Кисинджър става посредник между САЩ и Русия

Той е сред малцината американци, редовно срещали се с Путин
27 дек 2016 09:44, Елка Василева
43
Кисинджър става посредник между САЩ и Русия
Хенри Кисинджър. Снимка: архив, Reuters

Бившият държавен секретар на САЩ Хенри Кисинджър ще стане посредник в отношенията между Белия дом и Кремъл при управлението на новоизбрания американски президент Доналд Тръмп и ще участва в разработването на план за нормализиране на ситуацията в Украйна, предаде ТАСС, като се позова на германския в. "Билд".

Според изданието, което цитира източници от екипа на бъдещия президент на САЩ и данни от европейски специални служби, Кисинджър трябва да стане посредник между Москва и Вашингтон. Тръмп се стреми към сближаване с Кремъл.

Бившият държавен секретар може да предложи особено ценен опит от гледна точка на заплахата от нова студена война и сложните отношения на бъдещия президент на САЩ с Китай.

Кисинджър познава Путин от времето на падането на Берлинската стена и е сред малцината американци, които редовно са се срещали с руския президент, отбелязва "Билд".

По данни на западноевропейски специални служби Тръмп иска да отмени санкциите срещу Русия по съвет на Кисинджър. Бившият държавен секретар съветва да се признае хегемонията на Русия в бившите съветски републики - от Беларус, Украйна и Грузия до Казахстан. Това означава САЩ да признаят, че пространството между Полша и Иран, Афганистан и Китай е руска сфера на влияние, посочва вестникът.

По въпроса за Украйна главната идея на Кисинджър се състои в това Русия да гарантира сигурността в източната част на страната, а в замяна Западът повече да не повдига въпроса за Крим.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
2
 
! Отговори
777 преди 7 години
До АнонименСега тъжните времена са на бездомниците, на ровещите в кофите пенсионирани учители и инженери. На изнасилените 80-годишни женици в селата, а след това ограбени. Тъжните времена са, че сме на 1-во място в ЕС по смъртност, че лекарите са превърнали болниците на бизнес борси, че всеки ден стотици деца не си дояждат и спират да ходят на училище. Списъкът е още много дълъг.
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сладка работа-носи витата баница от врата на врата,от железни порти до железни порти без завеса откоит една от друга по-високи,всички излезли да си късат на късмет за здраве на пролетариа по земята дет наведен да копа не видял ама помирисал,че отзад гърба му нещо се разплита,че от баницата нищ не остава,а канапа за връщане си лежи на земята сякаш някой минал,я господина,я кочияша след него да го неизгуби на къде е тръгнал-тоз двор на оня,от дол на дол връз връх щот не на всеки се обаждал Карабас
34
0
 
2
 
! Отговори
Иван от Русия преди 7 години
До Блокиран в ДневникАз също блокирани (завинаги) в Дневник )))
33
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тъжните времена са от режима на тока, празните магазини, селското мислене, спрения достъп до образование, създаване на частна армия - казармата, пелеене на държавни пари извън границите, унищожаване на всеки гражданин отказал да целуне червено знаме и т.н. Това са тъжни времена.
32
2
 
7
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 7 години
Последния щастлив момент в живота на петте процента български русофоби ще бъде новогодишното поздравление на главния русофоб на планетата - Росен П.Дерзайте и дано се просбособите към новия свят.Повече внимание на семейството, жената и децата и ще се оправите...Успех!
31
6
 
