В Германия 10 мигранти на ден стават жертва на нападение

Посегателства има и срещу центровете им,често са палени умишлено
Обновена: 26 фев 2017 19:03 | 26 фев 2017 18:56, Камелия Цветанова
56
В Германия 10 мигранти на ден стават жертва на нападение
Снимка: Reuters, архив

В Германия през последната година са регистрирани около 3500 нападения срещу бежанци и кандидати за убежище, което прави почти по 10 подобни акта на ден, сочат данните на германското министерство на вътрешните работи, цитирани от БТА.

При тези посегателства са пострадали общо 560 души, включително 43 деца, уточни министерството в писмен отговор на парламентарно запитване, с копие от което АФП разполага.

Правителството осъжда категорично насилието. Хората, избягали от родината си и потърсили закрила в Германия, имат право да се надяват на сигурно убежище, посочва министерството.

Според цитирана от вътрешното ведомство статистика на полицията 2545 от нападенията миналата година са били срещу бежанци. Не се цитират данни от предишни години за сравнение, тъй като такава информация са отчита отделно едва от миналата година.

През 2016 г. са били извършени посегателства срещу 988 центрове за настаняване на бежанци и кандидати за убежище, в това число умишлени палежи, допълва министерството.

Тук се отчита известен спад, след като през 2015 г. са регистрирани над 1000 посегателства от този тип, докато през 2014 г. тези случаи са били едва 199.

Броят на пристигналите в Германия през 2016 г. кандидати за убежище е спаднал значително - на 280 000 новопристигнали.

Спадът се обяснява главно със затварянето на т.нар. Балкански маршрут и подписването през март миналата година на спорното споразумение между Европейския съюз и Турция, за което значителен принос има германският канцлер Ангела Меркел.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
10 мигранти на ден стават жертви... Ужас!!! Да бягат от Германия! В Европа живеят някакви изверги. Стойте далеч от Европа, мили бежанци! Там бият по 10 бежанци на ден само в Германия.
10
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 1 Лъжеш се.При чичко Адолф във Вермахта е имало воиници чернокожи от Африканските колонии на Германия.За този факт ,необичат да говорят либерастите и еврейте.
9
11
 
0
 
! Отговори
Бизнесмен с Ауди преди 7 години
Аз не мога да разбера откъде идва тази агресия у хората!Ами ако има някакъв спор, наемете едно хотелче на Аруба, отидете там заедно, вземете си по 2-3 секретарки да е по-забавно, седнете над бутилка аржентинско вино и се разберете! Като оправите принципно спора, после адвокатите ще довършат подробностите.Защо трябва да има агресия, нападения,..., такива работи?
8
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мигрантите се жалят на полицията от измислените от тях нападения,та немците да са състрадателни/най-вече финансово/ към тях.Пожари в бежанските центрове?Как няма да има,като тарамбуките продалжават да си палят огньове/както в племената си/и да обикалят около тях.Ще дойде време и немеца ще се събуди ,само да не се окаже късно.
7
27
 
7
 
! Отговори
Берлин преди 7 години
И както знаем, 99% от тези нападения са дело на гедерейските глyпаци, така наречените острилки. Те ще милеят по Ерих Хонекер, ЩАЗИ и картонените коли.
6
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кажете колко жертви на нападения на мигранти има.
5
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Снимката към статията буди умиление - двама млади мъже с бебето си бягат към по-добър живот необременен от задължения и работа.
4
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бежанците са наши приятели (тествам дали *** ще го изтрие това :) )
3
4
 
42
 
! Отговори
маке преди 7 години
кому са нужни тези лъжи
2
30
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То при чичкото с мустачките и ти нямаше да се чувстваш добре.
1
4
 
43
 
! Отговори
1 преди 7 години
Да бяха дошли в едни по-други времена при чичо Адолф, ох мамооо...