд, защо Путин да не подслушва Хитлъри?
1
4
 
33
 
! Отговори
черно минало преди 7 години
Какво е общото между Обама и пожарникаря?И двамата имат черно минало!