Малайзия обяви за "персона нон грата" посланика на Северна Корея

Кан Чхол трябва да напусне страната до 48 часа
4
Малайзия обяви за "персона нон грата" посланика на Северна Корея
Снимка: БТА

Малайзия обяви за "персона нон грата" посланика на Северна Корея в страната и му даде срок от 48 часа, за да я напусне, предадоха световните агенции.

Още по темата
Тази дипломатическа стъпка бе предприета близо три седмици, след като завареният брат на севернокорейския лидер Ким Чен Ун - Ким Чен Нам, бе убит на летището в Куала Лумпур при атака с невротоксично вещество. Американски и южкорейски представители казаха, че Ким Чен Нам е бил убит от агенти на севернокорейския режим.

Кан Чхол, посланикът на Северна Корея в Малайзия, каза, че неговата страна не може да вярва на начина, който малайзийските власти водят разследването на смъртта на Ким Чен Нам. Той също така обвини Малайзия, че заговорничи с външни сили, визирайки негласно Южна Корея.

Малайзийският външен министър Анифа бин Хаджи Аман заяви, че Малайзия е поискала извинение от посланика за думите му, но той не го е направил.

"Малайзия ще реагира решително на всяка една обида, направена срещу нея или на всеки опит за опетняване на нейната репутация", се казва в изявление на министъра.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: МалайзияКНДРКан Чхол
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
1
 
! Отговори
Ангел преди 7 години
Как ще го пуснат да си ходи.100 про той е дирижирал операцията по убийството на Брата на Ун .Разпитайте с ток и уреди за мъчения задържаните жени дали са посещавали СК и Посолството в Малайзия.Няма да се учудя посланика също да е замесен !
3
2
 
2
 
! Отговори
Бай Хой преди 7 години
Няма да е ЦРУ сигурно. Те тия от Севрна Корея са по-откачени от американците. Гледах два документални филма. Даже и след цензурата ми се видяха не много в ред. Те имат и навика да си чистят роднините както кралете навремето. Да няма конкуренция
2
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Po skoro e povod za voina
1
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересно да не се окаже след време поредната операция на ЦРУ и васалното правителство на Малайзия само да повтаря...