Италианците дължат на държавата си 817 млрд. евро

Длъжници са 21 милиона души, които не са плащали от 2000 г.
8 апр 2017 13:04, Елка Василева
6
Италианците дължат на държавата си 817 млрд. евро
Снимка: архив, Reuters

Италианците имат дълг към държавата си в размер на 817 милиарда евро, съобщава френският в. "Фигаро", като се позова на оповестени данни на италианската агенция за приходите Екуиталия.

Гореспоменатата сума се дължи от общо 21 милиона италианци, пропуснали да се разплатят с държавата от 2000 г. досега. От тях над половината имат скромен дълг към властите в размер на около 1000 евро, а 800 000 дължат по над 100 000 евро, поясни директорът на Екуиталия Ернесто Мария Руфини.

Колосалният дълг на италианците към държавата се равнява на половината от годишния БВП на Италия. Сумата не е само от неплатени данъци. Тя е натрупана също и от неплатен ДДС, неплатени социални осигуровки и неплатени глоби.

От тези 817 милиарда евро 143 милиарда се дължат от хора, които вече са обявили фалит, 95 милиарда от нуждаещи се хора, които не могат да си позволят да платят сумите, 85 милиарда от хора, които вече са покойници или от предприятия, които вече са закрити и 30,4 милиарда от хора, за които съдът вече се е произнесъл, че изплащането на дължимото трябва да бъде преустановено.

От останалите 459 милиарда евро Екуиталия се е опитала, безуспешно досега, да си върне 348 милиарда евро, докато 32,7 милиарда евро са се оказали "защитени" по силата на специални норми, забраняващи например конфискацията на единствен жилищен имот. Така де факто агенцията може да получи от 817-те милиарда евро едва 51 милиарда евро, казва директорът й.
 

/БТА/

 


6
Още по темата: дългиталианци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Алчните капиталистически държави си мислят, че ще щавят гражданите си до безкрайност. Глоби, такси, данъци, налози... А робът ще плаща и ще опъва жили.. Май не сте си направили добре сметката, господа...
3
0
 
0
 
! Отговори
Ааааааа! преди 1 година
То се взема от един етнос. С определен ццвят на кожата за да се храни и издържа терористичната култура на друг не автохонен етнос с по висш цвят на кожата както твърди Анджелина Джоли за ОСИННОВЕНИТЕ СИ ДЕЦА И ОТТКРОВЕНАТА ДИСКРИМИНАЦИЯ НА ШАЙЛО ПОРАДИ ЦВЕТА НА КПЖАТА МУ . РАСИЗЪМ И ТО ОТ ЛИБЕРАЛНАТА ХУМАННОСТ. ДАЛИ ТОВА НЕ ДОБРЕ ПРИКРИТ ФАШИЗЪМ??????
2
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
неплатени социални осигуровки
.
чисто личен въпрос - дали ще се осигуряваш, при положение, че след това не е ясно какво ще взимаш, когато дойде време да се пенсинираш


неплатени глоби.
.
изцяло "измислено задължение".
ами утре ако се "въведе" глоба-пешеходец не може да ходи по "велосипедните алеи", (при положение, че те са му иззели половината от простарнството от тротоара) и той откаже да плати тази глупост ? половината от тези "несъбрани" данъци са изсмукани от пръстите и реално неплатими
1
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Длъжници са 21 милиона души, които не са плащали от 2000 г.
.

отдавна е погасено "по давност".
а и "дълженето" не е като даването - може да вземеш до размера на "имането"