Ердоган видя: Народът иска да увеличи властта ми

Проучвания показвали, че турците са за повече правомощия на президента
22 яну 2017 16:51,
107
Ердоган видя: Народът иска да увеличи властта ми
Снимка: архив Reuters

Президентът на Турция Реджеп Ердоган обяви, че първите проучвания на настроенията в Турция показват, че хората са склонни да подкрепят въвеждане на повече правомощия на държавния глава.

Ердоган цитира ранни проучвания, според които промените на конституцията ще бъдат одобрени на референдума, пише вестник Hurriyet, цитиран от "Фокус".

"Има проведени запитвания, но е малко рано (да се коментира). Ние виждаме, че нашият народ е склонен да

подкрепи увеличаването на президентските правомощия", уточни държавният глава.
Той отново подчерта важността на решението на турските граждани.

"Ако нашата нация наистина одобри това решение на референдума, изборите няма да се състоят веднага след това", каза Ердоган.

"Относно изборите, при настоящата ситуация те ще се проведат 2019 г.," допълни турският президент.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
20
 
25
 
! Отговори
турчина преди 7 години
Турците сме много. Не само в този сайт. И в западните сайтове е така. Просто сме повечко. Една франция е 60 милиона а Турция е 80. Да не говорим за външните.В Сащ сме половин милион заедно с азерите. В Иран 30 милиона азери. В Ирак 5 милиона турци. На Балканите 1 милион. в Европа няколко. Ще свиквате.
25
14
 
19
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
до 41 Ти си роден в България, не си живял и ден в Турция, но се имаш за Турчин? То бива да си ряза.но потурчено просто ***...
24
14
 
15
 
! Отговори
Турчина преди 7 години
До атакистНовини за майка Турция винаги ще има, защото вие носите турска кръв от нашето 500 годишно гостуване. Затова кръвта дърпа и вие винаги се интересувате от Турция и турците побългарено атакистче
23
2
 
4
 
! Отговори
турчина преди 7 години
Путин не е немец имах впредвид.
22
11
 
12
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
до 37Волен Сидеров още преди 8 години каза от трибуната на НС " Целта на Ердоган е да създаде Пантюркистката дъга" започваща от Косово, минаваша през Родопите и стигаща до Истанбул"Разбра ли, потурчен! ***???
21
11
 
4
 
! Отговори
eu comentar преди 7 години
Abe to tuka e pilno s plateni trolove na psihopata erdo,virvete si v kamennata era i si stoy te tam be.Ot imamin prezident izbrali a toy se nasra nakraya,evroto i dolara ste gi sisipat amudjite
20
6
 
18
 
! Отговори
турчина преди 7 години
До АтакистВладея перфектно турски и български. Английски малко по добре от бареков. Това, че владееш руски не значи че си руснак. Путин пък владее перфектен немски но не е руснак. Езиците са богатство. Аз съм прочел много книги. Чета добре на турски и български. Какво лошо има в това.
19
7
 
5
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
до 35 Потурчен българин, Кой е потурчен ли? Само се виж как пишеш! Аз що така не мога да пиша на турски?
18
9
 
17
 
! Отговори
турчина преди 7 години
Анадола никога няма да бъде в ЕС. България също. Защото ЕС няма да я има. Но Турция е съсед на България. При това много добронамерен съсед.
17
4
 
15
 
! Отговори
турчина преди 7 години
do атакистПърво нека да бъдем културни. Кой е "потурчен" или "побългарен" Бог знае. Разбира се, че всички крадци с вратовръзки ще влизат в затвора. Разбира се, че "журналисти" получаващи грантове ще влизат в затвора. Всички оядени, охранени, мазни доценти, професори, журналисти и политици заслужават затвор, ако зависеше от мен заслужават гилотнината.
16
13
 
11
 
! Отговори
Българина преди 7 години
Който се пише турчин у турския форум.аз българи по турските форуми не знам да пишат. Айде гит
15
12
 
15
 
! Отговори
турчина преди 7 години
Аз също не го обичах преди. Защото не знаех какъв е.Наистина Ердоган е много добър Държавник. Той обяви за персона нон грата Сорос. Закри НПО-тата. Такъв "диктатор" е нужен.Турция се молеше на Германия за танкове Леопард. Вече не се моли защото им произвеждат копието, еквивалента.Военната индустрия е независима. През 2000 година - преди 17 години Турция не произвеждаше нищо освен дъвки и бонбони. Днес се произвежда всичко. Абсолютно всичко.
14
10
 
18
 
! Отговори
турчина преди 7 години
Уважаеми атакист. Този човек само вчера уби 27 терористи от идил. Косвено. Този човек заповяда да построят огромен дворец в който ще седят всички президенти след него, даже Меркел се ококори като седна на позлатения стол при посещението си. Този човек направи задължително основното образование. Диктатор, но образованието е безплатно, този човек вдигна мин.заплата от 120 ? на 400?. Вдигна пенсиите. Здравеопазването е безплатно. Ти защо мислиш, че гласуват за него?
13
11
 
13
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
19, Турчина, пардон...потурчен българино, там е огромната разлика(проблем), че тоя фанатик на снимката не е просто президент, а диктатор, който убива народа си скочил срещу него. И този *** олицетворява впрочем дивашкият манталитет на своя народ!Само се чудя защо ни занимават с тия ориенталски диваци от Анадола от този сайт!
12
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До НАРОДНА ПОГОВОРКАTova za bulgarina li beshe,dali mu nezavisimost a toy unishtojil darjavata si
11
6
 
11
 
! Отговори
турчина преди 7 години
Президентската република е по добрия избор. Румен Радев говори за бедността в България и депутатите не го слушаха..не го уважиха. Той каза "имате една седмица" и даже заговориха за импийчмънт. Най опасни за Държавността са същества като Борисов, Сидеров и Валери Симеонов, особено Симеонов.
10
13
 
15
 
! Отговори
турчина преди 7 години
Дано Румен Радев поне малко да прилича на Ердоган.Народа избира и решава. Не грантове и разни "протестиращи" платени. Все говорят за "шериат" в Турция. Няма как да стане. В Иран има шериат ама Хомейни го хранеха във Франция. Имат шериат. Гюлен го хранят в САЩ но не успяха. Ердоган е лют караденизлия, черноморец. Роден и живее в Турция.Ще остане в историята на Турция като втори Ататюрк.
9
18
 
18
 
! Отговори
Турчина преди 7 години
Турците са били най-силни по време на султански управления и президентското управление е съвременен вариант на това. Ердоган заслужава тази власт и сила с него Турция стана най-силна от както се разпадна Османската Империя и тепърва започва да се събужда от вековен сън. Затова е този рев от запада, че с президентско управление Ердоган щял да бъде диктатор и тем подобни каточели Турция ще стане първата президентска страна. В ЕС също има президентски управления
8
5
 
11
 
! Отговори
българина преди 7 години
Нормално да иска, нали така е съществувал османския халифат, народа се е съгласил султана да дерибесйства особено срещу нечалмарските народи
7
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До НАРОДНА ПОГОВОРКАЗа Бойко Борисов ли става дума???