8
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 7 години
Тъжни времена идват за всички български *** на каубойско ботуши....Превземането на целия свят от САЩ и разпадането на Русия се отлагат за неопределено време
30
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 20Защитаваш Русия,че влиза в чужда държава,да пазела граждани си...Утре искам със същия ентусиазъм да защитаваш Турция,като влезе в южна България.Защо никога не мислите за своите интереси? Толкова ли сте глуппави ,колкото изглеждате?Какво ти е дала Русия в смрадливия живот,че толкова се гордееш ,че нападнала Украйна ... Братска държава?
29
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия никва роля няма. САЩ трябва да види света. Имат нужния капитал,бази, технологии, образование, финансиране,морал, военна мощ и всичко.Китай е от друг свят...Далеч от християския.... Върлува тежък КОМУНИЗЪМ.......Не става.Русия няма какво да е коментираме...Слаба,бедна,без образование,без морал,без военна мощ,без бази...Западна Европа разделени, както през последните 2000 год.
28
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Докато има "политици" отрода на Б.Борисов и неговитеизмислени министри Митов,Ненчев, Кунева, президентчетои др. които се държат като слугивеликите сили им е по-лесно да си говорят за сфери на влияние.
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
мерака и простотията нямат възраст хахахахаа
26
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименКиси е оакан комунист :)
25
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПОРЕДНАТА МИРИЗЛИВА ПАРТЕНКА, ИСКА МУ СЕ НО ЯДЕЦ...
24
3
 
21
 
! Отговори
Факт преди 7 години
Сферите на влияние не са нещо ново и няма да изчезнат скоро!Вярно,САЩ се опитаха да подчинят целия свят,без да делят с никого,но на практика вече се провалиха или да кажем,че шансовете вече са само теоретични.Основната роля в сриването на тоя план е на Русия,но и Китай удари едно рамо в най-трудния момент,без да се ангажира много.Така че можем да очакваме връщане към нормалното-многополюсен свят,да се надяваме-разумен.
23
3
 
7
 
! Отговори
До 23 преди 7 години
По- добре Рокфелер отколкото Ротшилд.
22
3
 
9
 
! Отговори
Далновиден преди 7 години
Намирисва на Ялта 2.0 май....Нормално е,след като офанзивата за елиминиране на Русия на практика се провали,а Китай става все по-силен.Само че Путин едва ли ще се съгласи на дребни отстъпки,а ще иска много сериозни неща,тия няколко години трудности трябва да си оправдаят цената,а и да се изпълнят дългосрочните планове.А Крим е препъни-камък наистина,само че за Европа е канара,а за САЩ-камъче!Така че сделка е напълно възможна-ще се разберат като евреи.(Путин е 1/4 евреин).
21
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"" Е и? Това ли искаме ние?!? Половината свят да е влияние на САЩ а другата половина под влияние на Русия?!?! От Трън Та на глог. Защо трябва да сме под нечие влияние а не под нашето собствено ?!? Просто трябва БСП и *** да се забранят със закон ""Сфери на влияние -- това е някакъв неприемлив термин от времето на студената война.Независими държави не могат да бъдатограничавани в отношенията си в някакви сфери на влияние.
20
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя дърт б,оклук е един от архитектите на световния ред. Член на Билдерберг и един от най близките хора на Рокфелер. Този е един от главите на всички демонични планове на тези и,зроди,освен че има пръст във всички войни които САЩ са водили последните години. Това е един демон в човешка кожа.
19
2
 
9
 
! Отговори
Мнение преди 7 години
Целият материал е една жена каза.... за по-достоверно се почва с ТАСС, който обаче цитирал кой??? БИЛД ... немско списание, в което кой знае кой всезнайко се упражнява върху темата, защото всички очакват и е много вероятно отношенията Русия-САЩ да се пооправят. Спокойно хора,още един месец и ще се види какво ще стане,не се хабете.Тръмп и Путин,ако искат да направят нещо в тази насока,ще го направят. Ако не искат ще си търсят оправдания и обяснения,например че Кисинджър го е хванал грип и не мож
18
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Страхотно! Сега по най-голяма вероятност американците ще ни подметнат обратно на руснаците. Като к**ва сме - обслужваме и двата полюса. Няма отърване, да му *** мамата.
17
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 13Минало, бешело....90% от днешното население на Крим е руско. Русия защити сънародниците си от Киевските изве рги. Това е. А като ви стиска, огледайте се наоколо, и си помислете, в отнетите Български земи колко българи са останали? Защо нашите държавници дремеха толкова години, та ги забравиха, до степен на малцинство в родните им Български земи? Престъпници позволили да се забрави Българщината, да не говорим за нещо по сериозно...