Лондон: Русия е отговорна за жертвите от химическия ад

Москва трябва да разбере посланието от въздушните удари
Обновена: 10 апр 2017 07:02 | 9 апр 2017 22:50, Анисия Иванова
167
Лондон: Русия е отговорна за жертвите от химическия ад
Снимка: БТА

Русия е косвено отговорна за всяка една от 87-те жертви от нападението с химическо оръжие в северозападния сирийски град Хан Шейхун, заявява в статия във в. "Сънди таймс" британският министър на отбраната Майкъл Фалън, цитиран от Франс прес.

В публикацията Фалън разобличава отговорността на Русия като основен поддръжник на режима на Башар Асад.

"Ако Русия иска да бъде освободена от всякаква отговорност при бъдещите нападения, Владимир Путин трябва направи така, че да бъдат действително изпълнени ангажиментите за унищожаване на химическия арсенал на Асад. Путин трябва да се ангажира изцяло и с усилията на ООН за постигане на мир", пише британският министър.

"Можем да сложим край на страданията на сирийците, но само ако Москва също разбере посланието от въздушните удари в четвъртък вечер", допълва Фалън, имайки предвид 59-те крилати ракети, изстреляни по сирийската военна база Шайрат от два американски кораба в Средиземно море.

Намесата на САЩ последва предполагаемо нападение с химическо оръжие, приписвано на сирийския режим, при което загинаха 87 души в бунтовническия град Хан Шейхун.

"Днес призоваваме всички страни да се върнат на масата на преговорите и да постигнат споразумение", посочва британският министър на отбраната, отбелязвайки отново, че "президентът Тръмп е взел правилно решение".

В статията си Фалън подчертава, че такова споразумение трябва да постави началото на представително управление, в което Асад да няма никаква роля. Той признава, че "това не е лесно, но не е невъзможно".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вярвам западните дипломати постепенно да разберат че от Русия трудно ще получат съгласие за нещо чрез диктат - дори и без Путин да е там. Това не е като да спечелиш студената война когато всички източно европейци се надигнаха срещу комунистическата диктатура. За спечелване на Нова студена война ще са необходими много-много оръжия и жертви
129
1
 
2
 
! Отговори
УУ преди 7 години
Тя Русия и Мъртво море е убила, ама я прикривате.
128
3
 
7
 
! Отговори
топуз преди 7 години
Както винаги нагли и арогантни САЩ,подли и двулични - мир ще има когато спрете да подкрепяте джихадистите и оставите сирийците сами да решат дали да свалят Асад.
127
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Както казва Българина "Това става въпрос за много, ама наистина много пари".Останалите само гледат филма.Атаката е извършена по място където има руски военни.Не са задействани автоматично ПВО,нито самолети.Обявената атака е по време на среща с Китайците/един от най големите производители за Америка и един от най големите купувачи на дълг/Руснаците се бетонират в Сирия, америка продава дълга си и преговаря с аргументите на силата.А цял свят спряга бъдеще време- кой по по най.
126
5
 
16
 
! Отговори
Тинтири Минтири преди 7 години
След всички фейкове, холивудски изпълнения около ударения от сирийската армия склад на джихадистите, и след като се разбра, че САЩ са тренирали "умерените" за химическа атака - кому е нужен този хм... ромски цирк?Всички многоклетъчни разбраха на чия страна сте - САЩ и Англия, какво продължавате да се хващате за хейта срещу Русия като удавници за сламка?
125
9
 
7
 
! Отговори
руските мекерета преди 7 години
да не риват - санкции, санкции и пак санкции! да си е..ат мамата !
124
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бившият ссср в условия на сегашната КГБ диктатурата е генератор на съвременния тероризъм !
123
12
 
9
 
! Отговори
така така преди 7 години
Тръмп не е Обама, ще му разкаже игричката на Путин, той с такива като него си е играл още в основното училище, един от най-богатите бизнесмени в света. Джуджето Путин ще Види зор/
122
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ХИМИЧЕСКИ ТЕРОР ИМА ,НО ТОЙ НЕ Е В СИРИЯ,А НАД ЦЕЛИЯ СВЯТ КЪДЕТО Е СТЪПАЛ АМЕРИКАНСКИЯ ОКУПАЦИОНЕН БОТУШ И ТОЗИ ХИМИЧЕСКИ СЕ КАЗВА КЕМТРЕЙЛЪРС- ТОЗИ ГНУСЕН ЕКСЕРИМЕНТ НЕ ГО ВЪРШИ БАШАР АСАД,А ЕВРЕО-АТЛАНТИЧЕСКИТЕ САТАНИСТКИ И МАСОНСГИ ***.
121
2
 
