Похитителите на самолета искат да бъдат освободени затворници

Пуснати са 25 от пътниците, общо са били 111
Обновена: 23 дек 2016 15:38 | 23 дек 2016 15:36, Елка Василева
4
Похитителите на самолета искат да бъдат освободени затворници
Снимка: Reuters

Похитителите на либийския самолет, приземен принудително в Малта, искат коридор за безопасно извеждане на техни привърженици от източнолибийския град Бенгази, предаде ТАСС, като се позова на представител на либийското временно правителство.

Според наличната информация похитителите са двама, въоръжени са с ръчни гранати и заплашват да взривят самолета, ако не бъдат изпълнени исканията им "затворниците от либийските затвори да бъдат освободени".

Самолетът на авиокомпания "Африкия еърлайнс" със 118 души на борда изпълнявал вътрешен полет от либийския град Себха за столицата Триполи, когато бил отвлечен и принуден да кацне в Малта.

От самолета са пуснати 25 души, съобщи в Тwitter малтийският премиер Джоузеф Мускат. Общо на борда е имало 111 пътници - 82-ма мъже, 28 жени и едно дете. Освободените са жени и деца.

Малтийските власти преговарят с похитителите. Според телевизия "Скай нюз Арабия" похитителите са заявили, че са от неизвестната досега групировка "Ал Фатах ал Джадид".

телевизия "Ал Арабия", цитирана от ТАСС, съобщи, че на борда има депутати от либийския парламент. Представител на "Африкия еърлайнс" казал за Ал Арабия", че в списъка на пътниците фигурира името на депутат от парламента, но не е известно дали той се е качил в самолета, посочва Асошиейтед прес, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: Малталибийски самолет
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да се взривяват даже от вън да им докарат още динамит за по сигурно
2
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До макеСамо дето сега си става въпрос директно, че терористи искат свободен коридор... хич не се маскират вече за имигранти. Тия последователи да не би да са земеделци търсещи препитание?
1
4
 
10
 
! Отговори
маке преди 7 години
чини ми се дето са измислили нов начин за трафик на емигранти