Терорът вся страх и ужас в Турция, Германия, Франция...

Изпращаме година, белязана от кървави нападения и стотици невинни жертви
28 дек 2016 16:00,
21
Терорът вся страх и ужас в Турция, Германия, Франция...
Снимка: Reuters

Отиващата си 2016-а година бе белязана от поредица кървави атентати, оставили отпечатък върху хиляди невинни хора. Вижте къде атентаторите всяха страх и ужас, убивайки стотици хора.

Януари – Турция

11 германски туристи бяха убити при атентат в центъра на Истанбул. Те станаха жертва на атентатор самоубиец от терористичната организация "Ислямска държава".

Инцидентът имаше катастрофален ефект върху туристическия сезон в Турция.

Март - Белгия

Атентат потопи белгийската столица Брюксел в кръв. Загинаха 34 души, а 198 бяха ранени, след като трима терористи атакуваха летище "Завентем" и метростанцията "Маалбек".

Март - Турция

Бомба е взривена от атентатор-самоубиец в Анкара. Той минал с кола, натоварена с експлозиви между два автобуса и задействал адското устройство. 37 загинаха, 120 бяха ранени.

Юни - Юли - Турция, Франция, Германия

2 експлозии на камикадзета на летище "Ататюрк" в Истанбул. 40 жертви и 147 ранени.

Разтърсващите събития не спряха и през юли. "Ислямска държава" отново напомни за себе си, този път припознавайки атентатора в Ница.

Камион, управляван от тунизиеца Мохамед Булел, прегази стотици хора на крайбрежната алея на френския туристически град. Загинаха 84 души, а над 300 бяха ранени.

Германия също не бе подмината от терористичната вълна. На 22 юли в Мюнхен бяха убити десет души, включително нападателят, а 36 бяха ранени.

Огънят бе открит до търговски център на оживена локация в баварския град. 18-годишният нападател с ирански корени е планирал атаката в продължение на година.

Два дни по-късно 15 души бяха ранени в град Ансбах. Атентаторът-самоубиец бе идентифициран – 27-годишен сирийски бежанец, имащ връзки с "Ислямска държава".

На 26 юли двама въоръжени нахлуха в църква в град Руан и брутално убиха 84-годишния свещеник. По-късно мъжете, за които се подозира, че са свързани с "Ислямска държава" - бяха застреляни от силите за сигурност.

Имената на двамата атентатори са фигурирали в базата данни за терористи във Франция.

Декември - отново Турция и Германия

Атентатор се самовзриви до стадион Бешикташ в Истанбул. Целта е автобус, пълен с полицаи. Следва втори взрив. Загиват 38 души, 150 са ранените.

Камион се вряза в тълпа посетители на коледен базар в Берлин. Загинаха 12 души, 48 бяха ранени. Атентаторът – тунизиецът Анис Амри, бе застрелян от полицията.

2016 година бе година на терор. "Ислямска държава" избра мишени, които символизират свободния дух. Европа и светът обаче избраха да се обединят срещу страха и проведоха мащабна офанзива срещу терористичната организация.

Вижте още в репортажа на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
6
 
! Отговори
Помислете преди 7 години
Защо няма терористични актове в Япония?
15
0
 
14
 
! Отговори
жалко преди 7 години
Знаете ли че когато кажеш на някой Европеец че с неговите пари негово то правителство е разрошило целия свят на няколко Арабски държави и затова се случват тези ужасии и атентати те не вярват и отговарян с клишета и бягат!?как искате тези хора да се борят с агресивния ислям?всичко е загубено живота няма да е същия вече.
14
3
 
15
 
! Отговори
художника преди 7 години
Сухата статистика:В горе изброените атентати в Европа са загинали общо 267 души за една година.В България загиналите при катастрофи са 674 човека за същия срок.Та се питам: Страхът и ужасът къде е по-голям, в Европа или в Бг. ???
13
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Причината е безмислената брюкселска бюрокрация, над 100 хиляди чиновници с над 20 хиляди евро на калпак заплати, които не вършат нищо.
12
3
 
6
 
! Отговори
Циник до 11 преди 7 години
Ъхъ ...това е като с компа - за повечето грешки , е виновна биологичната единица на клавиатурата! Трябва едно да ти просветне ! Не оръжията убиват - тарамбуките го правят! Дреме ми за Йемен - ако има чалъм ще им подаря и атомна бомба - само да съм сигурен, че ще се самоизтребят с нея!
11
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Еврогейско лицемерие
10
1
 
13
 
! Отговори
Хайде де преди 7 години
Ми свиквайте тези са вашите умерени терористи. Така е всеки ден в БИ . В Ирак,Либия,Сирия. Там тези са умерени . Тука са терористи. Докато ги разделяте така това ще е резултата.
9
0
 
30
 
! Отговори
Мишо преди 7 години
За жалост Европа може да противостои на терора само с плюшени меченца, свещички и гей-паради. И нищо повече....
8
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Европееца, ако беше мъж, нямаше да го разиграват Обонго,Халид, Маджид и друга пасмина.
7
3
 
20
 
! Отговори
Циник до 2 преди 7 години
За жалост това са само мечти! Мурксел-ханъмата превърна арийците в стадо безгласни до*бичета - доят ги, стрижат ги, и ги карат в кланницата - а те се защитават с плюшени мечета, и букети цветя, които хвърлят по касапите!
6
0
 
10
 
! Отговори
риторични въпроси преди 7 години
До шоуЕвропеецът си задава само 2 въпроса: Утре пак съм на работа. И дано не ме бие жената/майката.
5
0
 
26
 
! Отговори
шоу преди 7 години
Странно е че Европейците,плачат,палят свещи,и пр.а не си задават въпроса кой им докара тези беди?кой финансира и планира разни арабски революции и преврати,кой нападна и защо Ирак и Либия,кой е виновен за военната в Сирия и ако потърсят отговорите ще разберат че това са собствените им правителства с техните данъци,много неприятно нали но истина.....
4
0
 
22
 
! Отговори
генно претопяване преди 7 години
До Анонимен45% от немските мъже искат да са домакини.
3
2
 
10
 
! Отговори
Гадорян преди 7 години
Само през Зимната война СССР губи 300 000 войника, а Финландия 65 000. Смятайте за какви мащаби иде реч. Ако европееца реши да се разплати с пришълците , жална им майка
2
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Въпрос на време е на Европейците да им писне от терористи и изнасилвачи и да покажат истинското си лице. Още малко ще подрязнат Европейците и ще се леят реки от кръв. Тия мангота не могат да стъпят и на малкия пръст на арийския войн. Точно за 2 дена и ги няма от картата на света.
1
1
 
20
 
! Отговори
БГ бодва цвеке преди 7 години
Ами гейовете от Орландо не са ли хора..? Що не сте ги вписали..?