Трагедията в Унгария: Българката в критично състояние вече е стабилна

Все още не е контактна, тъй като е под въздействието на лекарства
16 фев 2017 08:57, Александър Попов
6
Трагедията в Унгария: Българката в критично състояние вече е стабилна
Снимка: Magyar Szo

Тежко пострадала българка, която беше в критично състояние след тежката верижна катастрофа в Будапеща, вече е стабилна. Това съобщи консулът ни в Будапеща Румяна Йорданова от болницата в Сегед пред bTV. Тя все още не е контактна, тъй като е под въздействието на медикаменти.

Още двама българи са в травматологията на същата болница.

Още по темата

Вчера и днес сутринта разговарях с още една пострадала, тя се чувства добре, състоянието ѝ е стабилно, но е с помощен апарат за дишане. Надявам се до края на деня да осъществя контакт с всички, каза консулът.

По данни на болницата в Сегед там са настанени девет българи, но все още уточняваме списъка. Вчера с помощта на Министерството на вътрешните работи по списъка, който ми беше предоставен от унгарската полиция, беше установена самоличността на седем български граждани. За още четирима, които са в списъка на болницата и полицията, в момента се опитваме да установим точните данни, тъй като имената са записани грешно или непълно, каза още Йорданова.

Близките на голяма част от пострадалите вече са уведомени. За четирима от хората в списъка няма обаждания от роднини, отчете консулът.

В жестоката катастрофа се сблъскаха седем превозни средства. Сред тях са два румънски камиона, два микробуса, румънски автобус и два български буса. Пострадаха 39 души, 12 от които – българи. Загина и българска гражданка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
3
 
! Отговори
любо преди 7 години
До ИвайлоКато се наденеш с 160 км/ч отзад в някой, кой смяташ, че е виновен?
3
0
 
3
 
! Отговори
До 1 преди 7 години
Бусовете са с търговищка регистрация (град Търговище).
2
0
 
4
 
! Отговори
Ивайло преди 7 години
Ще ми се да се публикува и доклада (когато излезе) и да се види кой е причинителя на катастрофата измежду този международен сблъсък.
1
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българските микробус овес със каква регистрация са