Близките на загиналите военни вземат по 5,8 млн. рубли

Разбилата се руска машина е произведена през 1983 г.
25 дек 2016 14:02, Петя Славова
139
Близките на загиналите военни вземат по 5,8 млн. рубли
Снимка: БТА

Семейството на всеки загинал военнослужещ при самолетната катастрофа на Т-154 край Сочи, ще получи застрахователна компенсация от над 5,8 милиона рубли (близо 92 000 евро). Това се посочва в съобщението на Согаз, където са застраховани служителите на министерството на отбраната.

Застрахователят е заявил, че ще направи плащанията в най-кратки срокове. "Размерът на компенсацията на семейството на всеки загинал военнослужещ ще бъде общо над 5,8 милиона рубли, от които 2,3 милиона рубли застраховка и 3,5 милиона рубли еднократно плащане", се посочва в съобщението на Согаз.

Всички от състава на Александровския военен хор, с изключение на трима солисти, са били на борда на разбилия се в Сочи самолет Ту-154. Това заяви водещият солист на ансамбъла Вадим Ананиев, цитиран от БТА.

Самолетът Ту-154, който катастрофира днес край Сочи, е произведен през 1983 година и е бил ремонтиран през
декември 2014 година, управлявал го е опитният летец първи клас Роман Волков, съобщи пресслужбата на руското министерство на отбраната, цитирана от ТАСС.

Руската агенция РИА Новости съобщи, позовавайки се на неназован източник, че според предварителните данни катастрофата е причинена от техническа неизправност или пилотска грешка.

Друг източник заяви пред руските осведомителни агенции, че вероятността за екстремистки акт е изключена.
Времето в района на катастрофата е било ясно.

Първи канал, "Россия", НТВ и РЕН ТВ отменят излъчването на развлекателни програми във връзка с катастрофата с руския самолет Т-154. Загиналите в самолетната катастрофа край Сочи солисти на ансамбъла "Александров" бяха гордостта на Русия и тепърва ще осъзнаваме мащаба на трагедията, каза ръководителят на отдел култура на руската столица Александър Кибовский.

Руското министерство на отбраната заяви, че "не са намерени оцелели" от катастрофата със самолета Ту-154, разбил се в Черно море край Сочи, предаде ДПА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
2
 
0
 
! Отговори
Shark преди 7 години
До 90. Ами за избитите деца в Алепо да се сетят бащите им, а за жените да се сетят мъжете и братята им, които вместо да останат и да бранят страната и семействата си те хукнаха към Европа да налагат прос!ташката си религия и да правят атентати.
76
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Невярващите да посетят блога на Варламов. Видеото с взрива.
75
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вече има и видео с взрива. Ансамбълът е трябвало да изнесе новогодишен концерт в авиобазата в Алепо. Поредният резил за Путин.
74
12
 
5
 
! Отговори
Петранка Простослава преди 7 години
Тръгнали в Сирия на джамбуре, ама ИДИЛ им порязал патоса.
73
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Самолетът е изчезнал изведнъж от радарите. Причината е очевидна. Взрив.Въпрос на време беше да се случи.Съболезнования за близките. Но за избитите деца и жени в Алепо кой се сеща ?
72
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вий тях не ги гледайте, оркестрантите още приживе получават по 1 апартамент безплатно от държавата. 2ро ползват всички облаги с които се ползват всички военни и полицаи в Русия - безплатни пакети с почивки за цялото семейство, безлихвени лизинги за абсолютно всичко от гсм до нов автомобил и какво ли още не. А вдовиците доживот ползват всичко това + дебела пенсия от мъжа. А ся ми кажете как е в БГ
71
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КАКВИ ЗЛОБНИ ИНДИВИДИ ИМА ТУК, ДА ТЕ Е ГНУС ДА ИМ ЧЕТЕШ ПИСАНИЯТА.
70
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
брей голям специалист е този чнг
69
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А при нас дадоха по 356 лева.
68
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
5,6 милиона рубли са 92000 евро, да беше прочел материала отгоре.
67
2
 
12
 
! Отговори
Gogo преди 7 години
До авторитарен режим: Алооо,катастрофата на бразилския самолет помниш ли?Загина бразилцки футболен отбор.Ш цяла латинска Америка обявиха траур.
66
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи ще има по-малко за тези в Украйна
65
13
 
8
 
! Отговори
до Партиен член преди 7 години
Явно си повече член и по-малко партиен, руснаците празнуват коледа на 6ти януари - пиян лосион и *** мечките
64
14
 
2
 
! Отговори
ЧНГ! преди 7 години
Коледа не е Християнски празник. Затова не го празнуват в Русия. Коледа е астрономическа Нова Година. Тя се е чествала и чества в България дълго преди да се появят християни, комунисти и друга подобна ***.На 22 Декември слънцето е в най-ниската си точка и така стои три дни след което на Бъдни Вечер се чака новия изгрев и Новата Година. След това дните са определени за празник тъй като е почти невъзможно да се раздели кръга на 365 градуса/дни.Така жреците са решили да разделят кръга на 360 г
63
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
5,8 милиона рубли, това има ли 20 долара?
62
13
 
40
 
! Отговори
Партиен член преди 7 години
На християнски празник да се радваш на смърта на християни????Трябва да си много долна гадина.
61
4
 
42
 
! Отговори
Трагедия преди 7 години
Голяма трагедия Моите съболезнования към близките на загиналите.Голяма страна но и много трагедии за 10 дни.
60
35
 
7
 
! Отговори
Shopp преди 7 години
Но тук правя уговорката:Ако наистина на борда е имало само шутове и журналисти, значи гаранция фаливото гориво са им го "подсипали" по заповед на Кремъл.*** няма да утрепе ефективни военослужещи, но някакви балалайкаджии ще ги грохне с удовольствием
59
45
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТЕРОРА В СИРИЯ ИДВА 99% ОТ ***!!!!ИЗБИ НАСЕЛЕНИЕТО НА СИРИЯ И СЪВСЕМ ОТКРИТО АНЕКСИРА ТЕРИТОРИЯТА НА СИРИЯ КЪМ РУСИЯ!!!ЖАЛКО , ЧЕ СА ИЗМРЕЛИ САМО 100 ПУТЕНОФИЛИСТА А НЕ 100 МИЛИОНА ПУТЕНОФИЛИСТА!!!
58
12
 
27
 
! Отговори
Shopp преди 7 години
Вариантите са следните: 1. Взрив - слабовероятен 2. Обледенение - много вероятен, предвид сезона и ако са бързали да излетят не са обработили с противообледенителна течност. 3. Замръзнало гориво - не е изключено, защото има отказ и на трите двигателя. Ако е имало вода в керосина, белята е неминуема. Фактите руснаците ще ги скрият и ще обявят най-изгодния за тях вариант от гледна точка на политическата конюнктура.