Путин готов за среща с Тръмп във Финландия

Руският президент иска да участва в Арктическия съвет
30 мар 2017 18:24,
133
Путин готов за среща с Тръмп във Финландия
Снимка: БТА

Руският президент Владимир Путин заяви днес, че е готов да вземе участие в среща на Арктическия съвет във Финландия и да се срещне там с президента на САЩ Доналд Тръмп, предадоха световните агенции.

На въпрос на модератора на международен арктически форум в руския град Архангелск дали Финландия е съгласна да бъде домакин на среща на върха на арктическите държави, където Путин и Тръмп да се срещнат за пръв път, президентът Саули Нинистьо отвърна, че за страната му ще бъде чест.

Финландия ще поеме ротационното председателство на съвета през май.

Путин отговори на свой ред, че ще се радва да участва, ако бъде организиран такъв форум. Все още няма официално насрочена среща между руския президент и американския му колега, който встъпи в длъжност в края на януари. Има вариант двамата лидери да разговарят и в кулоарите на срещата на върха на Г-20 на 7 и 8 юли в Хамбург.

Путин заяви, че Русия има много приятели в САЩ, че трудните в момента двустранни отношения ще се върнат в правия път и че антируските санкции вредят на икономиките на САЩ и Русия. Той отрече Русия да се е намесила в президентските избори в САЩ, и увери, че контактите, които руски дипломати са имали в САЩ, са просто част от рутинната им работа. Всички противни твърдения са лъжи и провокации, каза Путин.

По думите му Русия многократно е предлагала на САЩ сътрудничество в киберсигурността, но не е получила положителен отговор.

Путин каза, че ще обсъди тероризма с Рекс Тилърсън, ако американският държавен секретар посети Русия, и изрази надежда за конструктивно сътрудничество със САЩ по този въпрос. Руският държавен глава изрази готовност да работи с американския си колега в борбата срещу "Ислямска държава" в Сирия и за възстановяване на близкоизточната страна от кървавата гражданска война.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
3
 
! Отговори
Азазел преди 7 години
То не бяха молби, не бе чудо, само и само големият Батко да обърне внимание на Путинчо.Отговорът всеки път е: "Трай си. Като реша, ще ти се обадя."
40
2
 
2
 
! Отговори
един там преди 7 години
Е не че Финландия се е "венчала" за Русия, ама пък и от ВСВ насам не съм чул за руска агресия по отношение на Финландия! Ти, ако си чул/а, кажи! Чак от СА да внася нефт и газ Финландия!!! Няма ли да им е по лесно да си прокарат няколко тръби от Норвегия?
39
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До един тамСтрашна логика, цитирам - "защото си го плаща затова го внася от Русия"!Искам да ти кажа че догодина Финландия като почне да си плаща петрола на Саудитска Арабия ще си го внася от там както направи Полша тази година като затапи руския петролопровод за Полша и го внася от СА а не от Русия. Това ми е логиката. А ти си мислиш че Финландия е венчана за Русия и русия каквото си иска ще прави със съседите ще ги напада ще убива а Финландия ще си трае защото ще остане без петрол.
38
1
 
1
 
! Отговори
един там преди 7 години
До анонимен 50,Страшна логика, цитирам - "защото си го плаща затова го внася от Русия"! Какво искаше да кажеш с това само не ми е ясно? Те европейските компанни, дето инвестираха милиарди в Северен поток само така викаха - да бъде наложено петролно и газово ембарго на Русия! пък в Китай, като гледам, само за това ембарго и те мислят!
37
1
 
7
 
! Отговори
един там преди 7 години
До анонимен 46, А ти, атлантически ***, кажи тогава защо Финландия не внася нефт и газ от Норвегия, с която има обща граница, а внася само и единствено от Русия! На финландците май не им трябва диверсификация! Кажи също защо след като няма добри отношения с Русия, защо Финландия продаде най-голамата си корабостоинтелница на руската корпорация ОСК?
36
2
 
10
 
! Отговори
mne преди 7 години
Живея във Финландия и мога да кажа, че финландското правителство поддържа добри отношения с Русия, въпреки че е в ЕС. Не разбирам, защо нашето правителство, т.е. на Бойко не може.
35
0
 
6
 
! Отговори
един там преди 7 години
До анонимен 42,Така ли, а защо тогава финландският президент е бил в Архангелск?
34
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
русия няма бъдеще
33
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
той може много неща да иска ... ама кой го брой за нещо ко4ината му е слаба
32
2
 
5
 
! Отговори
един там преди 7 години
До анонимен 33, За Финландия не знам, но финландския президент явно няма проблем с Путин! Прочети хубаво втория абзац от статията! Препоръчвам и на останалите седер***сти, дето са се изказали тук, да направят същото и след това да коментират!
31
5
 
4
 
! Отговори
Някой преди 7 години
Руското джудже е надушило финландска водка на аванта и бърза фа се запише! Санкциите вредели на Русия и САЩ :-) Дааа, САЩ по-трудно ще внасят водка и стриптийзьорки :-)
30
3
 
1
 
! Отговори
до 34 от славянин преди 7 години
Путин винаги е готов да разпори задниците на атлантиците до сливиците и го прави редовно, затова е и този постоянен истерично-мазохистичен вой от тяхна посока, а Императорът не ходи на отчет никъде, при него ходят!!
29
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русофилченца, в коя нормална държава е канено джуджето след анексията на Крим на ОФИЦИАЛНО посещение? Защо се гнусят да го поканят
28
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путин бил готов...Путин никога за нищо не е готов, все го изненадват отзад!
27
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ФИНЛАНДИЯ НЕ ИСКА ПУТИН
26
1
 
1
 
! Отговори
до Боби от славянин преди 7 години
Може, толкова колкото празната тенекия може да докаже че е пълна!
25
2
 
7
 
! Отговори
до 31 от славянин преди 7 години
''РУСКИЯТ НАРОД ТРЯБВА ДА ПРОМЕНИ МИСЛЕНЕТО СИ И ДА СПРЕ АГРЕСИЯТА СИ!'' Някои хора трябва да променят чипа си, че е много клеясал!
24
3
 
11
 
! Отговори
Ремзи преди 7 години
Путин е пич скоро ще си вземе и Аляска обратно, за НАТО ще остане честта да се изнесе позорно от Сирия със ритници от Ердоган и Вовата. Във Финландия ще се наложи Тръмп да коленичи пред Вовата и да му се извини за политиката на кeниейца Обама Хосейноф .
23
0
 
3
 
! Отговори
до 32 от славянин преди 7 години
''Световно изолираният'' Путин''В Архангельске 29 марта открылся международный арктический форум "Арктика территория диалога". Сообщает сайт Arctic.ru. Как отметил нацеремонии открытия председатель государственной комиссии повопросам развития Арктики Дмитрий Рогозин, вмероприятии принимают участие 2435 делегатов, втом числе главы Исландии иФинляндии, официальные делегации Соединнных Штатов Америки, Норвегии, Дании, Китайской Народной Республики, Индии, Сингапура, Франции, Великоб
22
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никоя нормална държава не кани джуджето. Само мошеника Орбан за да върти далавери. Помните ли как врънкаха Радев да го покани за 140 годишнината. Психопата​ от Кремъл е в изолация.