Над 100 мигранти загинаха край Либия

Оцелели са едва четирима, след корабокрушение
15 яну 2017 11:27, Петя Славова
40
Над 100 мигранти загинаха край Либия
Снимка: Reuters

Кораб с над 100 мигранти потъна в студените води край Либия снощи, само четирима души бяха спасени след часове на издирване, предадоха Асошиейтед прес и ТАСС.

На борда е имало общо 107 души, съобщава италианската агенция АНСА. Флавио ди Джакомо, говорител на Международната организация по миграцията, съобщи, че на борда е имало 110 души. Повече подробности ще станат известни, след като четиримата спасени достигнат брега, добави той.

По данни на АНСА плавателният съд се е преобърнал на 50 километра от либийския бряг. Открити са осем тела. В спасителната операция участваха кораби на европейската агенция "Фронтекс" и хеликоптер.

Либия отдавна е мястото, откъдето повечето нелегални имигранти от Африка се опитват да преминат към Европа в търсене на работа и по-добър живот. Потокът на преселниците нарасна десетки пъти след свалянето на Муамар Кадафи, пише БТА.

По данни на Международната организация по миграцията през миналата година 350 000 души са достигнали Европа през Средиземно море. Над 4600 загинаха при пътуването

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още по темата: Либиямигранти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кеф!!! Да се готвят следващите.
5
2
 
33
 
! Отговори
Дис ис лав преди 7 години
Ми те тия от Фронтекс карат по 50000 на седмица а в Африка има към 2 милиарда така ,че и 1000 да се удавят и 100000 какво значение има.Те са милиарди.Не разбрахте ли,че цялата работа е да се изравни жизненият стандарт на Европа или Африка за да не сме им конкуренция на Китай и САЩ.Вие се правите на милосърдни монахини и триете коментари щот не преливат от любов към спинозните избягали затворници.Ми как да е иначе -на 15 години с три деца бременна"Европа да ни дава повече пари,коли и къщи".
4
1
 
42
 
! Отговори
Циник до 3 преди 7 години
Поне вече не пишат дебелооката лъжа - "бежанци" за търте*ите!
3
3
 
50
 
! Отговори
Аз преди 7 години
"опитват да преминат към Европа в търсене на работа" - и кучето ми вече знае за какво и защо "имигрантите" се опитват да преминат в Европа. Работа - е последното нещо за което те идват.
2
2
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Спасени на 50 км от бреговете на Либия? В чии води? Ама това "спасяване" мирише директно на трафик! И ние, европейците плащаме и това!
1
3
 
50
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Еропейската агенция за ЗАЩИТА НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ ГРАНИЦИ - най-големия каналджия! Трошат парите от данъците ни - да пълнят континента със социални ***, и убийци!