Лукашенко: Няма да обръщаме гръб на Русия!

На Запад никому не сме изтрябвали, каза беларуският президент
20 апр 2017 14:30, Елка Василева
53
Лукашенко: Няма да обръщаме гръб на Русия!
Александър Лукашенко. Снимка: архив, Reuters

Президентът на Беларус Александър Лукашенко заяви, че страната му няма намерение да обръща гръб на Русия и да прави завой към Запада, предаде ТАСС. Лукашенко говори на среща с губернатора на руската Нижегородска област Валерий Шанцев.

"Не обръщайте внимание, ако някой каже, че сме направили завой в някаква посока, на Запад или другаде. Чудесно разбираме, че на Запад никому не сме изтрябвали, а как само ме "обичат"? Нищо не се е променило от онези (предишните) времена", каза Лукашенко.

Разположена в центъра на Европа, Беларус според него е принудена да води многовекторна политика, за да опази суверенитета на страната и да поддържа сигурността й, за да живеят в мир руснаци и беларуси.

"Такъв е животът за нас, не можем да се караме нито с Русия, нито със Запада, нито с Украйна - посочи Лукашенко. - Кое щеше да му е хубавото, ако бяхме, да речем, на украинския хал?"

Жителите на Русия днес не срещат никакви проблеми в Беларус, подчерта държавният глава.

Той засегна и езиковия проблем. "Не забравяме беларуския език, то си е редно, макар че огромното мнозинство говорят руски, никога няма да се откажем от него", заяви Лукашенко.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не става въпрос да сме с Русия, въпросът е да не сме срещу тях - това е глупавото. Не сме цъфнали с запада - знаете го. Най-добре ще ше да е да сме с двете - Русия и Запада. Нали така ни приказваха като ни приемаха в Европа - няма нужда да избирате или - или. Ама нали сме продажни хорица и все гледаме да се харесаме на господаря ...Сега пробутват същите лафове на сърбите, но те май не са като нас
32
0
 
4
 
! Отговори
Бай Хой преди 6 години
Трябвате на каубоите да си докарат корабите по суша по-близо до Русия. С Украйна нещо не се получи. И вие пробвайте, може и на вас или на някои от вас да отпуснат някой друг милиард. Затова гемийките им сега си джиткат само в Черно море, но и това е достатъчно за да може някой гларус за радиоелектронна борба да прелети над тях и да откаже половината екипаж от служба
31
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А, че България не е пример за европейските лъжи? Айде бе!
30
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
от русия няма файда ГОРКИТЕ КО,ПЕЛЕТА ВИНАГИ СА БИЛИ ПО ЗЛЕ И ОТ НАС
29
12
 
2
 
! Отговори
Русия ке падне преди 6 години
По тихонко, по тихонко. Така трябва! Защото може да ги срита магарето. Но бавно и порлека съвместно с балтиъските братя и Украйна, както е казал народа: Сговорна дружина - планина повдига.
28
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 37Най-големия колониалист и неоколонист днес е Русия. Тези огромни територии които има да не са и подарени от добри чуства. Тя е грабила с векове и не е върнала нищо. Днес продължава да заграбва.
27
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички бягат от Русия."Мъдрата" политика на джуджето отблъсна и най-верните си съюзници.
26
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Който харесва Русия да заминава за там и да спре да ме убеждава постоянно, че с Русия сме щели да бъдем по-добре. Не разбирате ли че с тези неаргументирани и нахални навивки постигате обратен ефект.
25
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези, които величаят Запада, все едно величаят местната мутра на квартала , че първо е пребила и ограбила всички, после в въвела ред и който иска добри пари ,работи за нея, а другите да го дъхат. Погледнете историята бе. То не са колонии, не е робство и търговия с роби, неоколониализъм разсипия на неслушащите държави. Сега ни унищожиха индустрия и селски стопанство,казва се кражба на мозъци...Вързани кучета.които въртят радостно опашка пред Вързалия ги Господар.
24
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Работя в и за България. Аз и семейството ми се чустваме добре в България. Не искам да чуя за Русия.
23
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Плюете по този и онзи, докато до нас бавно но сигурно се събужда Османската империя, а султана вече мята алчни очички към територията ни. И когато това стане, ЕС и САЩ ще излезнат с декларация, която строго осъжда действията на султана. Това ще им е помощта.
22
2
 
6
 
! Отговори
А ти коя си! преди 6 години
До 23Всички насилствено окупирани.Ти Ходил ли си там да видиш каква е прокопсия? 19ти век!
21
8
 
5
 
! Отговори
бай ганю преди 6 години
До Анонименизреди с какво са прокопсали?имат ли свободи и права?изреди с какво от съвременния свят са прокопсали под влиянието на русия?имат ли стабилнаи многобройна средна класа?много ти е слабо познанието за нещата извън родното ти село но със сигурност се радвашповече на мерцедес от колкото на моцквич
20
1
 
6
 
! Отговори
бай ганю преди 6 години
До Брюкселска зелкаа който обръща лице на русия скакво ще ходи?
19
14
 
3
 
! Отговори
бай ганю преди 6 години
До Анонименукрайна е пример за освобождаване от ганата руска хватка и поглед към свобода и ценности на демокрацията но и те като нас са объркани как точно да си подредят къщичката
18
8
 
29
 
! Отговори
Брюкселска зелка преди 6 години
Който обръща гръб на Русия рано или късно ще ходи с фес.
17
2
 
5
 
! Отговори
апропо преди 6 години
23- от изброените +русия сме с по- високи заплати! тролчета????хахах
16
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Украйна е пример за европейските лъжи.
15
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прокопсалите с Русия ли? Амиии....Узбекистан, Казахстан, Киргизстан, Татарстан, Тюркменистан.....и първенецът Армения....Ахахаха.
14
4
 
8
 
! Отговори
Какви преди 6 години
учебници има в Китай и какво учат няма никакво значение!И в ние сме били дето се вика на три морета,но отвори кой да е учебник по история за 6-ти,7-ми клас в коя да е съседна нам държава и ще видиш,че даже не сме съществували,но това е друга тема!