Путин: Няма, няма и да има сила, способна да пороби Русия!

Руската армия може да отблъсне всяка потенциална агресия, увери той
9 май 2017 12:12, Елка Василева
277
Путин: Няма, няма и да има сила, способна да пороби Русия!
Снимка: Reuters

Няма сила, способна да пороби Русия, изтъкна президентът на федерацията Владимир Путин в речта си на Червения площад в Москва, където се състоя поредният Парад на победата, съобщи ТАСС.

"Няма, не е имало и няма да има сила, която би могла да покори нашия народ", увери руският лидер.

По време на Втората световна война "нацистите връхлетяха Съветския съюз с най-мощни удари", но народът "извърши нещо невъзможно на пръв поглед - обърна кървавото колело на Втората световна война, (. . .) смаза нацизма, сложи край на зверствата му", подчерта Путин.

Още по темата

Въоръжените сили на Русия "могат да отблъснат всяка потенциална агресия", "но за ефективна борба с тероризма, екстремизма, неонацизма и други заплахи е необходимо да се консолидира цялата международна общност" - Русия е отворена за подобно сътрудничество, изтъкна президентът.

Именно "разединението между водещите страни в света" е попречило да бъде предотвратена Втората световна война, отбеляза той.

В парада участваха близо 10 000 души - представители на различните родове войски и видове въоръжени сили. Механизираната част на парада започна с появата на легендарния танк Т-34. След него преминаха още над 100 единици наземна бойна техника - бронирани автомобили "Тигър", "Тайфун-К" и "Тайфун-У", бойни машини на пехотата, модерни танкове като Т-14 "Армата" и Т-72, артилерийски и ракетни комплекси.

Военни музиканти изпълниха по време на шествието повече от 40 марша и други музикални произведения. Командващ парада бе главнокомандващият сухопътните войски на Русия Олег Салюков; парадът бе приет от министъра на отбраната Сергей Шойгу.

Авиацията не участва в парада на Червения площад поради неблагоприятни метеорологични условия, съобщи министерството на отбраната в Москва.

След парада Путин положи венец на Гроба на незнайния воин.

Денят на победата бе честван в Санкт Петербург - "северната столица" на Русия, без обявеното по-рано участие на бойни кораби. ТАСС все още не разполага с официални коментари в тази връзка от местните власти и командването на Балтийския флот, посочва агенцията.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


277
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
6
 
15
 
! Отговори
Защо преди 6 години
Защо Русия има най-голямата територия в света , която е най-богата на природни ресурси но е най-слабо населенат, а населението и е сред най бедните ?
25
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
едно към едно с парада с другата *** - Северна Корея.
24
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До тея, дето още празнуват победата: победата отмина, отшумя.Реалноста сега е - една пропаднала държава, а около нея множество бивши сателити, от които голяма част също пропаднали. И ние в това число.Жалко че много народ тука не го разбира това и не кого основно дължим липсата на пари и стабилност, та продължават да мечтаят за тоталитарните времена. Ще видите колко са много по палците надолу на този ми коментар.
23
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Все Русия е велика и все е в мизерията....да му се смееш ли на този, да го съжаляваш ли.
22
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз не знам цивилизована страна да прави военни паради... Само пропаднали соц кочини коиъо яено друга гордост си нямат.Искараха шепа курсанти да маршируват и нашите се размаха от кеф... Жалка картинка
21
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Комунистите все някой ги напада. Все се оправдават с външния враг.Кой ще ви завладява бе ***? Акъл в главата имате ли?
20
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докато тези си вярват, че някой ще ги напада с военна техника, запада ги смазва икономически. Колко са жалки ушанките....Два противоракетни щита от двете страни на Русия...мача е свирен и кремълското джудже го разбира това много добре. Сам е срещу целия свят.
19
13
 
9
 
! Отговори
What преди 6 години
Е щом САЩ не са световен Лидер , кой е тогава. Икономиката и е 15 пъти по развита от Руската , населението и е 5 пъти по голямо.
18
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Самальоти нямало, щото....времето било лошо!!!!!!!!!!!!! о.ОА корабчетата им вече не пливат в мъгла, че ....много опасни овцевози се навъдили. :)))
17
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Днешните сороси още пръскат слюнка от злоба за това че РУСИЯ е НЕПОБЕДИМА и е спечелила Великата отечествена война!Малко странно изглежда сороси да са на страната на хитлеро - фащизма, ама откъде скопените им мозъци могат да го проумеят!ДА ЖИВЕЕ ПОБЕДАТА, ДА ЖИВЕЕ ВЕЛИКА РУСИЯ!
16
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 16Така е... Пентагона са се оакали като са видели шепа маршируващи курсанти по плаца...
15
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е ко да каже ...
14
13
 
22
 
! Отговори
Руслан преди 6 години
И никога е нямало такава сила, която да пороби Русия. На парчета да разкъсат руския народ и държава, те пак ще се съберат. Това да е известно на политическите джудженца и жълтоценчиците в България. Русия бие, лошо бие.
13
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ххахахахаха, че ти къв си, не си ли ги поробил и закрепостил достатъчно :):)ти си тази сила, малкий комплексар
12
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Още от време оно, всяка империя или друго голямо обединение с експанзионистини амбиции, винаги нападало/заробвало/завладявало тези съседни и по-далечни народи/племена, които биха му донесли нещо добавено, като стойност.Какво би донесъл съвременния мужик на някой, че да иска да го "поробва". Та то ватника, винаги си е бил роб от време оно...на собствения си батюшка.
11
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те сами са се поробили с мисленето си. За жалост, винаги са били под нечии ботуш - като крепостни селяни, на партията, сега на Путин. Друго не знаят и никога не са виждали, господаря винаги е отгоре.Огромна държава с голяма военна мощ, неограничени ресурси и ... икономиката на една държава като Испания.
10
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
МЕРКЕЕЕЕЛ
9
14
 
14
 
! Отговори
ок преди 6 години
Тя е поробена от 100 години
8
21
 
20
 
! Отговори
Петко преди 6 години
Водката ги е поробила отдавна
7
24
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На седми май германия подписва капитолация пред съюзническите войски като настоява войната срещу СССР да продължи,на другият ден Сталин е като нааакан и моли Чърчил и съюзниците Германия да подпише пълна капитолация и пред СССР.Пълна измама е ,че СССР са победили Хитлер.Да живее Германия ,да живее обединена Европа,мечтата на Хитлер е обединена Европа с водеща немска икономика.Да живее Меркел,пазете свободата си ,че е скъпа.