Москва скастри Пхенян: Пренебрегвате Съвета за сигурност!

Според руското МВнР ракетните изпитания будят притеснения
Обновена: 14 фев 2017 15:11 | 13 фев 2017 14:40,
35
Москва скастри Пхенян: Пренебрегвате Съвета за сигурност!
Снимка: архив Reuters

С изстрелването на балистична ракета Северна Корея предизвикателно пренебрегва резолюциите на Съвета за сигурност. Това е позицията на Москва, заяви днес външното министерство на Русия, цитирано от ТАСС и БТА.

Още по темата

ракетния пуск от 12 февруари КНДР по наша оценка за пореден път предизвикателно пренебрегва изисванията на съответните резолюции на Съвета за сигурност на ООН. Това не може да не буди съжаление и загриженост", посочва министерството.

"В създалите се условия приканваме всички заинтересовани страни да проявяват хладнокръвие, да се въздържат от действия, водещи към по-нататъшна ескалация на напрежението", добавя ведомството.

Московската дипломация изразява убеденост, че проблемите на Корейския полуостров, включително ядреният, може да бъдат уредени единствено с политическо-дипломатически средства.

"Пътят към мир и стабилност в региона" според министерството минава през "отказ от конфронтация в полза на усилия за общо оздравяване на военнополитическата ситуация в Североизточна Азия".

В неделя КНДР изстреля балистична ракета, която прелетя близо 500 км и падна в Японско море. Държавната осведомителна агенция КЦТА съобщи, че изпитанието, ръководено лично от севернокорейския лидер Ким Чен Ун, е било успешно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Севернокорейците са истинско спартанско общество. Целия народ се е посветил на защитата на отечеството. Всеки втори севернокореец е военен. Никой не би искал да воюва с такъв милитаризиран и сплотен народ! Северна Корея успя да изгради, това което СССР и Нацистка Германия не успяха - фанатично преданно на системата общество!
10
3
 
14
 
! Отговори
Военен преди 7 години
Да България има ПВО с С-300 с 10 ракети и ОТРК - Точка -У с 3 ракети. НА последното съвместно учение се изстреля 1 ракета от Точка -У останаха 2. А като изстреляме и тях какво правим? ОСвен това ракетите на Точка-У са ни от забранените с осколочно фугасни глави. Дмек не са хуманни, а сега сме толерантни европейци!
9
0
 
14
 
! Отговори
юбералес преди 7 години
Русия изгради за 1млрд. $ собствен космодрум в източен сибир - ''Космодрум Циолковский'' - на 1000км от С. Корея. Нормално е да са притеснени.
8
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ABCти тръгвай за масква докато е време. Нас не ни мисли.
7
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Хм,имаме С-300 и "Точка-У" - това стига ли ти?
6
19
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой ли слуша вече Масква.... руснаците са вече по-гладни от Серверно Корейците.
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ABCза теб знаем.
4
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Москва съвсем основателно скастри Пхенян, но в нейната позиция се съдържа и не по-малко основателен призив към провокираните контрагенти - "отказ от конфронтация в полза на усилия за общо оздравяване на военнополитическата ситуация в Североизточна Азия". Разумна и балансирана позиция.
3
5
 
2
 
! Отговори
uraaaa преди 7 години
Mi te dasi misliat... ako pochnat tezi iadreni raketi.... nie ste pusnim nashia parlamen i shte vidiat te kvo shte stane
2
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прасчо скоро ще си направи невидима балистична ракета и туй ги плаши. Тая излетя твърде нависоко с голяма парабола, следващата ще лети по-ниско за да не я засичат радарите както се полага на една истинска балистична ракета.
1
7
 
24
 
! Отговори
Хм, преди 7 години
ние дали разполагаме с нещо способно да прелети поне 50км?