Обама наложи санкции срещу Русия заради намеса в изборите

35 души са обявени за персона нон грата
29 дек 2016 22:23, Александър Попов
393
Обама наложи санкции срещу Русия заради намеса в изборите
Снимка: Reuters

Президентът на САЩ Барак Обама нареди да бъдат наложени санкции на Русия в отговор на "агресивния тормоз срещу американски длъжностни лица и кибероперациите" на руското правителство по време на президентските избори в САЩ, предаде ДПА.

Държавният департамент обяви за персона нон грата 35 "служители на руското разузнаване", които в рамките на 72 часа трябва да напуснат САЩ със семействата си. Официално те са дипломати от руското посолство във Вашингтон и консулството в Сан Франциско, отбеляза Ройтерс, като се позова на официален американски източник.

Освен това ще бъдат затворени два руски обекта в щатите Ню Йорк и Мериленд, които са използвани от руски представители с цел събиране на разузнавателна информация.

В комюнике на Белия дом се съобщава за въвеждане на санкции срещу девет юридически и физически лица, включително две руски разузнавателни агенции и три компании, които са предоставили материална подкрепа за кибероперациите на една от разузнавателните служби.

Официален източник съобщи за Ройтерс, че мярката с експулсирането на руските дипломати е в отговор на налаган от Русия "тормоз върху американски дипломати".

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


393
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
0
 
14
 
! Отговори
Spiritus Rector преди 7 години
Поредния отровен подарък от Обамата за Тръмп. За Нова година.
134
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Май и на черния Мистър Никой му остават няколко дни, както на родния ***.
133
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръмп ще има доста работа. В първите месеци от мандата си ще трябва да отменя доста укази на малоумния афро-американец.
132
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Към 273 - Не е ли по - правилно - Обонго никой не го бръсне за банан . Редно ли е да се налагат санкции без съдебно Рещение . Тая Демокрация , който я разбере банан да яде .
131
2
 
25
 
! Отговори
фиро преди 7 години
Обама се оля като за последно!Носителя на Нобелова Награда за мир който подпали войните в близкия изток и разруши Ирак, Сирия и Либия.Изгонването на 35 руски дипломати от САЩ и затварянето на мисиите им е без прецедент в дипломацията. Най близкото до обявяване на война.Този черен афро муслим президент ще е много опасен в оставащите 3 седмици от мандата му.Дано не направи непоправимото...
130
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия трябва да бъде изключена от мрежата и точка.
129
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И на мен ми направи впечатление . Всемогъщият не може да си защити интелектуалната собственост , та допуснал да му я хакнат . Много шпиони , много нещо . Въпросите на шпионажа са по-малко .
128
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След като Обама наложи тези санкции на Русия ,това означава че най високо технологично развитата страна бе хакната от ниско образовани и вечно пияни руснаци? А какво е стане със САЩ когато тези изтрезнеят?
127
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Според мен всичко е една голяма игра,не съм за Русия нито за Сащ смятам че вината е на Америка защото им биха шута от Сирия вече никой не им вярва.Развалиха им плановете в Сирия
126
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бре, тоя Путин бе, уж това-онова, жуже бил, комунист, не знам си какво, постоянно оплюван от зорозоидната ***, пък той бил Управителят на света. Дори президенти на Кравария назначавал. А пък Обонго никой не го бръсне за слива.
125
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия наглеци разрушиха държави, те са причината Европа да бъде потопена в ислямисти и кръв, палят войни къде ли не!Обградили са света с военни бази,наводниха Европа с оръжие! И все друг им е виновен! Каква пародия- могъща нация с отвратителна външна политика, насочена срещу всички и в услуга на грубия ам интерес!
124
4
 
19
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 7 години
Ами какво му остава на горкия президент, трябва някак да оправдае и отмъсти за пропадналата му партия на изборите! Иначе ще бъде отлъчен от неговите съпартийци! Такива като него и в България немогат да живеят без да са под закрилата на своето стадо! ***!
123
3
 
27
 
! Отговори
Хех преди 7 години
Интересно защо никъде в статията не се казва официалното заключение на ФБР - резултатът от проследяване на IP- тата. Оказало се, че "намесата" е извършена от офис на НСА с компютри на НСА. А иначе - Обама нищо не може да налага вече. И Тръмп в пряк текст му каза "по- добре си мисли как ще си караш старините и не се бъркай". Но това много удобно се пропуска от нашите "независими" медии. Гледайте, четете и се информирайте! Сформирайте си Ваше собствено мнение - не позволявайте други да Ви манипули
122
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дъ Блек се бара за двоен играч - хем да го накриви на руснаците, хем да постави под съмнение избора на Тръмп. Ала има недостиг на сиво вещество и това, което постигна, е да унизи собствената си нация.
121
11
 
5
 
! Отговори
Распутин преди 7 години
Дадоха ми цианкалий , не ми подейства , стреляха от упор ,хукнах да бягам , простреляха ме в главата , престорих се на умрял , но ме хвърлиха в река Нева и това беше краят .( не мога да плувам)
120
23
 
9
 
! Отговори
Распутин преди 7 години
Царю руски , ти ще бъдеш убит от руския народ, а самият народ ще бъде проклет и ще стане оръдие на дявола .
119
3
 
28
 
! Отговори
Спеца преди 7 години
Ние си мислим , че наш Роско копира Обама , но май е обратното!Обамата до последно ще мъти водата на американо - руските отношения!"Влияели на изборите"?Така е като мериш другия със своите аршини и да търсиш нелепи оправдания!
118
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя да вземе да се скрие някъде!
117
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
за намеса?Че вас за намеса къде ли не трябва да ви сринат със земята, а не санкции да ви налагат.Както се изказа вампирът Кисинджър: администрацията на Обама е неадекватна. Добре че не ни сполетя нещастието да гледаме безумията на онази кукава лелка, най-популярната сред американците.
116
2
 
8
 
! Отговори
шипка-Радецки преди 7 години
До Тавариш ПуткинА ти ползваш еърбас 320 на джерман уингс за да ходиш на коледен базар в Берлин. Със сигурност обичаш разходките в брюкселския квартал Моленбек. Пред българският парламент стои паметника на руския император .