Полски евродепутат обиди жените и отправи нацистки поздрав

Искат отстраняването му с петиция
10 мар 2017 10:30, Елка Василева
30
Полски евродепутат обиди жените и отправи нацистки поздрав
Януш Корвин-Мике. Снимка: архив, Reuters

Седем хиляди души подписаха международна петиция с призив към Европейския парламент да санкционира полски евродепутат, който заяви, че жените "трябва да печелят по-малко от мъжете, защото са по-слаби, по-дребни и по-малко интелигентни", предаде Франс прес.

Януш Корвин-Мике освен това отправи нацисткия поздрав в залата на европейската институция.

Световното движение за защита на гражданските права "Аваз" поде тази инициатива в интернет срещу евродепутата от крайната десница.

"Искаме ЕП да отстрани Корвин-Мике след омразните слова, които изрече по адрес на жените и мигрантите и след като направи нацисткия поздрав в залата" в сряда, навръх Международния ден на жената, е написано в петицията.

"Тези действия са в нарушение на правилата на ЕП и са в разрез с ценностите на целия Европейски съюз", се допълва в текста.

Седемдесет и четири годишният Корвин-Мике е бил санкциониран в миналото от ЕП заради расистки коментари и изказвания за Холокоста, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Разпаднахме ли го вече, бре, другари? Дойде ли светлото бъдеще? Прокопи чака от 3 години.
19
3
 
3
 
! Отговори
Циник 3 преди 7 години
Да не говорим кой е Вернер фон Браун..."бащата на американската астронавтика", когато си решил да вярваш на "официалната" история - много си сгрешил!Защо никой не споменава за съвместния военен парад на " Червената армия", и Вермахта по улиците на окървавена Варшава?Или затова, че Вермахта е посрещан като освободител в някой съветски республики?Не ми се продължава - чети , и се интересувай сам...нямам време и мерак - да те ограмотявам!И виж кои са собствениците на Тисен и Круп...все евреи!
18
1
 
2
 
! Отговори
Циник 2 преди 7 години
Госпожа Кванд - по-късно глава на фамилията - става г-жа Гьобелс! Да,да - за същия Гьоцелс говоря...историята Санчо - е ясние , което трябва да се консумира "непредубедено"...чел си..."политкоректен" "булшит"!
17
0
 
7
 
! Отговори
Циник до 23 преди 7 години
Чул си нещо ....ама не си разбрал...и Фердинанд Порше ....и VW ...и до ден днешен са разследвани, и критикувани за получените стотици милиони от Райха! Сегашните собственици на BMV са натрупали милиони от производството на акумулатори за подводниците на Хитлер ( същите холандци Кванд са трупали пари и през ПСВ шиели са униформи за Вермахта) и вместо да ги осъдят50те им подаряват BMW
16
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Adolf e bil poluevrein ot roda na saks coburgite koxari i e bratovched na boris ne moga da se vazhishavam na takiva izro. po dobre braivik
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ABE *** E POLUEVREIN OT RODA NA FERDINAND SAKS KOBURG KOHARI MAINE GO TOIA PO DOBRE BRAIVIK
14
4
 
4
 
! Отговори
Хайде бе преди 7 години
още малко и всички трябва да се възхищаваме на Хитлер. Той нищо не е създал, а по-скоро е разрушил половин Европа. Народната кола все съм си мислел, че е дело на Порше, както ракетите на Вернер Браун, а колите на Даймлер. Да за германските работници е имало и някои привилегии, ама доколкото знам Хитлер е доведен на власт от Круп, Тисен и Флик, приятели, които са дали на Национал-социалистите само да не стане революция. НАЦИОНАЛ - това е ключото -НАЦИЗЪМ е следствието.
13
0
 
8
 
! Отговори
Циник до 18 преди 7 години
Хитлер драги създава и първите пансиони за отдих на работниците...Хитлер завладява и половината свят...Хитлер прави и VW (народна кола) ...Хитлер.мечтае за райх като римския(и почти успява) Хитлер е обявен от британците за "Мъж на годината" Историята се пише от победителите, но Хитлер при всичките му кусури е милеел за Германия.Всъщност - ангажиран политик! Защо никой не говори за геноцида срещу северноамериканските индианци?
12
0
 
