Причината за атентата в Манчестър - важна за поуката от него

Защо е от ключово значение е да се разгадаят мотивите за атаката
23 май 2017 17:50, Екип на Bloomberg
29
Причината за атентата в Манчестър - важна за поуката от него
Снимка: Кадър YouTube

Доколкото знаем, става въпрос за терористичен атентат. Няколко неща могат да се кажат в тези начални минути, тъй като разследването е все още в ход. Най-вероятно става въпрос за организиран атентат. Защо и къде е станал пробив на системата за сигурност тепърва ще се изяснява. Освен това атентатът е насочен към невинни млади хора, тоест със сигурност може да се говори за тероризъм.

Това каза в предаването „Бизнес старт“ по Bloomberg TV Bulgaria председателят на Софийския форум за сигурност Йордан Божилов.

„Разбира се, когато се случи атентат, трябва да направим анализ. Трябва да разберем кой е извършителят, какви са мотивите, каква е била организацията, за да се направи такова взривно устройство. Защото имаме информация, че устройството е било пригодено така, че да има максимален брой жертви“, коментира Божилов.

„И отново, трябва да разберем какви са мотивите. Дали това е атентатор самоубиец, дали това е саморадикализирал се човек. В повечето случаи виждаме, че в Европа става дума за млади хора, жители на европейските градове“, допълни още той.

Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какви мотиви, хората са ислямисти, мразят всички християни и искат да ги убият всички до един. Кое не е ясно на лордовете?
2
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега ще извадят някой битовизъм като причина, ще тръгнат с розови тениски с надпис "Нас не ни е страх", ще определят някой непослушен държавник за диктатор, търговец на наркотици, убиец на собствения си народ или каквото там се сетите и ще бомбардират някоя непослушна държава.
1
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поуката е че, не се интегрира това, що е неинтегрируемо! Стига експерименти с населението на Европа, всичко чуждо - вън!