Льо Пен признава Крим за част от Русия, ако стане президент

Тя е за нормализиране на отношенията на Париж с Москва
17 яну 2017 10:37, Елка Василева
289
Льо Пен признава Крим за част от Русия, ако стане президент
Марин льо Пен. Снимка: архив, Reuters

Председателката на "Националния фронт" Марин льо Пен, кандидатка за президент на Франция, обеща в интервю за "Известия" официално да признае Крим за част от Русия, ако спечели тазгодишните президентски избори, предаде ТАСС.

"Да, след референдума, показал, че народът е съгласен да се присъедини към Русия, аз също признавам Крим за част от Руската федерация", казва Льо Пен.

По думите й включването на Крим в Украйна е било "само административен въпрос от съветско време, полуостровът никога не е бил украински".

Тя изразява съжаление, че референдумът от март 2014 г. не е признат от международната общност и от ООН.

Кандидат-президентката заявява, че планира да подобри отношенията между Франция и Русия. "Смятам да предоставя на Франция независимост от САЩ и НАТО и ще възстановя нормалните отношения между Франция и Русия, по-специално чрез вдигане на несправедливите и неефективни санкции", казва тя.

Льо Пен изтъква, че иска да върне на Франция нейния "глас и място в света". Според нея френските власти десетилетия наред са следвали идеите на европеизма, загърбвайки собствените си интереси.

По-рано тя заяви пред телевизия Бе Еф Ем, че "не смята за нелегитимно" присъединяването на Крим към Русия и не вижда основания да поставя под съмнение референдума от 2014 г. "Сегашните власти на Франция не признаха връщането на Крим в състава на Русия", припомня ТАСС.

Последните анкети определят Льо Пен като един от фаворитите в президентската надпревара, която най-малкото ще стигне до втори тур. Изборите във Франция ще са в два тура - на 23 април и на 7 май.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


289
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Разбира се, че Льо Пен ще признае Крим за руски, нали за това и платиха съвсем официално от руска банка. В България също има политици и партии, които се финансират от Москва, те също смятат Крим за руски.
8
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тая изрусена метла с това изказване и падна рейтинга поне с 5%.
7
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Ном,ер 1Аааааабсолютно. Точно това ми хрумна и на мен. Веднага да признае за германски териториите на които Вермахта е организирал референд......така де колаборациониско правителство под дулата на шмайзерите!!!
6
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тая ако не спечели изборите в Франсе,аждаба от де ще вьрне заема на руската мечка! Сто на сто си изпи.... в гащичките!
5
11
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами и ние,българите,също признаваме Крим за руски.Изключение правят само един файтон платени сорошоидни влъхви,но те скоро заминават в канала.Во главе с "ясттребът" с форма на проскубано врабче Плевнелиев.
4
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама разбира се, а за да "подобри" отношенията с Турция, ще признае Родопите за турски, за да "подобри" отношенията с Унгария, ще признае Трансилвания за унгарска, за да "подобри" отношенията с Германия ще признае Страсбург за германски.....опс, това не съм сигурен, дали ще го признае! :)))
3
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НЯМА ДА СТАНЕ ПРЕЗИДЕНТ. НОРМАЛИЗИРАНЕ НА ОТНОШЕНИЯТА С РУСИЯ ЩЕ ИМА. РУСИЯ СИ СТОИ НА СВОЯ ТЕРИТОРИЯ, ЕС НА СВОЯ. ТОВА Е НОРМАЛИЗИРАНЕТО. И РУСИЯ СИ ПРИБИРА АГЕНТУРАТА.
2
7
 
1
 
! Отговори
Руский Хакерь преди 7 години
Хакерьi - вперьод!
1
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз пък съм за нормализиране на територията завладявана от Хитлер през ВСВ.?!Другарката дали ще е съгласна с Това?