Мей: Великобритания и САЩ могат пак да управляват света!

Британският премиер се среща с Доналд Тръмп във Вашингтон
26 яну 2017 15:10, Елка Василева
210
Мей: Великобритания и САЩ могат пак да управляват света!
Тереза Мей. Снимка: архив, Reuters

Британският премиер Тереза Мей ще се срещне в САЩ с американския президент Доналд Тръмп и ще обяви, че Великобритания и Съединените щати могат отново да управляват света, като се подновят специалните отношения.

В САЩ Мей първо ще посети Филаделфия, където ще държи реч на среща на лидери от Републиканската партия, на която ще присъства и американският президент, предаде БНР.

Очаква се Мей да заяви, че след Brexit суверенна и глобална Великобритания иска да развие още повече връзките си със старите приятели.

В петък Тереза Мей ще стане първият световен лидер, срещнал се лично с Доналд Тръмп в Белия дом.

Възможностите за търговията след Brexit, сигурността и сътрудничеството в разузнаването, както и бъдещето на НАТО, вероятно ще бъдат в центъра на разговорите между двамата лидери.

Британският премиер заяви, че целта й е да гради върху историческите отношения между двете страни, укрепени от общите интереси и споделяни ценности.

Тя обаче изтъкна, че няма да се страхува да говори откровено с Тръмп по въпроси, по които имат разминавания, като жените и мюсюлманите.

Като се има предвид, че Тереза Мей е първият световен лидер, поканен във Вашингтон след избора на Доналд Тръмп, от "Даунинг стрийт" се надяват тя да извлече максимални дивиденти в трудните времена около Brexit.

Американският президент има сериозни лични и бизнес връзки с Великобритания и вече даде одобрението си за Brexit.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
2
 
7
 
! Отговори
Обективно преди 7 години
Най големият губещ от Втората световна война е Британската империя, тя практически отстъпи своето господство на САЩ и СССР е се превърна във второстепенен геополитически играч.И сега без силата на Щатите Англия е практически просто една високоразвита модерна държава, но е е сила номер 1, каквото е била почти два века.
66
3
 
5
 
! Отговори
Ема Робъртз е сука преди 7 години
Шизофpeничната бабичка явно е забравила да си изпие хапчетата и се е пренесла в света на фантазиите, а шизофpенията ѝ вече в толкова напреднал стадий, че съвсем е зазгубила връзка с реалността.
65
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Специалните отношения" на САЩ с Великобритания не бяха ли тези, че САЩ се освободи от последната с революция, за разлика от Канада, Австралия и Нова Зеландия, където демократично избрани министри все още се обръщат към гущерчето с крадената корона с "Ваш покорен слуга"?
64
0
 
19
 
! Отговори
Мей преди 7 години
А Мей, доволна и съгласна ли ще бъде Германия и Русия да управляват Европа.
63
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЩО ЗА НАГЛОСТ! КОИ СТЕ ВИЕ, ТА ВИЕ ЩЕ УПРАВЛЯВАТЕ СВЕТА?! ЕДНИТЕ ЕДВА ЛИ НЕ ПРОФЕСИОНАЛНИ УБИЙЦИ, ДРУТИТЕ - БЕЗЖАЛОСТНИ КОЛОНИЗАТОРИ - КРЪВОПИЙЦИ. НЕ РАЗБИРАТЕ ЛИ, ЧЕ ВИ СВЪРШИ ЕРАТА!!! НАХАЛНА КОКОШКА! КЪДЕ ВИ Е МОРАЛЪТ, БЕ?! КЪДЕ СА ВИ ЦЕННОСТИТЕ?! ПФУ - БАНДИТИ ВЪВ ФРАКОВЕ И КОЛОСАНИ ЯКИЧКИ. ТЪРСИТЕ СИ ГО, ВНИМАВАЙТЕ, ДОСЕГАШНИТЕ РЕВОЛЮЦИИ ЩЕ ВИ СЕ СТРУВАТ КАТО ЗЕФИР!
62
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
защо е толкова важно да управляват,управляват и ограбват едно и също ли е,май двете вървят ръка за ръка,сега разбирам за що и нашите толкова искат да са в управлението
61
4
 
16
 
! Отговори
ДЕДО ВИ преди 7 години
Заедно ще ми управлявате дедовия.САЩ и ВЕЛИКОБРИТАНИЯ са наи опасните световни хиени на сегашното време.Другите две хиени в противовес на първите са РУСИЯ и КИТАИ.Всички останали сме овцете от стадото.
60
2
 
12
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 години
Вече не.Грамофонната плоча/или CD-то е сменена.
59
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И тази се взима нещо на сериозно. Да се съберат с Плевнелиев и да си хортуват.
58
1
 
10
 
! Отговори
Пян Гъ преди 7 години
И как ще стане това "управление на света"? Лично аз бих имал моята си малка полза от това, но, както казваше мадридския казинаджия, "обективно погльеднато", това е невъзможно - липсва икономическа база. Такава имат Китай, Индия и Русия (особено заедно), но със задлъжняла икономика в трилиони, без нито един водещ сектор и при липса на военно превъзходство САЩ и Вкбр няма да могат да се справят. Питайте който щете.
57
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това малко прилича на изказването на Енвер Ходжа - "Албания и Китай ще управляват света":)
56
7
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
англия е управлявала и крала света от векове янките са им пьрви братовчедиот един род са те не са изпускали изобщо света затова навсякьде ври и киписмьрт и сьлзи и така ще е до края на света
55
8
 
3
 
! Отговори
хъхъ преди 7 години
всеки има мечти. но мечти със силата на терора не водят до прогрес. руските военолюбци имат твърди и алчни глави но за всяка болна глава има лек!
54
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
V UK JIVEE JACOB ROTSCHILD DOKATO NE NAZIONALIZIRAT FED KAKVA SILA MOJE DA E USA PREZIDENTI MARIONETKI I TOVA E FED E PROBLEMA NAZIONALIZIRAITE FED I TOGAVA MOJE DA GOVORIM
53
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само в мечтите ви.
52
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
моля купете си на промоция най изгодната тоалетна хартия ДОЛАР 50 СТОТИНКИ СТЕКА
51
3
 
11
 
! Отговори
десен-бесен преди 7 години
Мей и Англия заприличват на нашия РБ, там и Радан и Христо - искат, много искат, АМА НЕ МОГАТ!
50
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Великобритания се разпада на Англия, Шотландия и Ирландия, Англия става Щата Англия, в състава на САЩ и става велика сила. Кралицата баба бяга в Австралия и остава кралица на Великоавстралия и Уелс.
49
4
 
0
 
! Отговори
Кмет Лондон преди 7 години
До В.То е защото предният беше турчин.
48
3
 
27
 
! Отговори
До 53 преди 7 години
Правилно, Време е да видим колко струва Великобритания без възможност да паразитира на гърба на други държави