7
 
! Отговори
До Фани преди 7 години
Може да съм объркал понятията за веган и вегетарианец, но имах предвид досадното им вмешателство и налагане на техния мироглед като най-правилен. Не съм съгласен за еднаквото заплащане! Въобще не ми дреме дали ще е жена или мъж. Няма как един човек да полага повече усилие и да влага разбиране, да се стреми да си изпълнява задълженията по-добре да получава еднаква заплата с такъв, който му е през пуловера. Баровеца не ме интересува, но иначе да, след време роботите ще ни изместят.
11
0
 
6
 
! Отговори
МНОГО ПОЛЯЦИ преди 7 години
както и украинци са се радвали, че Хитлер е избил евреите. Те са били голям процент от населението на Варшава и Лвов. Мислели, че имотите и богтсвата ще ги присвоят. У нас някои "порядъчни граждани" - поданници на Борис 3 също са потривали ръце да лапнат имотите на интернираните евреи. И досега има хора от Израел, наследници на собственици, които водят дела срещу РЕСТИТУТКИТЕ, прилапали чужди имоти, които техните фашистки предци са заграбили
10
2
 
8
 
! Отговори
Фани преди 7 години
До БъзПрав си! Хитлер въвеждаше ред и създаваше процъфтяваща нация. Сега обаче има хора с много пари, които имат интерес да се унищожи Европа! А който плаща - той поръчва музиката...
9
4
 
4
 
! Отговори
Фани преди 7 години
До АнонименЧакай сега, не ги бъркай двата щата! Лесбийка е едно, а веган или веганка е нещо съвсем друго!! Веганството дори е полезно за здравето! И защо за еднакъв труд да не се получава еднаква заплата?!? Дали е мъж, жена или дете - няма абсолютно никакво значение! Пари се плащат за свършена работа! Тук няма значение нито пола, нито възрастта, нито интелекта! Виж, ако баровеца си купи робот, който да му върши работата, тогава наистина ще му излезе много по-евтино! ...
8
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-злобното създание е жана феминистка, лесбйика и веганка събрани в едно. Поздрава с изпъната напред ръка е от Римска империя. Има си професии, за които се наемат предимно мъже, както и такива с жени. Интелекта зависи от самия човек. В частния сектор такова нещо като еднакво заплащане няма - двама човека на една съща позиция, правещи едно и също нещо да получат една и съща заплата няма. Само в държавния, но с малки разлики.
7
1
 
31
 
! Отговори
Циник до либералите преди 7 години
Ъхъ....не ви харесва "нацисткия поздрав", който не е нацистки...а древноримски!Дано повече да ви хареса "Селям алейкум" , щото натам вървят работите
6
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
човека е прав, повечето жени са доста глупави и мързеливи. освен това повечето корупция са замесени жени - има си статистика. много изнагляха в последно време но европа се ислямизира а исляма ще постави всички жени на място
5
2
 
19
 
! Отговори
От 4 преди 7 години
Що се отнася до жените, всичко зависи от това каква професия са избрали.Не е вярно, че са по-малко интелигентни. Това зависи от личните качества на отделния човек, а не от пола му.Но има професии, при които резултатът зависи от физическата издръжливост. Справедливо е заплащането да зависи от количеството и качеството на свършената работа. Така че, всеки да прецени какво е по силите му и чак след това да избира професия и да претендира за висока заплата.
4
3
 
28
 
! Отговори
Не ме учудва преди 7 години
нацисткият поздрав.Мислехме, че сме преодолели расовите, нацистките и шовинистичните предразсъдъци, но някои политици такъв го забиха на собствените си нации и държави, че като по команда върнаха мисленето на хората на нивото отпреди 80 години!Онези "гости", поканени в Европа от г-жа Меркел пък се държат така, че ако чичко Ади можеше сега да надникне в умонастроенията на повечето европейци, щеше черпи на Оня свят.У нас едни наши толерирани съграждани също много се стараят в тази насока.
3
9
 
21
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Оооо...имало и още на плакатчето "аз съм за смъртната присъда"Става ми още по-симпатичен господина!
2
9
 
31
 
! Отговори
Циник преди 7 години
На снимката " I am not Charlie!"....Само заради това ...ми е много симпатичен!Но политкоректните брюкселски лакеи , ще го разчекнат!
1
5
 
34
 
! Отговори
За преди 7 години
интелекта не съм сигурен,обаче виж за килограмите...Много жени вече така ядат и пият,че слагат мъжете в малкия си джоб!