Общували ли са хора на Тръмп с Москва? US разузнаването рови

Оказва се, че и министри са си говорили с хора на Кремъл
2 мар 2017 08:07,
39
Общували ли са хора на Тръмп с Москва? US разузнаването рови
Снимка: Reuters, архив

Комисията за разузнаването на Камарата на представителите на САЩ ще разследва твърденията за съглашателство между екипа на Доналд Тръмп в кампанията на президентските избори и Русия, предаде Ройтерс.

"Постигнахме писмено споразумение между малцинството и мнозинството в комисията за разузнаването на Камарата да разследваме твърденията за руско съглашателство с предизборния екип на Тръмп", заяви най-високопоставеният представител на демократическото малцинство в комисията Адам Шиф.

Комисията съобщи в изявление, че нейният председател републиканец Девин Нунес и Шиф са се договорили разследването им да търси отговори на въпроси като: "Дали руските активни мерки включват връзки между Русия и лица, свързани с политически кампании или други граждани на САЩ?"

В изявлението се казва, че подробният документ от шест страници, който очертава рамките на разследването, остава засекретен, отбелязва ТАСС.

Главният прокурор и министър на правосъдието на САЩ Джеф Сешънс е разговарял два пъти миналата година с посланика на Русия, но не е съобщил за тези срещи при запитване в Сената за утвърждаването на номинацията му дали е имало контакти между предизборния екип на Тръмп и руски официални лица. Това съобщи в. "Вашингтон пост", позовавайки се на служители на правосъдното министерство, предаде Ройтерс.

Една от срещите е била частен разговор между тогавашния сенатор Сешънс и руския посланик Сергей Кисляк и се е състояла през септември в офиса на сенатора. По онова време е бил пикът на приписваната от американското разузнаване на Русия киберкампания за повлияване на президентските избори в САЩ, отбелязва вестникът. 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още по темата: РусияразследванеТръмп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
8
 
5
 
! Отговори
реалист преди 7 години
платените и отровени от путин ***, на аргументите отговарят с обиди и заплахи----явно само това могат.
4
3
 
9
 
! Отговори
Българин преди 7 години
САЩ ми падат все повече в очите с всеки изминал ден...
3
10
 
7
 
! Отговори
kiro преди 7 години
Смешно ви е, ама руснака гладува, а американеца се чуди къде да си похарчи парите и ако продължават със същите комунистически механизми ще става все по зле. Скоро ще има послание, пусни смс, спаси руснак от глад.
2
4
 
11
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Тия вече стават смешни излиза ,че руснаците кадруват навсякъде и аха ЦРУ и ФБР да станат филиали на КГБ.
1
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Срещат се сенатор и посланик на частен разговор! Това някакъв нов виц ли е?