Турция забрани на медиите да пишат за убийството на Карлов

Забраната ще важи до приключване на разследването
Обновена: 27 дек 2016 08:25 | 27 дек 2016 08:17,
18
Турция забрани на медиите да пишат за убийството на Карлов
Снимка: Reuters, архив

Съд в Анкара забрани на средствата за масово осведомяване да отразяват разследването на убийството на руския посланик в Турция Андрей Карлов, предаде ТАСС, като се позова на Анадолската агенция.

Още по темата

Съдебното решение е било взето в отговор на искане на прокуратурата в Анкара. Забраната се отнася по-конкретно за разпространение на видеозаписи от местопрестъплението, а също на сведения за заподозрени лица. Тя ще важи до приключване на разследването. 

Андрей Карлов бе убит с 5 куршума при нападение на 19 декември в Анкара. Тогава той присъства на откриването на фотоизложба.

Турските власти потърсиха следи на проповедника Гюлен в покушението, но той категорично ги отрече. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
6
 
! Отговори
Георги преди 7 години
Турция се опитваше да бъде светска държава с тенденция да приеме западните ценности като свобода на словото например. И боготвореше Кемал Ататюрк. В Ердоган Ив е точно обратното - държавата се превръща в религиозна, делото на Кемал Ататюрк се отрича и основни ценности на западната цивилизация се зачеркват.
4
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЕРДОГАНИЯ ЗАБРАНИ!!! ТУРЦИЯ ВЕЧЕ Я НЯМА!
3
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Що пък са го застреляли агентя та сега да гадаят,той и така си изстрелял патроните,и щом искал да побега малко щял да бега,толкова стегнат беше при движенията си и декламирането,че сякаш искаше да каже още нещо и забравил що беше,пък и забравил що му останало в цевта та да бега,а то там за дето се изказа е бая далеко от тази изложба за искуствоведи.
2
11
 
0
 
! Отговори
а да видим преди 7 години
Пак същия поръчител дет поръча самолета с туристите връщащисе от египет. Единствения с доказана далавера от тва. Сега пак русия е жертва не агресор, пак е света вода ненапита. Как не свалиха европеиски или американски самолет след години опити а руски само след няколко дни одговор лесно доиде си с бомбата от русия. Как не гръмнаха друг посланник ами руския одговор лесно влязъл сие с тях щото не вярвам охраната на посланника да е от турци. И така путин си избива хората щот така има извинение .
1
4
 
6
 
! Отговори
SIKICI преди 7 години
MNOGOZNAYKOVCITE OT PUBLU4NIQ DOM NA EVROPA VZEHA DA UMUVAT PAK NA TEMA TURCIQ :)))