Сорос загубил $1 млрд. след изборната победа на Тръмп

Това станало заради неочаквани тенденции на фондовата борса
13 яну 2017 08:02, Елка Василева
113
Сорос загубил $1 млрд. след изборната победа на Тръмп
Джордж Сорос. Снимка: архив, Reuters

Състоянието на известния американски милиардер Джордж Сорос е намаляло с около 1 милиард долара броени дни след победата на Доналд Тръмп в президентските избори в САЩ заради неочаквани тенденции на фондовата борса, пише в. "Уолстрийт джърнъл", цитиран от ТАСС.

В деня след изборите от 8 ноември котировките на американските борси първоначално рязко са спаднали, което е отговаряло на очакванията на повечето инвеститори, включително Сорос.

Много скоро след това обаче ситуацията коренно се е изменила и акциите са започнали да се повишават.

В дните след изборите растежът е достигнал средно 10 процента, което се е отразило отрицателно на състоянието на Сорос, защото той не е очаквал такава тенденция.

Сорос е основател и ръководител на хедж фонда "Сорос фънд мениджмънт" и е един от най-богатите хора в света. По данни на сп. "Форбс" състоянието му възлиза на около 25 милиарда долара.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
1
 
2
 
! Отговори
Маке-ариец преди 7 години
До 83.Аз не съм казал, че с 4 щата се избира президент. Казах, че разликата за Килъри идва от това, че щатите които е спечелила, ги е спечилила с много гласове, а тези които е загубила ги е загубила с малко. От там идва разликата между популярния и електоралния вот. Това е типично за мажоритарния вот който се опитват да ви пробутат. Винаги има вероятност да не се зачете волята на мнозинството
53
0
 
1
 
! Отговори
А честито! преди 7 години
На зелените тролчета им отидоха бонусите!
52
1
 
2
 
! Отговори
до Маке-ариец преди 7 години
За изборите от 2016 и за следващите общият брой електорати за 538. За да се избере един от двата кандидата ти трябват 270. Взети общо електоратите на трите най-големи щата по население са 122 сиреч Тексас, Калифорния, Флорида. Ако искаш добави и щата Ню Йорк с още 20 милиона (четвърти по големина на населението). Така електоратите стават 151. Тогава останалите щати с население под 20 милиона на които им се причилсяват 119 електората какво ги правим, или те не важат за избирането на президент.
51
2
 
13
 
! Отговори
До Анонимен 81 преди 7 години
И откъде 10 милиарда у Питин ве, мр.Бонд?Нали беше диктатор на една бензиностанция, къде западните санкции от 2 години са я фалирали и напрестанно чакат руснаците да се вдигнат на революция?!За какво му е на Путин да дава пари на когото и да е за Крим след като той е руски?!Или ако вземе,че не даде,та Тръмп изведнъж ше се засили да бомбандира Москва щото адски му дреме за майданутата Украйна?И тая новина откъде я знаещ - може би си присъствал на предаването на куфарчетата с мангизите?***..
50
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да умира този стар вампир.Ама след като остава сина му и Зукърчето.
49
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
каквото и да прави вече мирише на труп и скоро ще умре . и милярди да дава свършил е
48
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
пишете направо, че този демон е бил на къса позиция и е заложил на разруха и анархия. Като всеки зъл деомон и той печели само от нещастивто и страданието на другите. Е слава Богу, Тръмп дойде.
47
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СПОНСОРА НА ЧЕРВЕНИТЕ БЕ УДАРЕН ОТ БЕЛИТЕ ХОРА
46
1
 
16
 
! Отговори
баи Ганю преди 7 години
Ааааа бълха го ухапало.Жив да го оплачеш.
45
1
 
39
 
! Отговори
проктолог преди 7 години
Сорос е един финансов фашист.
44
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако да моделираш общества, с цел власт и в крайна сметка печалба, се нарича благотворителност, да, тогава е голям благотворител.
43
19
 
4
 
! Отговори
Пешо* преди 7 години
Ей., като чуете "Сорос" и се едно чуете, че чегъртал майка ви....Стига вече с тия опорни точки. Къвто - такъв. Нещо можете ли да направите?
42
31
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Голям праз, загубил защото има и може да губи. Забравихте да споменете колко дава за благотворителност и дали Тръмп и любимия ви Лилипутин дават нещо.
41
0
 
8
 
! Отговори
Маке-ариец преди 7 години
До 67.Пишеш безсмислици. Малките щати имат малка тежест (малък брой електорални гласове), така че разликата не идва от там. Тази система е подобна на мажоритарната - можеш да имаш мнозинство и с 40% от гласовете ако си печелиш местата с малка разлика, а тези които губиш ги губиш с голяма. Така стана в Канада на изборите през 2015 и затова сега обмислят да ги сменят с пропорционални. Затова мажоритарните избори не са добра идея според мен - не отразяват реално желанието на избирателя
40
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След като ги е загубил,кой ги е намерил,все гледам по земята,но досега само една стотинка съм намерил.
39
1
 
26
 
! Отговори
до 54 преди 7 години
Да прав си. Хилъри спечели популярния вот, но не и електоралния който се зачита накрая, защото той е направен с идеята да представлява щатите с по-малко население. Ако не беше така тогава само три щата с най-голямото население щеше да решават всички президентски избори сиреч Калифорния, Тексас, Флорида. Иначе ако провериш в Гугъл ще видиш, че за Тръмп са гласували предимно бели хора от средната класа и от работническата класа най-вече от щатите които са част от The Rust Belt.
38
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айде сега всички лапачи по веригата да връщат на чичо Скрудж - от Хилъри и демократите, през Холивуд, CNN (Clinton News Network), New York Times, Washington Post, и т.н, американските елити, европейските елити, та чак до българските грантаджии! А между другото, чухте ли за един "лош човек" от Унгария (родината на чичо Скрудж), дето подгонил всики фондации и организации, свързани с него?
37
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изчезнал му баш този милиард, който беше предвиден за грантовете в източна Европа, ядец !
36
2
 
24
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Бойко ще ги намери,той намира всякакви изгубени вещи
35
10
 
7
 
! Отговори
Маке-ариец преди 7 години
ПуЦинофилите се радват все едно, че сега вече имат пари да си платят сметките за парно. Само дето не си дават сметка, че накрая те ще са тези които под една или друга форма ще плащат за загубите на богатите.Иначе този е бАклук от най-големите...