Втори взрив в Египет, загинали са най-малко шестима

Атентатор се взриви пред катедралата на Александрия
9 апр 2017 15:34, Анисия Иванова
39
Втори взрив в Египет, загинали са най-малко шестима
Снимка: БТА

Атентатор камикадзе се опита да влезе в катедралата на египетския град Александрия, но когато бе спрян на входа, се самовзриви там. Загинали са най-малко 6 души, а най-малко 26 души са ранени, предадоха световните агенции.

Загинал е полицейски служител, опитал се да спре камикадзето, което е било принудено да се взриви предсрочно. Ранени са трима други полицейски служители и цивилни.

Нападението е извършено броени часове след самоубийствен атентат в коптска църква в египетския град Танта. Там загинаха най-малко 25 души, а най-малко 71 души бяха ранени.

Атентатът в Александрия бе извършен срещу коптската катедрала катедрала "Свети Марк", седалище на коптския патриарх Тавадрос Втори.

По време на нападението той е бил в храма и е отслужвал празнична литургия по повод Палмова неделя (Връбница). Висшият духовник не е пострадал при нападението, предаде ТАСС, като се позова на египетската държавна телевизия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да, ама Бойчо от Б ще ги интегрира, ще ги прави хора. Ще прави лагери до границата където ще стават нови хора ама друг път. Да ми мусли Бойчо когато някой направи такава простотия у нас. И не само той а и Цецо Цървула,Бъчи -социоложката, цялата глутница която прие постановление 208.
11
2
 
12
 
! Отговори
анализатор преди 7 години
По Великден пак ли по много и от същото ни чака като днес, Стокхолм и Петербург? Докато Тръмп и Путин се ритат по кокалчетата, а Юнкер и Могерини дремят в Брюксел. А Мей се чеше дето не я сърби. Всички лидери на големи християнски държави са пълни смешници.
10
5
 
2
 
! Отговори
до 9 преди 7 години
В Русия в момента са по десния от САЩ на власт. Повече трябва да се чете и мисли.
9
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Еее 6 не са много загинали - все пак е имало взрив! А в бойколандия без взрив загинаха 9!
8
11
 
8
 
! Отговори
Сашо Попа.... преди 7 години
Няма начин да се обединим с Русия ----НА ВЕРСКА ОСНОВА!ОСОБЕННО--- С АТЕИСТИЧНИЯ БОЛШЕВИЗЪМ И КОМУНИЗЪМ !НЕМА КАК...БАКЕ...
7
8
 
7
 
! Отговори
Грюгер преди 7 години
Всяка религия е вредна в своята крайност! Проблем е образованието, културата и социалната среда, работата...Втори механик на кораб ми бе египтянин, само жени, долари и мързел в главата му...В Порт Саид докерите носят алкохол,фенерчета,дрехи за някои долар...трябва да се изучава семейно планиране, дебати по житейски проблеми и въпроси...
6
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще трябва да се разделим хората по вяра . Няма друг начин -вижда се . Ще трябва да се експулсират всички вярващи в алах във Азия или държави със 100 процента мюсюлмани в Африка . И да се издигнат стени като във Израел и крак на мюсюлманин да не стъпва при християнска държава . Друг начин не виждам . Аз не съм ислямско животно като тях за да ги избивам , а те го правят ежедневно . Тези хора с тази религия са болни и ако ги затвориш да живеят само сред себеподобни те сами ще си видят сметката.
5
1
 
16
 
! Отговори
Експерно становище преди 7 години
Манджурски кандидати програмирани от либертоносците, успешно ликвидираха коптите в Северна Африка, но има още!
4
1
 
12
 
! Отговори
ТРУМП преди 7 години
СЛУШАЙТЕ ЧИЧО СИ ТРУМП,НЕ ЗЯПАЙТЕ В ЧИНИЯТА НА САЩ,ПАПАТА НЯМА МЯСТО ТАМ
3
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не всички мохамедани са терористи, но всички терористи са мюсюлмани! Терорът е заложен в корана, това е религия, която проповядва джихад, докато цялата планета стане мохамеданска...Е, може да оставят малко християни, да има кой да им работи и да плаща джизие, затова, че са оставени живи от милосърдния ислям!
2
40
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до:2 Омерзиха Исляма с този тероризъм.Всички убииства се приписват на Исляма и се казва :Ислямски тероризъм,а когато някой от друга религия направи такава диващина се споменава само името без да се набляга въобще на негово Вероизповедание,наистина има двоен аршин.
1
48
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обаче интересно, в новините никога не се съобщава нищо за християнските милиции и паравоенни формирования в Африка, които са изклали хиляди мюсюлмани...Двоен стандарт?