Президентът Плевнелиев: Русия цели отслабване на Европа!

Москва финансира антиевропейски партии и медии, посочи президентът
27 дек 2016 12:40, Елка Василева
1042
Президентът Плевнелиев: Русия цели отслабване на Европа!
Росен Плевнелиев. Снимка: архив, Булфото

Москва се опитва по най-различни начини да дестабилизира ситуацията в ЕС, заявява президентът Росен Плевнелиев в интервю за "Франкфуртер алгемайне цайтунг".

По думите му има много признаци за това, че Русия финансира антиевропейски партии и медии в България и други страни от Европа и по този начин се стреми да подкопае ЕС отвътре.

Плевнелиев смята, че в момента Русия преследва същата цел, каквото си е поставял навремето СССР - отслабване на Европа и разпространяване на съмнения по повод ценностите на демокрацията и върховенството на правото.

Според българския президент хората в ЕС трябва да знаят какво се случва и към какво е насочена руската пропаганда.

Представители на Запада не за първи път обвиняват Русия за агресивна политика спрямо Европа и опити да повлияе върху ситуацията в региона, коментира РИА Новости по повод заявеното от Плевнелиев.

Руската агенция обаче припомня, че още през лятото руският президент Владимир Путин заяви, че ръстът на популярността на националистическите движения в Европа изобщо не е свързан с Русия.

На пресконференция Путин посочи, че той е предупреждавал още преди 10 години за ръст на популярността на подобни движения и партии, ако Европа не промени политиката си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1042
Още по темата: РусияРосен Плевнелиев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
602
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"" Точно такъв стандарт имаме , какъвто сме си постигнали, такъв ще имаме за в бъдеще, какъвто си заслужим!!! ""--мдаа...разсъжденията спират там където би трябвало да има и практически обяснения КАК именно.В случая със "заслужим"се подразбира обикновено слугуване, слугинаж и т.н.Двойка, червена цъфара.
601
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Представители на Запада не за първи път обвиняват Русия за агресивна политика спрямо Европа и опити да повлияе върху ситуацията в регионасмях в цирка , запада окупира цяла европа посредством корупция и се помъчи да сложи ръка на арабския петрол и тръгнали да ми говорят за агресори и окупатори , ей мръс., на *** са тия третополовите
600
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Плевня,отивай да миеш чинийте у вас,че жена ти скоро ще се върне,а и после имаш да простираш,стига ораторсва пред немските медий,само и само да вземеш някое постче !!!И без това си обезпечен с 10 000 лв на месец до живот,гледай си спокойствието и седи мирен !
599
6
 
5
 
! Отговори
до779 преди 7 години
Представи си да.в росия.и мога да си позволя отпуск кадето си пойскам каждай год.а не как тебе на село .защото нет денишки за хлеб.и так вече морските градове са купени от бедните руснаци.
598
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отговора на наще първи за откритите от руснаците днес складове с оръжие в Ислямска Държава, с надписи Произведено в България.Цял свят научи за това ,но естествено тук никой нищо не знае.
597
4
 
12
 
! Отговори
ViP преди 7 години
4.ViP27.12.2016 22:38:53 Рейтинг:0Плевнелиев,април месец в Украйна,отиде да получава награда за забележете.."личност" на годината,и пред около 30-на световно значими фигури обяви,че Крим е Украйна,Украйна е европа и Русия е враг Номер 1 в света !!!!Еее,как да дойдат руснаци тук въпрек й вътрешната криза,руснаците не са спрели да си обикалят европа и света,само че наште тъпани много се обявяват против Русия и така не схванаха,че Русия вече не е СССР !!!!!!!
596
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И КАТО НАИЗСКАЧАХА ЕДНИ ***, ДА СЕ ЧУДИШ В РУСИЯ ЛИ СЕ НАМИРАШ ИЛИ В БЪЛГАРИЯ?
595
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
е как може такъв човек да ни е президент , гнус ме е от него , по бързо да се маха да не ни мърси името пред света
594
1
 
10
 
! Отговори
САМО ПИТАМ преди 7 години
До емигрантИ КЪДЕ ИЗБЯГА В РУСИЯ ЛИ? ЖИВЕЕШ В СМОЛЕНСКОЕ В ДЪРВЕНА КЪЩА?
593
7
 
9
 
! Отговори
емигрант преди 7 години
Роско .избягах от тази българия защото г..да като теб управляват . мишок анти руски
592
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не си и никога няма да бъдеш политик .Ще останеш в историята като една МИЖИТУРКА.Русия ли ви е виновна че 25 години освен да крадете ,а това е държавна политика друго нищо не знаете.
591
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
не сме народ щом го търпим още този изmeт
590
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Евала на Президента !!!!!!!!!!!!!Смел български патриот а не руска балалайка.
589
7
 
14
 
! Отговори
Батман преди 7 години
Според мен ще отиде на бунището!!!Тръмп има съвсем различна политика за тези, които им плащат да плюят срещу Русия. Той има намерение да си работят с Путин и да отреже всички пед..ли на хранилка.Така че Роско не го чака никаква нова работа.Но по-скоро, какво ще прави къдравата Сю?Това все пак е субективно мнение.
588
1
 
7
 
! Отговори
Отговор преди 7 години
До Василев 260 Какво му трябва на човек за да е щастлив.? Едно ферари с цвят червен...
587
9
 
16
 
! Отговори
дони преди 7 години
Пълен ***- от първия до последния си ден!!!!!Подмазвач!
586
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"". Къде ли ще бъде устроен Росен след презиенството си от американските спец служби за голямите си заслуги пред САЩ !?Ще бъде интересно къде ще работи Росен следващата година ?! "" от ФСБ России ще се обадят на ЦРУ а от там ще му сведат и на него горкия.
585
2
 
8
 
! Отговори
позитано 20 преди 7 години
Ха , Плевнелиев откри Америка...
584
4
 
16
 
! Отговори
Импичмънт преди 7 години
До 757 *** Там където беше предшестващият го американо-продажник Петьо-Коня (Петър Стоянов) - ще изнася лекции в Ю ЕС ЕЙ срещу 5-6 цифрени хонорари!Плевнята, както и Коня нали са много умни, има на какво да научат хамериканските студенти... най-малкото на слугинаж...
583
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"" Надяваме се, че Президентът ще продължи и в бъдеще да разобличава кремълските планове за дестабилизиране на нашата Родина и ЕС. ""-- аз нямам такива надежди, но знам че сърцето му няма да издържи и ще спре да тупти.