"Шарли ебдо" се изгаври с трагедията с Ту-154

От Москва: Изгубили са човешкото си достойнство!
29 дек 2016 09:14, Елка Василева
295
"Шарли ебдо" се изгаври с трагедията с Ту-154

Френският сатиричен вестник "Шарли ебдо" публикува в новия си брой карикатури, свързани с Русия. Броят съдържа и публикации, посветени на разбиването на руския самолет Ту-154 край Сочи и на убийството на руския посланик в Турция Андрей Карлов, предаде ТАСС.

В изданието има няколко рисунки, посветени на катастрофата с руския самолет, с който пътуваха и руски дейци на изкуството от Александровския ансамбъл. Карикатура показва в черно-бели краски падащия вертикално самолет. До падащия самолет има нарисуван пеещ по ноти мъж в руска военна униформа. "А-а-а" е репликата, която е приписана в карикатурата на персонажа. Коментарът към нея е: "Репертоарът на хора на Червената армия се разширява".

В друга карикатура се вижда падащият самолет, а коментарът към нея е: "Лоша новина, Путин не беше вътре".

В изданието има и рисунка, озаглавена: "Турция: руският посланик бе убит насред изложба". В центъра на композицията има фигура на човек, за която се предполага, че олицетворява посланик Карлов.

Отговорът от Москва на карикатурите беше, че "Шарли ебдо" е загубил човешкото си достойнство.

Това написа във Facebook Константин Долгов – упълномощен от руското външно министерство по въпросите на правата на човека, демокрацията и върховенството на правото.

"С кощунствените карикатури на трагедията с Ту-154 сътрудниците на "Шарли ебдо" окончателно извадиха себе си не само от редиците на журналистите, но и на цивилизованите хора", написа Долгов.

В новия брой на "Шарли ебдо" има не само рисунки, свързани с Русия, става видно от електронното издание на вестника.

Карикатура е посветена на делото срещу Кристин Лагард, по което тя бе призната за виновна в небрежност при изпълнението на служебните си задължения като френски финансов министър, но не й бе наложена присъда. На рисунката Лагард показва среден пръст на съдията.

Карикатура пък представя Доналд Тръмп и Владимир Путин, напъхани в подаръчни кутии. Коментарът към нея е: "Подаръците, от които хората биха искали да се отърват".

В рубриката на изданието "Слухове" се казва, че в Русия десетки са починали вследствие на консумация на масло за баня, но жителите на Алепо имат късмет, че не са умрели от сапун сирийско производство, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


295
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
7
 
39
 
! Отговори
ивчо преди 7 години
подполковник Путин бави, но не забравя, поживьом увидем :)
18
2
 
35
 
! Отговори
ля ля преди 7 години
ето ти провокатори!
17
4
 
32
 
! Отговори
Една жена преди 7 години
До Анонимен 9Камък върху камък не остана там, вярно, ОТ БЪЛГАРСКИТЕ СНАРЯДИ!Веднъж кажете или напишете истината, не боли!
16
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Самият коментар на този вестник демонстрира порява на лош вкус у невисоко интелигентен журналист.
15
60
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Шарли Ебдо се изгавриха и с разстрела на своите карикатуристи, и с атентатите във Франция, и изобщо всичко. Разбира се, форумните комсомолци няма как да го знаят, защото те следят само руски медии и препрочитат стари броеве на работническо дело. Карикатурите са изключително оригинални и на място. Почти цял свят съжалява наистина, че сатрапа Пичkин не беше в самолета. А с катастрофата се изгаври съдбата, която не позволи тържества над труповете на избитите от руските варвари хидяди жени и деца.
14
55
 
10
 
! Отговори
ЧХР преди 7 години
Руските *** започнаха да припадат по нареждане на централата :))))Така е братлета звездочели ИСТИНАТА БОЛИ !!!( нооо някои неща ще ги разберете по-късно , а други никога , защото капацитета ви е толкова )
13
8
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Малко ги трепаха тия шарлита... Има още *** за чистене...
12
10
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
следващия път от тоя вестник стискам палци да бе остане нито един жив
11
9
 
50
 
! Отговори
Мирослав преди 7 години
Да вземат вече да го спират това тъпо списание. Какви са тези ***, които работят там и тези, които го купуват - не знам...
10
10
 
76
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ГНУСНО СПИСАНИЕ.
9
10
 
71
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тия си заслужават съдбата. Да не съм чул някой да ме призовава като пак ги насъветват "аз съм Шарли" и други свързани с тяхната невинност!
8
72
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
не бе, щот тия от "Александров", лека им пръст, къде беха тръгнали на концерт в Сирия? там дето не остана камък върху камък след руските бомбардировки, и още не са погребани хилядите детски трупчета в Алепо, цинично! кое?
7
13
 
88
 
! Отговори
дядомраз преди 7 години
Това ли е Европа към която се стремим? А аз си мислех,че са по-добри от нас.
6
8
 
63
 
! Отговори
Сп??нс преди 7 години
В Испания има едно подобно списание и винаги имат някоя скандална карикатура , но досега не съм чул някой да ги е споменал някъде , просто хората четящи този тип списания са мнооооого малко и рисунките не получават никаква гласност, освен ако не отиде някой ново-европеец да ги взриви.
5
11
 
87
 
! Отговори
Иво преди 7 години
Отвратителни и жалки шарлита! Това не хумор, не е и забавно! Средно интелигентните хора трябва да имат мярка и усет кое може да бъде осмивано и кое не.
4
11
 
92
 
! Отговори
sdf преди 7 години
Тия може ли да са толко жалки. Интересно дали ще им е толкова весело ако други издания примерно публикуват разстреляните им колеги в хумористичен контекст (доколкото това е възможно)... или това няма да им е забавно. Смешници. Да се подиграваш с човешката трагедия... твърде жалко за самия теб!
3
12
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тия си го просят пак искат да ги изтребват
2
9
 
87
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много са оригиналния тия смешници, да се възползват от една човешка трагедия за да правят тираж! Дали пуснаха подобни "смешки" след атентатите в Париж, където си отидоха сума ти невинни хора, и то заради френското гостоприемство към ислямските ***!
1
12
 
116
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За тея паляци никой не беше чувал, докато не ги разстреляха... Общо взето с това са известни. Време е някой да се изгаври и с тях