Пекин: Всеки момент в Северна Корея може да избухне конфликт

Очаква се Пхенян да извърши утре нов ядрен опит
Обновена: 14 апр 2017 12:40 | 14 апр 2017 12:38, Анисия Иванова
151
Пекин: Всеки момент в Северна Корея може да избухне конфликт
СНимка: БТА

Всеки момент в Северна Корея може да избухне конфликт, предупреди днес китайският външен министър Ван И след новите заплахи на президента на САЩ Доналд Тръмп срещу режима в Пхенян, предаде Франс прес.

Диалогът е единственият начин да се предотврати необратима ескалация на напрежението, подчерта И на обща пресконференция с френския външен министър Жан-Марк Еро, който е на посещение в Китай.

Ако някой провокира конфликт на Корейския полуостров, трябва да е готов да поеме историческата отговорност и да плати цената, предупреди също Ван И. Той призова заинтересованите страни да се въздържат от действия, които може да бъдат възприети като заплахи.

Китай, смятан за единствения съюзник на Северна Корея, е против ядрената програма, разработвана от режима на Ким Чен-ун, но редовно призовава и САЩ да проявяват въздържаност по този въпрос.

Според редица наблюдатели Северна Корея може да извърши по случай навършващата се утре 105-а годишнина от рождението на основателя й Ким Ир-сен нов ядрен опит или изстрелване на балистична ракета.

Съединените щати обмислят военни варианти в отговор на продължаващото разработване на севернокорейската програма за въоръжаване, предупреди вчера съветник по външната политика в Белия дом. А американски медии съобщиха, че САЩ може да нанесат превантивен удар, ако се убедят, че КНДР се готви да извърши нов ядрен опит.

Преди това президентът Доналд Тръмп написа в Туитър: "Силно вярвам, че Китай ще се погрижи за Северна Корея. Ако те не могат, САЩ заедно със съюзниците им ще се заемат с това!" (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
5
 
12
 
! Отговори
до 44 преди 7 години
Не са 100000 оръдия, ама са много повече от томахавките, които ще бъдат изстреляни. Така че доста снаряди ще попаднат в Сеул. А може Ким да има и ядрени снаряди, щом има далекобойни оръдия с калибър 302 мм. И стрелят на 50-60 километра.
37
13
 
7
 
! Отговори
До 28 - Красимир преди 7 години
Ех промит мозък или ***- мотивирана армия на база промиване на мозъци и контролирана мизерия! Южна Корея били меки китки със смартфончета - това не е ли по-добре от войнствени неандерталци на север? Разликата между двете кореи ти казва всичко за социализма к капитализъм а от икономоческа гледна точка. Не казвам, че само тя е важна, но не е маловажна. Ама защо ли си хабя думите с такива като теб
36
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дебелия северно-корейски вожд ще го влачат по улиците като Кадафи-то до края на годината.
35
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 36така е.. най-малко 100 хиляди...
34
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръмп ще намери работа за своите строителни компании. Да въстановят Южна Корея. Естрествено като намалее радиацията, някъде след 50000 години.
33
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тука другарите червени селяни още живеят с реалности от първата световна война ...Неграмотността и бедността са винаги свързани ... и така е навсякъде по света.После се чудят защо са бедни продължавайте да се чудите ... и да пишете коментаритоку виж Запада се уплашил от коментарите ви и ... световната комунистическа революция победила
32
1
 
6
 
! Отговори
до анонимник31 преди 7 години
Тези дето щели да дИСертират,дисертация ли ще пишат?За един приятел питам.
31
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 38Ми що не :) те си го измислиха после русия им го открадна както е общоизвестно :)
30
4
 
16
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 7 години
ФАЩ - Износител номер едно на демокрация и ценности ;)))
29
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само американците имат право да правят ядрено оръжие всички останали не.Ето на това му се казва демокрация Мдаа.
28
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако не бяха зверсите санкции и икономическата блокада Северна Корея ще е много по напред от южнокорейците, които вече започват да се сриват. Дори и при тези условия се оправят и си произвеждат всичко, и АЕЦове, и ядрена прогама имат, и космическа програма, дори автомобили и камиони си произвеждат, въпреки че там почти няма бензин заради ембаргото. А евроатлантическа България членка на ЕС и НАТО за която са отворени всички пазари на ЕС изнася само миячи и фак-енд-*** труженички.
27
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 31ей дебел пропагандист знам къде живееш
26
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"" Според мен Северна Корея ще изяде с працалите Южна Корея ""................Защо само Южна ... и Америка и всички империалисти по света.така каза руската телевизия, а тя никога не лъже.затова ние от село гледаме само руска телевизияза да знаем истината за света
25
1
 
6
 
! Отговори
до 29 преди 7 години
Въпросът е не кой страда, въпросът е, че някой си бърка гагата и разделя семейства буквално, хора с един и същи език с еднаква култура и т.н.
24
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В момента в който армията на ск мине границата с южна ще дисертират бе какво говорите :D
23
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обикалят като хиени около Северна Корея, но няма да ги огрее янките, ще гризнат този път дръвцето.
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 26Така Южна Корея така страда от тази раздяла нали
21
8
 
17
 
! Отговори
Красимир преди 7 години
Според мен Северна Корея ще изяде с працалите Южна Корея.Северна Корея има силно мотивирана армия, коята се готви за война от 50 години.Южна Корея са меки китки, държащи смарт телефончета и при случай на война ще напълнят гащите веднага.
20
6
 
21
 
! Отговори
до 22 преди 7 години
Този враг ги раздели с Южна Корея преди повече от 60г. Чети история, момче!
19
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СК прави заплахи към САЩ не обратното ама това явно убягва на тролите ни