Атентаторът в Лондон – познат на службите, бил арестуван в Унгария

Дори и да има охрана до всеки гражданин, атентатите няма да спрат
23 мар 2017 09:23,
43


Арабистът Мохд Абуаси от Центъра за близкоизточни изследвания определи случилото се в Лондон като "поредния атентат, свързан с ислямистите." В предаването "България сутрин" той посочи, че ако искаме да попречим на тероризма са ни нужни не повече полицаи, а борба срещу идеологията, която терористите съхраняват.
Още по темата

"Вчерашният атентат в района на британския парламент е свързан или с "Ислямска държава", или с "Ал Кайда". Дори да има охрана на всеки гражданин, тя не може да попречи да се случват такива атентати", категоричен е Абуаси. "Когато един човек реши да умре, убивайки невинни, не може да му попречиш", допълни той.

42-годишният Абу Изадин, ползвал името Тревър Брукс, вероятно е ликвидираният от полицията нападател, който вчера вряза колата си в пешеходци на Уестминистър, след което се насочи към британския парламент и се блъсна в загражденията. Там той изскочи от колата, размахвайки нож и намушка с него един полицай.

Експертът по сигурност Христо Смоленов посочи, че Абу Изадин е бил пропагандатор на джихадизма и е в информационния масив на шенгенската информационна система.

"Известен е и като човек, който призовава не просто лондончани да приемат исляма, а и да убиват полицаи", посочи Смоленов в студиото на Симеон Белев.

Експертът допълни, че въпросният нападател през 2015 година е засечен и арестуван в Унгария на път за Букурещ, откъдето очевидно е имал намерение да мине през България в Турция и оттам "в размирния регион, където върлува "Ислямска държава."

"Повечето атентати се случват от тези вълци единаци, които изповядват тази идеология. В Лондон има привърженици на "Ал Кайда", които пропагандират идеологията на групировката и те са на свобода", подчерта Мохд Абуаси.

"От 9 години аз поддържам идеята за създаване на Европейска антитерористична агенция. Европа не е направила нито една стъпка в това отношение. За мен проблемът е дали някой иска да продължава тази касапница", заключи Христо Смоленов пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До хАйде стига с глупостите.От всички религии само акбарите продължават да дивеят като в средновековието. Няма предтекст, няма нищо. Мюслито иска да унищожи Европа и вече го прави десетилетия наред. Брейвик се бореше именно срещу ислямизацията на запада, затова и изби ония деца, които вече учеха мулти култи толерастки идотии и щяха да се превърнат в поредните безполови Меркели и Оланди. Че беше луд Брейвик, луд беше, в това съмнение няма.Но беше прав. И все повече Брейвици ще има.
14
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бог е един, всичко останало е политика...
13
4
 
13
 
! Отговори
До х преди 7 години
Брайвик какъв е? През 20 век атентатите бяха под предтекст, че е заради политика - Изтока и Запада си пращаха такива. Сега Студената война свърши и вече предтекста е религията - Исляма срещу християните. Ще мине време да спре и това и да дойде друга причина за разделение. Но истината е, че всичко се прави заради ПАРИ. Лошото е, че тези фанатици не го осъзнават и погубват своя и на другите живота за да могат други да правят много ПАРИ!
12
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А в България националните телевизии има дават ефир.
11
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 11Трябва силна рекламна кампания, която да показва за вредите от Исляма. Ние им строим джамии и така се засилва влиянието на изповядващите тази религия.
10
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не са нужни повече полицаи. Нужно е да започнат да се раздават флаери, където да пише за вредите от религията и да се активизират Гугъл и Фейсбук в безплатна рекламна кампания, която да показва вредите от Исляма. Урязват се държавните пари за джамии, но се остовят да съществуват с частни пари.
9
0
 
13
 
! Отговори
Ценьо преди 7 години
Вън *** от Европа!
8
1
 
20
 
! Отговори
х преди 7 години
Аз съм атеист, но как така все мюсюлмани ги вършат атентатите. Един не се намери да убива в името на Исуус, всеки път Аллах Акбаровци. Не че християнството не е убило много хора през вековете, но в 21 век, предимно джихадисти вършат белите.
7
2
 
32
 
! Отговори
Самурай преди 7 години
Я да попитам, Япония демократична държава ли е? Ако да, защо там исляма е забранен и няма мюсюлмани??? Джамии няма! Как не са се сетили мюслитата да отидат там, а дали ще ги пуснат японците а? Така да се разхождат свободно, да си проповядват в миризливите ***, наречени джамии? Питам, ама дали ще ми отговори някой...
6
1
 
19
 
! Отговори
И какво излиза? преди 7 години
И какво излиза? Че много хора са по-силно инспирирани от международния тероризъм. И са готови да си дадат живота за него. Отколкото от европейската демокрация, за която никой в момента няма желание да си дава живота?
5
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Докато има ***, ще има и атентати. Какъв го дири този в Европа? Трябвало е да го експулсират още първия път.Мислете с главата си на изборите в неделя за да не стане и тук така!
4
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Понякога се чудя кои "служби" са по-жалки - нашите или европските.
3
1
 
28
 
! Отговори
321 преди 7 години
Запада дълги години си отглежда терористи и изнася тероризъм а сега пищи и лее крокодилски сълзи,има много неприятни въпроси към лидерите на запада....
2
1
 
15
 
! Отговори
газ-спирачка-камера преди 7 години
40 ранени..? Това и Рамбо с танка в Афганистан не може да го направи бре.. Изводът сега какви ще са им драконовските мерки на инглизите, визи, как ви звучи..?
1
4
 
37
 
! Отговори
luckyman преди 7 години
Не разбирате ли, че трябва да няма мюсюлмани бре?