Меркел призова да се търсят компромиси с Тръмп

Най-доброто за всички нас е да работим заедно, убедена е тя
Обновена: 21 яну 2017 19:50 | 21 яну 2017 19:50, Анисия Иванова
64
Меркел призова да се търсят компромиси с Тръмп
Снимка: БТА

Канцлерът на Германия Ангела Меркел призова днес за стремеж към компромиси с новия президент на САЩ Доналд Тръмп по въпроси като търговията и отбранителните разходи, предаде Ройтерс.

На пресконференция в германския град Шонтал, излъчвана на живо по електронните медии, Меркел говори с много по-сговорчив тон по адрес на Тръмп, отколкото вицеканцлера Зигмар Габриел.

Социалдемократът Габриел, който е и министър на икономиката, каза в петък, че Германия трябва да се готви за "неравен път" през мандата на новия американски президент.

Днес, ден след встъпването на Тръмп на поста, консерваторката Меркел каза, че в речта си при встъпването в длъжност той ясно е изразил своите убеждения.

"Твърдо вярвам, че най-доброто за всички нас е да работим заедно, основавайки се на правила, общи ценности и съвместни действия в международната икономическа система, в международната търговска система и да допринасяме за военните съюзи", каза Меркел на пресконференцията.

Тя добави, че трансатлантическите отношения "няма да бъдат по-малко важни през следващите години, отколко са били през предишните". Канцлерът на Германия обеща да работи за запазването на отношенията, даже ако има различни мнения, при което "компромисите и решенията най-лесно ще бъдат намерени, когато обменяме идеи с уважение".

Отношенията със САЩ, които са най-големият търговски партньор на САЩ, вероятно ще бъдат гореща тема в кампанията преди изборите в Германия през септември, отбеляза Ройтерс. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тяя освен да кляка и прави компромиси друго дали може, как се отстоява национален интерес в поза партер. Нека Тръмп прави комромиси егати тъпата бабичка напълни навсякъде с бежанци.
13
2
 
16
 
! Отговори
Schutzstaffel преди 7 години
Дракона ви казва да се разкарате тарамбуки. Китайският флот:)
12
2
 
38
 
! Отговори
ами преди 7 години
Интегрирай си тарамбуките дето напълни с тях не само Германия ами и Европа вещице!
11
1
 
23
 
! Отговори
Виж ти преди 7 години
"Отношенията със САЩ, които са най-големият търговски партньор на САЩ"Виж ти? :)
10
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бегай *** бабо!
9
2
 
27
 
! Отговори
до 14 преди 7 години
Ти си от "умните и красивите"май ?!Обясни на нас простите моля ,какво всъщност се случва !
8
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Просто няма проблем със който да не може да се справи фрау Меркел.Банковата и Гръцката криза,Арабската пролет и последиците от нея ,Крим,Сирия и емигранската вълна,Атаките срещу немското автомобилостроене ,Брехит.Няма безпогрешни хора.
7
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не разбирам тази световна истерия.Прилича ми на "протестите на умните и красивите " у нас срещу Орешарски.Много други държавници са нанесли по -тежки вреди на човечеството от хипотезите за Тръмп ,но обществото си е мълчало.На някои кръгове ги е страх явно.
6
4
 
27
 
! Отговори
dmx преди 7 години
Ще клекне. Бабенце залупено
5
4
 
44
 
! Отговори
Тръмп преди 7 години
Няма проблем Фрау! Ще изнасяте мерцедеси за САЩ, ама с 50% вносно мито!
4
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аа,ще бъдем толерантни,дипломатични,ще се навеждаме,навеждаме докато изчезнем!
3
6
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-доброто за всички нас е да работим заедно, убедена е тя!!!!!!! Бабо Меркелице не само няма да работиме заедно а с теб няма да отида и до тоалетната щото незнам какво си ми приготвила за изненада! Кой нормален човек ще си вкара таралеж в гащите? Какъвто го вкара на близо 500 000 000 европейци. Няма държава която да не е засегната от твойто умотворение! То бива да си умна ама ти преливаш от мозък *** бабо! Мозъка ти прелива из ушите носа и най долните части на анатомията ти!
2
33
 
15
 
! Отговори
Надя Николова преди 7 години
Как да търсиш диалог и компромис с някой,който е за диспансера?
1
2
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ред е и на каката да си ходи! Както и на всички "радетели" за "нов световен ред", на безродниците и загубилите връзка с реалността елити!