Официално: 9 загинали и над 20 ранени след взрива в Санкт Петербург

Експлозията в метрото е била една, съобщиха властите
63
Официално: 9 загинали и над 20 ранени след взрива в Санкт Петербург
Снимка: БТА

Девет души са загинали и над 20 са били ранени при днешния взрив в метрото на Санкт Петербург, съобщи Информационният център на Националния антитерористичен комитет (НАК) на Русия, цитиран от ТАСС.

Още по темата
"По предварителни данни в резултат на взрива в санктпетербургското метро са загинали девет души. Наранявания, включително тежки, са получили над 20 души. На всички пострадали се оказва медицинска помощ", се чете в първата официална позиция на властите.

По-рано представител на руските служби за спешни ситуации съобщи за 10 загинали. НАК обаче предупреди медиите, че е недопустимо да разпространяват догадки за взрива в метрото на Санкт Петербург.

"Искаме да предупредим всички средства за масова информация в никакъв случай да не разпространяват догадки и предположения. Това внася напрежение сред гражданите. Чух съобщения, че не бил един взрив, а няколко, но ние не разполагаме с такива данни", заяви ръководителят на Информационния център на НАК Андрей Пржездомски в ефира на канал "Россия-24".

Той отбеляза, че антитерористичният комитет съобщава точна и проверена информация. "Скоро ще разпространим съобщение за събитията. Бих искал да се ръководим по реална информация", призова Пржездомски, цитиран от БТА.

Същевременно Държавният департамент на САЩ призова живеещите в Русия американци да се свържат с близките и роднините си след взрива в метрото на Санкт Петербург. Апелът е отправен на страницата на американското външнополитическо ведомство в социалната мрежа Туитър.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
24
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
сега остава и Путин да направи референдум и да станат монархия примерно...
1
3
 
55
 
! Отговори
Смърт на терора ! преди 7 години
Това е подла и страхлива постъпка на безмозъчни ***. Мир на душите на загиналите