Убиецът стоял точно зад Карлов, точно като телохранител

Фотографът, заснел стрелбата, разказва за случилото се
20 дек 2016 10:22, Елка Василева
16
Убиецът стоял точно зад Карлов, точно като телохранител
Снимка: БТА

Фотографът на Асошиейтед прес Бурхан Озбилиджи, който е присъствал в момента на убийството на руския посланик в Анкара и е фотографирал убиеца веднага след извършената от него атака, разказа подробности за случилото се.

По думите му атаката е станала на откриването на изложбата "От Калининград до Камчатка през очите на пътешественици", която фотографът решил да посети "просто защото му била на път за вкъщи".

Това беше стандартно мероприятие, разказва фотографът.

"Затова когато мъжът с тъмен костюм и вратовръзка извади пистолет, аз бях смаян и си помислих, че това е някаква постановка, разказва той. - Но всъщност това беше хладнокръвно планирано убийство, което се случи пред очите ми и пред очите на други хора, които в ужас пълзяха да се укрият, след като късо подстриганият мъж застреля руския посланик".

Още по темата

Фотографът каза, че в галерията са проехтели поне осем изстрела. Хората са падали на пода, криели се под масите и зад колоните. "Бях изплашен и объркан, но се скрих зад една стена и се захванах с работата си: започнах да снимам", добави Озбилиджи.

Фотографът пристигнал на изложбата в момента, когато руският посланик Андрей Карлов произнасял речта си.

"Той говореше тихо, доколкото можех да чуя, с любов за родината си", разказва фотографът, добавяйки, че в онзи момент Карлов е изглеждал "спокоен и скромен".

Последвали изстрели и настъпила паника. "Отне ми секунди да осъзная случилото се: до мен умря човек, животът изчезна пред очите ми", пише Озбилиджи.

Убийството на руския посланик Андрей Карлов в Анкара беше извършено в понеделник вечерта. Той е починал от получените огнестрелни рани. Малко по-късно пристигналите на мястото полицаи ликвидираха стрелеца. Преди това той рани още трима души.

Съобщава се, че терористът Мевлют Мерт Алтънташ от няколко години е служел в полицията в Анкара, но в деня на нападението срещу руския посланик той не е бил на работа.

Озбилиджи описва терориста като човек, който е възбуден, но в същото време по странен начин контролира действията си.

"Когато се върнах в офиса да обработя снимките, бях шокиран, виждайки, че стрелецът е стоял точно зад посланика по време на речта му – точно като приятел и телохранител", добави фотографът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
6
 
! Отговори
Бай Рашо преди 7 години
Много им се иска на тези американски проституткиот тайните служби на Обама \"имащи пръст\" в убийството на руския посланик в Турция, тъй като световната прогресивна общественост ги изхвърлиха като \"мръсни котета\" от преговорите за уреждане на конфликта в Сирия,основните преговарящи в лицето на Русия и Турция да сиразвалят отново добросъседските отношения !
5
3
 
3
 
! Отговори
:) преди 7 години
Запитайте се още, ако ВМЗ Сопот продава оръжие на ислямистите, как то е стигнало до там, кои са знаели и кои са го одобрили.Защо г-н Борисов не излезе с официално изявление как държавно предприятие продава на ислямистите оръжие. То е минало през Турция под американско ръководство, а онези са връщали петрол. Как подставена фирма купува оръжие от ВМЗ Сопот, без службите да се поинтересуват кой ще го използва?Няма такъв филм. Знаели са, просто са го криели колкото може по-дълго.
4
1
 
5
 
! Отговори
:) преди 7 години
Не забравяйте още, че САЩ много дълго време действаше подривно в България, налагайки ни правила, които да разбият нашата воеена индустрия.Когато войната започна в Сирия, се появи проблема как да бъдат въоръжени ислямистите. Там САЩ сами не могат просто да продадат тяхното оръжие - твърде очевадно е, а те искат да соят настрана от тези анализи.ВМЗ Сопот за пръв път през 2015 г. удвои персонала си. Запитайте се, след като има война наблизо, от едната страна е Русия, кой точно е купувал оръжието?
3
2
 
3
 
! Отговори
:) преди 7 години
Човекът се е жертвал за родината.Турция стои зад част от терористите в Сирия. След като свали руския бомбандировач, каза, че това е само началото. Понеже САЩ (официално) не отговори на призива и за общ фронт с Русия, Турция търси други начини за продължаване на започнатата политика. Сега всички ще търсят навсякъде, но не и там, на очевидното място, където всъщност е проблема. Всъщност това е провокация от Турция и САЩ към Русия: какво ще направите, след като дори ваш дипломат убихме?
2
2
 
11
 
! Отговори
Mariika преди 7 години
Fethullah Gulen= Amerika
1
0
 
28
 
! Отговори
онбашията преди 7 години
атентатор е думата, не е терорист, ама карай