Лавров: НАТО обсъжда още военни в България и Румъния

Действията на Алианса в близки региони до Русия били провокация
241
Лавров: НАТО обсъжда още военни в България и Румъния
Снимка: архив, Ройтерс

НАТО обсъжда възможността за разгръщане на военни контингенти в България и Румъния. Това заяви руският министър на външните работи Сергей Лавров в интервю за в. "Известия", цитирано от ТАСС.

"Действията, извършвани от алианса в близки до руските граници региони, безусловно носят провокационен и дестабилизиращ характер. Това и споменатото разгръщане на допълнителни военни контингенти на блока в Полша и Прибалтика, при това вече се водят дискусии за възможността за аналогично присъствие на съюзниците на територията на други страни в Източна Европа, по-точно в България и Румъния", отбелязва Лавров.

"И последователната реализация от отделни страни членки на блока на национални планове за модернизация на въоръжените сили и строителство на нова военна инфраструктура, както и същественото увеличаване на мащаба и количеството на натовските учения близо до границите ни. Особено безпокойство предизвиква продължаващото строителство на американска противоракетна отбрана в Европа", допълва ръководителят на руската дипломация. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


241
Още по темата: НАТОСергей Лавров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
18
 
17
 
! Отговори
Чебурашка преди 7 години
До Анонимен------Никой не е питал българския народ иска ли да сме в Нато. И от кого се пазим?....Всички партии в парламента, включително и от руската БСП ратифицираха договора за пресъидиняването на България към НАТО. И се пазим от Русия, койято има лошия навик да е атресивна към свои близки и далечни съседи и да им отнема територии. Нещо повече, самата Русия в своята военна доктрина е посочила НАТО, т.е. и България като свой враг. При това положение, трябва да мислим за сигурността си.
16
10
 
10
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
До Петолъчка в сърцетоТогава пусни един откос на "Паметника на съветската армия"...
15
9
 
8
 
! Отговори
Чебурашка преди 7 години
До Анонимен................Ако сега ви спре газта сте живи умрели.............Ако по-голям аналитичен потенциал нямаше да пишеш такива глупости. За да не се излагаш повече питай някой умен човек защо джуджето не е спряло досега газта и защо америкнациге купуват РД -181.
14
19
 
15
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
"Велика" Русия, която няма собствена технология да си източи петрола от земята... - води експанзионистична и завоевателна политика и е против държавите да укрепват своите граници и да членуват в отранителни, военни блокове...
13
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 19Народа се пита когато народа става за нещо. Българина е необразован народ със силен селски манталитет. Ако трябва да се пита за важните въпроси в страната тази държава ще спре да съществува за по-малко от година.
12
7
 
10
 
! Отговори
гого преди 7 години
Кучето хапе слабия.А ние не искаме да бъдем хапнати дари от "братушките" които ни изкараха най-лошите натовци за разлика от турските им турчушки.гоаго
11
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НАТО са специалисти по бомбардиране с джипове.
10
16
 
10
 
! Отговори
Петолъчка в сърцето преди 7 години
Прадядо ми е бил партизанин в Горнооряховския отряд и е взривявал в България германски цистерни с бензин за Източния фронт.Дядо ми е бил сержант във Вътрешни войски и е изтребвал горяните и други американски агенти.Чичо ми е бил служител на ДС и е изтребвал турските терористи през Възродителния процес. СЕГА АЗ ЩЕ ВИ ПОКАЖА КАКВО МОГА срещу НАТО и САЩ, обучен съм добре и бронебойни патрони за моята вяра НЯМА ОТКРИТИ!
9
24
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лавров вместо да се притесняваш от НАТО вземете малко си стегнете *** защото "великата" ви русия не е мръднал икономически от 30 години а цивилизационно от поне 100.Ако сега ви спре газта сте живи умрели. РосТакси се финансира само от това, че НАСА ви ползват двигателите да не говорим, че една кола като хорат не можете още да направите без чужда помощ....
8
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе може ли поне един ден да си дадете почивка от "новини" за Тръмп и НАТО? Всички разбрахме че дедака Сороссс черното влечуго е загубило 2 млрд. долара и ще се гътне от яд, ама що да страдаме и ние?
7
27
 
22
 
! Отговори
Чебурашка преди 7 години
Нито Румъния, нито България имат общи граници с Русия. И двете държави са членки на НАТО и това, колко военни контингенти ще бъдат разположени на техните територии си е чисто техен вътрешен проблем, а не проблем на западащата руска империя.
6
25
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лавровчо, това, че сме близо до вас не означава, че не можем да правим каквото намерим за добре! Не сме ви губерния вече да ни казвате какво можем и какво не!
5
19
 
16
 
! Отговори
Bad Company преди 7 години
"Особено безпокойство предизвиква продължаващото строителство на американска противоракетна отбрана в Европа".==================================Крадеца е особено обезпокоен, че собственика на къщата си монтира блиндирана врата.
4
26
 
15
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
"Особено безпокойство предизвиква продължаващото строителство на американска противоракетна отбрана в Европа"...--------------------------------------------------Ясно казано... - противоракетна ОТРАНА... - тогава, защо се противи мумията на Путин...
3
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И ко? Провокирахте ли се в крайна сметка или само така си говорим да не е без хич?
2
13
 
22
 
! Отговори
Къртьо преди 7 години
До Провокация, ама ... Ще ти защитават главата да не се зарази с мозък. ***.
1
27
 
19
 
! Отговори
Провокация, ама преди 7 години
друг път! Здрав разум и защита по-скоро!