Москва: Американските кораби в Черно море са заплаха!

Те може да носят и противоракети, и крилати ракети
28 мар 2017 16:23, Елка Василева
128
Москва: Американските кораби в Черно море са заплаха!
Снимка: архив, Reuters

Патрулирането на кораби от противоракетната отбрана в акваторията на Черно море и Балтийско море представлява заплаха за обектите в европейската част на Русия, тъй като съществува неопределеност какво оръжие в момента се намира в пусковите установки – противоракети или крилати ракети, заяви заместник-началникът на Главното оперативно управление на Генщаба на Русия Виктор Познихир.

"Не по-малко сериозна заплаха за безопасността на Русия и Китай представлява ударният потенциал на групировките за ПРО. Крайцерите и миноносците от ПРО на Военноморските сили на САЩ, оборудвани с противоракети, са едновременно и носители на крилати ракети "Томахоук" с обсег до 2 500 км", каза Познихир.

По думите му потенциално на корабите от ПРО на САЩ могат да бъдат развърнати над 1000 крилати ракети.

Според него в базите на ПРО в Румъния и Полша на земята се намират същите универсални установки. При това зареждането с "Томахоук" може да се осъществи тайно и в кратки срокове, което създава заплаха от възможен удар "по цялата европейска част на Русия".

"Възможността за използване на корабна пускова установка в наземен вариант за разполагане на крилати ракети от типа "Томахоук" е пряко нарушение на задълженията по Договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег", подчерта Познихир, цитиран от РИА Новости.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още по темата: черно морекораби
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
5
 
! Отговори
Тинтири Минтири преди 7 години
До ФоккТи също можеш да питаш бай си Гугъл за Монтрьо 1936.
28
6
 
11
 
! Отговори
Bad Company преди 7 години
Hhaha! Абе нещо не се връзва, мамка му! Значи отваряте руската пропаганда /има хиляди клипове и статии / и виждате как "безаналоговата" С-400 сваля всичкооооо! От врабчета и самолети до крилати и балистични ракети!:) Е, не можа да "види" израелските самолети които изтърбушиха камионите на Хизбула ама това е друга тема:)) Второ: руските "безаналогови" крилати ракети нищо не ги лови! Неотразими са!:)) Добавяме и прословутата дъвка "Хибини" ..разработка 1968г. :)) Заглушава всичкооо!! И що пищят?:)
27
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АйдахоДа си чувал нещо за конвенцията от Монтрьо (1936)? Какво НАТО, какви 5 лв....
26
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ОТ РУСОФИЛЬ ГУРБЕТЧИЕВЪПОЗДРАВ ДО ТРИЯЧИТЕ НА КОМЕНТАРИ СПЕШНО СЕ ТЪРСЯТ ПАМПЕРСИ ЗА РУСКАТА МЕЧКА / РУССКИЙ МЕДВЕДЬ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
25
4
 
11
 
! Отговори
Фокк преди 7 години
До 34Румъния и България също имат акватория. Американските кораби са в точно тяхната.
24
4
 
11
 
! Отговори
Тинтири Минтири преди 7 години
До Анонимен (25)"ами и вие обикаляйте около американските брегове и ще сте квит"Ами те щатите и сега дуднат заради Куба, а тогава ще изквичат на умряло.
23
4
 
6
 
! Отговори
eeee преди 7 години
Абе нали не бяха заплаха сега са заплаха я тия там да решат страх ли да ние или не сега че вече нищо не имсе разбира от бръщолевениците...
22
10
 
16
 
! Отговори
Тинтири Минтири преди 7 години
До ОхуОпасни за кого са руските кораби в Черно море? Щото Русия по начало има акватория там, а щатите идват мааалко далечко.
21
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами какво чакате че досега не сте им показали дебелият? Да ви нападнат като Хитлер ли? *** ти заеви и вие сте едни управници на гръб да ви носят.
20
18
 
20
 
! Отговори
Айдахо преди 7 години
Американските кораби в Черно море са на територията на съюзниците на САЩ в НАТО. Черно море не е на Русия. Крим също.
19
14
 
9
 
! Отговори
Оху преди 7 години
Руските военни кораби в Черно море са напълно безопасни- техните оръдия само салата и кюфтета хвърлят
18
9
 
11
 
! Отговори
Striker преди 7 години
Ба, сега станаха заплаха, а Мужикистанци!? Нали не бяха, уж? Ама вас кво ви пука, нали имате жужето? То ще бие с гол Г-ЪЗ по лошит еамериканци!:)))
17
3
 
5
 
! Отговори
до 13 преди 7 години
Това е било през 1962 година.
16
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ами и вие обикаляйте около американските брегове и ще сте квит
15
9
 
5
 
! Отговори
онанимен преди 7 години
До анонименти за тва пишеш анонимен, а вечерта биеш жена си и гледаш "те се сражаваха за родината" и "28 памфиловци " докато ти се претоварят сензорите и почнеш да цивриш като малко момиченце.
14
14
 
15
 
! Отговори
До 12 преди 7 години
До АнонименНие сме член на НАТО!Набийте си го добре в червените чугунени глави.А, щом сме в НАТО, нашата територия, също е в услуга на НАТО.А, единствения, който тропа с оръжия, завзема територии и говори за войни и е против НАТО е товашира ви Путин.
13
11
 
14
 
! Отговори
ВЪН преди 7 години
американските кораби от Черно Море - те са ЗАПЛАХА за мира.. Само военни кораби на Черноморските държави да плават в него. Ако Русия отиде с кораби в Мексиканския Голф,тогава може да говорим, че има имперски интереси, ясно ли ти е номер 16.
12
12
 
11
 
! Отговори
Исти преди 7 години
Какво го боли корема Кремъл за противоракетите- пречат на замислената от него агресия ли?
11
2
 
12
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 7 години
можело да носят, можело и да не носят. кво стана, нали су24 можел да ги неутрализира? аз лично бих гласувал у черно море да нема други кораби освен увеселителни и гранична полиция . като, "изобщо никакви" .
10
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези, от 100г. все някой ги заплашва, докато те самите завземат чужди територии.Сега, като се замисля, що измислени русофилски патриоти ще се изредят да защитават алкохолизираните...