BG компании на прицел в Азербайджан

Баку подозира компании от няколко страни в незаконна дейност
4 мар 2017 15:33, Боряна Павлова
9
BG компании на прицел в Азербайджан
Снимка: архив Reuters

Главната прокуратура на Азербайджан разследва материали, получени от Министерството на външните работи, във връзка с незаконна икономическа дейност на юридически лица на окупираните от въоръжените сили на Армения територии на Азербайджан, съобщават Azeri Press Agency и "Фокус"

Разследването е започнато по подозрения, че ръководителите на редица компании от Швейцария, България, Уругвай, Аржентина, Румъния и други страни от 1999 до 2017 г. нееднократно са преминавали държавната граница на Азербайджан през територията на Армения. Смята се, че те са създали съвместно с други лица на окупираните азербайджански територии предприятия без държавна регистрация, предвидена в закона на Азербайджан.

По този начин с дейността си те са нанесли щети в голям размер - конкретно чрез експлоатацията на природните ресурси и полезни изкопаеми - и са получили незаконни приходи. Не на последно място ръководителите са заподозрени, че са извършвали действия, насочени към укрепване на окупацията и нарушаване на териториалната цялост на Азербайджан.

Във връзка с това следственото управление по тежки престъпления към Главната прокуратура на Азербайджан е повдигнало наказателно дело, започнато е разследване.


9
Още от
Напиши коментар Коментари
9
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Посланик на САЩ пише,че ББ - два пъти премиер на БГ е престъпник!Световната преса пише,че е посланик на БГ в САЩ е престъпник! Следва,че САЩ и ЕС признават и работят с БГ правителства, ръководени от престъпници!Явно това са ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИТЕ ЦЕННОСТИ И СОЛИДАРНОСТ! И е естествено и БГ фирми,с одобрението на такива правителства , да се занимават с престъпна дейност не само в,но и извън БГ! А и "контролираната" контрабанда е полезна- увеличава приходите в бюджета!
8
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Азербайджан не контролира Нагорни Карабах,от преди разпада на СССР,отдавна трябваше да пият една студена вода и да забравят за областа,още повече,че там бошинството от населението бяха арменци,а сега са 100% .
7
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Българите...длъжни ли са всеки път да показват на всякъде корупциянската си културата...
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Сеаг Алиев такъв газ ще ви даде че ще летите.
5
3
 
5
 
! Отговори
Ееее супер преди 11 месеца
Еее съпер прочуваме се навсякъде по света, където стъпи Български крак нищо не е както трябва.
99% негативни и едва 1% позитивни новини за България и Българи по света. Има с какво да се гордеем да
4
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Частно и Тоталитризъм невърви.
3
2
 
6
 
! Отговори
qhnalametlata преди 11 месеца
Дам... даже се досещам кой стои начело на поне една от тях. Самозабравил се новобогаташ от времето на лукановите куфарчета... Ама Онзи Отгоре си знае работата.
2
4
 
23
 
! Отговори
бургазлия. преди 11 месеца
Н яма да е излишно ако ДАНС се самосезира и прояви интерес към ОБЕДИНЕНИЯ ПАТРИОТ Валери Симеонов дали няма участие в някое от обявените предприятия. Честите му посещения в Горни Карабах не вярвам да е от кой знае каква любов и загриженост Освен ако няма лична изгода както загриженоста му по отношение на Ограда на БТГсе оказа че в строежа са заети негови фирми.
1
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Трудно ли е да напишеш "наши", вместо "BG", поне журналята трябва да уважават езика ни!