Лукашенко: Няма да обръщаме гръб на Русия!

На Запад никому не сме изтрябвали, каза беларуският президент
20 апр 2017 14:30, Елка Василева
53
Лукашенко: Няма да обръщаме гръб на Русия!
Александър Лукашенко. Снимка: архив, Reuters

Президентът на Беларус Александър Лукашенко заяви, че страната му няма намерение да обръща гръб на Русия и да прави завой към Запада, предаде ТАСС. Лукашенко говори на среща с губернатора на руската Нижегородска област Валерий Шанцев.

"Не обръщайте внимание, ако някой каже, че сме направили завой в някаква посока, на Запад или другаде. Чудесно разбираме, че на Запад никому не сме изтрябвали, а как само ме "обичат"? Нищо не се е променило от онези (предишните) времена", каза Лукашенко.

Разположена в центъра на Европа, Беларус според него е принудена да води многовекторна политика, за да опази суверенитета на страната и да поддържа сигурността й, за да живеят в мир руснаци и беларуси.

"Такъв е животът за нас, не можем да се караме нито с Русия, нито със Запада, нито с Украйна - посочи Лукашенко. - Кое щеше да му е хубавото, ако бяхме, да речем, на украинския хал?"

Жителите на Русия днес не срещат никакви проблеми в Беларус, подчерта държавният глава.

Той засегна и езиковия проблем. "Не забравяме беларуския език, то си е редно, макар че огромното мнозинство говорят руски, никога няма да се откажем от него", заяви Лукашенко.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
12
 
6
 
! Отговори
бай ганю преди 7 години
До Анонименс какво прокопсаха тези тръгнали на изток?защо всички плюят по запада и западните ценности авсички искат да живеят като западняци а не като руснаци?
12
14
 
5
 
! Отговори
до 13 преди 7 години
Ти тоя ли го даваш за пример бе? Сичките солташаци на джуджета са ненормалници!Умен бил?!? 24595
11
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И преди Коминтерна правеше планиран износ на каманизъм, и сега Отворено общество прави износ на демекрация.
10
8
 
12
 
! Отговори
бай ганю преди 7 години
До Анонименизреди тези които са прокопсали с русия и с какво?
9
8
 
6
 
! Отговори
бай ганю преди 7 години
не е въпросът да сте притрябвали на някого а в това с какви ценности искате да живеетеизточните или западните?така е и с украйнано лично теб те устройват сегашното положение и за това не искаш да предоставиш нещо по добро и по малко подтисническо на народа си
8
11
 
13
 
! Отговори
Така е, преди 7 години
китайците ще си получат Сибир,а японците Курилите когато както се казва,цъфнат налъмите!
7
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 10О, да бе! Всеки ден "чуваме" за някое ново изобретение, направено он наши или чужди имигранти!!!! Може би е било, ама преди 100г. Сега там работят като камериерки, домашни гледачки, миячки, тираджии и т.н.....
6
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Разбира се, че *** неможещи и незнаещи нищо не са притрябвали на никого на запад. Такива се ползват само в страните от 4тия свят, като руслямия, китай, африка, като общаци.На това ви научи тошо, това ще правите до края на жалкия си животец. Мечтайте си само за "онуй" време, когато ви даваха заплата за клечене в "службата" без да правите нищо.
5
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"" Всички тръгнали със запада, западнаха, а ние тотално. ""................Западнахте неграмотните уродливи *** ... кадърните и умните се оправиха.
4
8
 
23
 
! Отговори
Федор преди 7 години
Нещата трябва да се гледат поотделно.1. На ниво Личност - на Запад се цени човекът. Ако ставаш за някаква работа - това се оценява и не те гледат българин ли си, мароканец ли си и т.н. Фирмите се интересуват от печалба. Помогаш ли им да правят пари - ти си техният човек.2. На ниво Държава - ами той В. Путин в една от ежегодните си пресконференции го каза в прав текст съвсем точно - "това, което иска Западът е нашата кожа на стената", визирайки стар ловджийски обичай. Та така.
3
14
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички тръгнали със запада, западнаха, а ние тотално. За запада сме 3-та категория и никога няма да ни приемат, като равни. Наивно е да се смята, че на някой сме му притрябвали,както Лукашенко е разбрал и го е казал.И там либерастите се опитаха да направят цветна революция,но не им се получи.Опитите естествено ще продължат,за да може обрачът от враждебни държави около Русия да стане по-наситен.
2
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как да не им трябвате на западняците. Магарето за какво го викат на сватба
1
3
 
20
 
! Отговори
ЦК на Либерастите преди 7 години
Все ще им измислят нов език както сърбите измислиха на македонците нов български на сръпска пишеща машина!