Православни провалиха ЛГБТ шествие в Молдова

Полицията предотврати сблъсъци, евакуира демонстрантите
Обновена: 21 май 2017 16:38 | 21 май 2017 16:37, Веселина Йорданова
131
Православни провалиха ЛГБТ шествие в Молдова
Снимка: архив, Ройтерс

Привърженици на православната църква провалиха насрочено за днес шествие на активисти от ЛГБТ общността (лесбийки, гейове, бисексуални и транссексуални) в столицата на Молдова. Стотици хора затвориха улицата, по която бяха тръгнали демонстрантите, след което полицията евакуира участниците в шествието с автобуси, предаде ТАСС.

Вярващите пристигнаха с православни песнопения на уста, хоругви и плакати, на които личеше лозунгът "Молдова е православна страна!", също и надписи в защита на традиционното семейство. Няколкостотин полицаи със защитно облекло застанаха между двете групи и изградиха плътен кордон, предотвратявайки по този начин сблъсъци между участниците в шествието и техните противници.

По-рано президентът на Молдова Игор Додон - патрон на днешния празник на семейството, събрал десетки хиляди хора в столицата Кишинев, се обяви против шествието на ЛГБТ общността. Това съобщи самият държавен глава и уточни, че е говорил на среща с посланика на САЩ в Молдова Джеймс Петит.

"Много ясно подчертах, че подобни действия са в противоречие с нашите традиционни ценности, православната вяра и морала. Те не може и няма да бъдат приети нито лично от мен, нито от обществото като цяло", каза Додон.

В миналото опитите на ЛГБТ активисти да организират демонстрация в Кишинев обикновено приключваха със сблъсъци с техни противници и размирици.

Налагаше се властите да изпращат големи полицейски сили, за да охраняват и желаещите да осъществят такава акция, и дипломатите от САЩ и ЕС, дошли да ги подкрепят, напомня агенцията.( БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
43
 
11
 
! Отговори
Додо преди 6 години
Интересно, лилипутчето Путин дали е бил сред участниците в ЛГБТ парада в Молдова? Някой знае ли?
7
7
 
39
 
! Отговори
Сюзън преди 6 години
Ако има американски политици на София прайд всички дружно да им строшиме главите с камъни! За оцелелите пожарогасители с въглероден окис, белина,коктейл *** и калиев перманганат има го в аптеките!
6
8
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво! Ето, това са православни християни, това е Православна Църква!
5
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Еее, ама срамота.Да дойдат в БГ, тук е на мода...и са welcome :))
4
4
 
22
 
! Отговори
Активист на антиБКП преди 6 години
Нормално- това е работата и на нашата полиция.
3
54
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Додон е диктатор. Народът иска ЛГБТ, президентът използва властта и не дава.
2
8
 
72
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво повече от това президентът на една страна да застане зад православието и традиционното семейство против опитите на НПО да извратят хората.Нашите първи мъже се правят на по-големи гейове от истинските гейове само и само да угодят на господарите си.
1
7
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БРАВО!Скоро и у нас..