Германия увеличава армията си до 200 000 войници

Цивилният персонал ще надхвърли 61 000 души
21 фев 2017 21:30, Анисия Иванова
36
Германия увеличава армията си до 200 000 войници
Снимка: Reuters, архив

Германските въоръжени сили планират да увеличат до 2024 г. броя на професионалните войници до 198 000 поради нарасналите си задължения, съобщи днес министерството на отбраната, цитирано от ДПА.

В края на миналия месец в Бундесвера са служели 178 000 човека. Германските въоръжени сили планират да увеличат числеността и на цивилния си персонал, която ще надхвърли 61 000 души.

"Към Бундесвера се предявяват искания, каквито никога не е имало преди", заяви германската министърка на отбраната Урсула фон дер Лайен.

След края на Студената война числеността на германските въоръжени сили беше съкратена. Миналата година обаче министерството на отбраната обяви, че слага край на тази политика.

Планираните увеличения може да предизвикат сериозна обществена реакция, отбелязва ДПА. В момента в страната се водят дебати за засилващите се ангажименти на Германия в областта на отбраната, пише БТА.

Правителството на новия президент на САЩ Доналд Тръмп поиска партньорите от НАТО да увеличат финансовия си принос към колективната отбрана. Съединените щати предупредиха, че в противен случай ще намалят ангажиментите си в сферата на отбраната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
9
 
21
 
! Отговори
Иван преди 7 години
Подготовката за Трета световна война е в пълен ход. Затова им трябваха "бежанци" на германците. Пушечно месо за предстоящата Трета. Струпването на войски по границата с Русия и насочване на ракети към територията и, съответно насочени руски ракети към страните, членки на Нато. Жалко, че театър на бойните действия ще са Украйна, Румъния, България, Полша и Прибалтийските републики. Дано да греша.
1
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
да се чуди човек защо изобщо им е позволено да имат армия след всв