12
 
! Отговори
зевзек преди 7 години
всички знаем поговорката крадеца вика най много дръжте крадеца накрая ще стане като в ирак то не било сода бикарбонат ,ми то било пудра захар ако не помните говедарите си признаха ,че садам не е имал химическо оръжие а медиите да облъчват още колко е страшен е асад по голям *** от говедарите няма
120
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много добре са направили чеса свалили еврейски самолетчета.Още от същото.А искам и някоеамериканско корабче да поемекъм дъното на морето.
119
2
 
10
 
! Отговори
рускиня преди 7 години
До 125. Така е - Русия стана гарант за унищожаването на хим.оръжия. И съвместна комисия на ООН - представители от много страни, вкл и инглизите и САЩ потвърдиха,че хим оръжия унищожени. Та сега?
118
2
 
9
 
! Отговори
рускиня преди 7 години
До SpaceX. Да не би ти си вече европеец? Както гледам Столицата ти - каруци, глутници, коптори. И като венец на творение си ти - дето паркира кола на зелена площ, дето извеждаш кучето в детска градинка и дето плюеш фасовете по земята. Майко-мила - Ивропа.
117
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
когато една лъжа бъде казана 100 пъти , за 50 процента чули тая лъжа тя става истина , мъчат се отново да ни заблудят и да ни промият мозъците
116
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всичко е съшито с бели конци.За да може Тръмпуняк дапреговаря по-комфортнос китайския президентхайде сега малко бомбардировкит.е. проекция на power.Това е престъпление помеждународнотоправо както и да се погледне и трябва да му се търси отговорност.
115
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-добре да започнеш да цивилизоваш първо себе сии тогава ще си в състояниеслед един продължителенпериод да преценяваш коядържава е цивилизована.И недей да слушаш новинитена БНР.Ще искаме компенсации от тях за скалъпените лъжи, които разпространяват а са на издръжка на бюджета.Докога?
114
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЕВРЕЙСКАТА *** КОЯТО КОМАНДОРИ САЩ И ИНГИЛИЗИЯ СКАЛЪПИ ТОВА С (ХИМИЧЕСКАТА АТАКА) В СИРИЯ.ИСТИНСКАТА ПРИЧИНА БЕШЕ,ЧЕ СИРИЙСКАТА ПРАВИТЕЛСТВЕНА АРМИЯ СВАЛИ ДВА ИЗРАЕЛСКИ ИЗТРЕБИТЕЛЯ НАРУШИЛИ ВЪЗДУШНОТО ПРОСТРАНСТВО НАД СИРИЯ С ЦЕЛ ДА УДАРЯТ ПО ПРАВИТЕЛСТВЕНИТЕ СИЛИ В ПОДКРЕПА НА ТЕРОРИСТИТЕ ОТ ИДИЛ И АЛ НУСРА. ЕВРЕИТЕ СА ПРИЧИНАТА ЗА ДВЕТЕ СВЕТОВНИ ВОИНИ И ЗА ВСИЧКИ ВОЕННИ КОНФЛИКТИ В БЛИЗКИЯ ИЗТОК.*** СА ПРОКЪЛНАТОТО ПЛЕМЕ НА ДЯВОЛА ,КОЕТО ПРИЧИНЯВА ВСИЧКИ ЗЛИНИ НА СВЕТА
113
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русофоб е човек без собственологическо мислене, който изпадалесно поради това под чуждо влияние и тръгва срещу собственитеси интереси и накрая се налагада му слагат усмирителна риза.
112
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В СЪБОТА НА СЕСИЯТА НА ООН ЗА УДАРИТЕ НА САЩ ПО СИРИЯ НАЙ ДОБРЕ ГО КАЗА И ПОКАЗА ПРЕДСТАВИТЕЛЯ НА БОЛИВИЯ В ООН ,КОЙТО ИЗВАДИ ГОЛЯМА СНИМКА НА КОЛИН ПАУЪЛ КОЙТО ДЪРЖИ ПРОСЛОВУТОТО ШИШЕНЦЕ С БЕЛИЯ ПРАХ И ПРЕДСТАВИТЕЛЯ НА БОЛИВИЯ ОБЯВИ,ЧЕ ТОЗИ ФИЛМ С (ХИМИЧЕСКИТЕ ОРЪЖИЯ) ВЕЧЕ СМЕ ГО ГЛЕДАЛИ.ДА ПРИПОМНЯ ,ЧЕ ТОЧНО КОЛИН ПАУЪЛ С ТОВА ШИШЕНЦЕ ИСКАШЕ ДА УБЕДИ СТРАНИТЕ ЧЛЕНКИ НА ООН ,ЧЕ САДАМ(ПРИТЕЖАВА) ХИМИЧЕСКИ ОРЪЖИЯ И ТОЧНО ТОВА ШИШЕНЦЕ СТАНА ПРИЧИНА ЗА АМЕРИКАНСКАТА ИНВАЗИЯ В ИРАК
111
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия е по-цивилизована държава отВеликобритания.Не може да размахватпръст и да обвиняват за да оправдаятпрестъпленията на неадекватнияТръмп.