BG компании на прицел в Азербайджан

Баку подозира компании от няколко страни в незаконна дейност
4 мар 2017 15:33,
9
BG компании на прицел в Азербайджан
Снимка: архив Reuters

Главната прокуратура на Азербайджан разследва материали, получени от Министерството на външните работи, във връзка с незаконна икономическа дейност на юридически лица на окупираните от въоръжените сили на Армения територии на Азербайджан, съобщават Azeri Press Agency и "Фокус"

Разследването е започнато по подозрения, че ръководителите на редица компании от Швейцария, България, Уругвай, Аржентина, Румъния и други страни от 1999 до 2017 г. нееднократно са преминавали държавната граница на Азербайджан през територията на Армения. Смята се, че те са създали съвместно с други лица на окупираните азербайджански територии предприятия без държавна регистрация, предвидена в закона на Азербайджан.

По този начин с дейността си те са нанесли щети в голям размер - конкретно чрез експлоатацията на природните ресурси и полезни изкопаеми - и са получили незаконни приходи. Не на последно място ръководителите са заподозрени, че са извършвали действия, насочени към укрепване на окупацията и нарушаване на териториалната цялост на Азербайджан.

Във връзка с това следственото управление по тежки престъпления към Главната прокуратура на Азербайджан е повдигнало наказателно дело, започнато е разследване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Посланик на САЩ пише,че ББ - два пъти премиер на БГ е престъпник!Световната преса пише,че е посланик на БГ в САЩ е престъпник! Следва,че САЩ и ЕС признават и работят с БГ правителства, ръководени от престъпници!Явно това са ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИТЕ ЦЕННОСТИ И СОЛИДАРНОСТ! И е естествено и БГ фирми,с одобрението на такива правителства , да се занимават с престъпна дейност не само в,но и извън БГ! А и "контролираната" контрабанда е полезна- увеличава приходите в бюджета!
8
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Азербайджан не контролира Нагорни Карабах,от преди разпада на СССР,отдавна трябваше да пият една студена вода и да забравят за областа,още повече,че там бошинството от населението бяха арменци,а сега са 100% .
7
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българите...длъжни ли са всеки път да показват на всякъде корупциянската си културата...
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сеаг Алиев такъв газ ще ви даде че ще летите.
5
3
 
5
 
! Отговори
Ееее супер преди 7 години
Еее съпер прочуваме се навсякъде по света, където стъпи Български крак нищо не е както трябва. 99% негативни и едва 1% позитивни новини за България и Българи по света. Има с какво да се гордеем да
4
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Частно и Тоталитризъм невърви.
3
2
 
6
 
! Отговори
qhnalametlata преди 7 години
Дам... даже се досещам кой стои начело на поне една от тях. Самозабравил се новобогаташ от времето на лукановите куфарчета... Ама Онзи Отгоре си знае работата.
2
4
 
23
 
! Отговори
бургазлия. преди 7 години
Н яма да е излишно ако ДАНС се самосезира и прояви интерес към ОБЕДИНЕНИЯ ПАТРИОТ Валери Симеонов дали няма участие в някое от обявените предприятия. Честите му посещения в Горни Карабах не вярвам да е от кой знае каква любов и загриженост Освен ако няма лична изгода както загриженоста му по отношение на Ограда на БТГсе оказа че в строежа са заети негови фирми.
1
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трудно ли е да напишеш "наши", вместо "BG", поне журналята трябва да уважават езика ни!