Путин: Славянската писменост дойде при нас от македонска земя

Руският президент се срещна с колегата си Георге Иванов
Обновена: 24 май 2017 19:09 | 24 май 2017 18:57, Веселина Йорданова
971
Путин: Славянската писменост дойде при нас от македонска земя
Снимка: БТА

Руският държавен глава Владимир Путин заявил, че 24 май е празничен ден в Русия заради Деня на славянската писменост, която "дойде у нас от македонската земя". Това пише македонското издание на Deutsche Wellе, позовавайки се на официално съобщение от Кремъл.

Президентът казал това в рамките на срещата с македонския си колега Георге Иванов в Москва, съобщава "Фокус".

От своя страна Иванов заявил, че светите братя Кирил и Методий не са забравени.

"Въпреки, че са минали толкова векове, ние почитаме паметта на светите братя Кирил и Методий и техния ученик свети Климент. Нашият народ казва, че човек не умира, когато бъде погребан, а когато бъде забравен. Това е нашата обща памет за нашите просветители – Кирил и Методий, и тя ни дава надежда за запазването на тяхното учение", казал още македонският президент.

На срещата Путин изразил надежда за демократично и конституционно разрешаване на вътрешнополитическата ситуация в Македония, предаде ТАСС.

"Внимателно следим случващото се във вашата страна и желаем безусловен успех за това вътрешнополитическата ситуация в Македония да се развива в съответствие на нейната конституция и по демократичен начин", заявил руският президент и отбелязал, че двустранните отношения между двете държави се развиват в положителна насока.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


971
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Четете внимателно и печелите обезателно. "при нас от македонска земя".
17
2
 
30
 
! Отговори
BG преди 6 години
Иначе друго изказване което съм чел от президента на Македония, е че някога македонските словени си говорили на убав и чист словенски език, а Византия наложила на бугарите - татари да го говорят този език со декрет, оти ония (деме ние) сме говорили на гнусен татарски език :)))Извинявам се ама подобни изказвания може да ги правят пияниците по кръчмите в Скопие, обаче в БРЮМ те се правят от ... президента !
16
5
 
34
 
! Отговори
Неее преди 6 години
Това е било българска земя, а те са Българи...Защо прави такава гавра Путин? Ива житие и докумети, че Кирил е българин също
15
1
 
22
 
! Отговори
не знам преди 6 години
Дали го е казал или некой макесърбоман и античкимакедон барабар не го е сънувал.Ама и няма да се изненадам ако е истина.Все пак е наследник на Петър I. Измислил " кирилицата" и " църковно-славянския". От едната комплексарщина само.Но пък има прогрес. До скоро ги учеха че е дело на Ленин
14
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин: Славянската писменост дойде при нас от македонска земя !!!Щъркела донесъл славянската писменост на баба му Путина !
13
2
 
25
 
! Отговори
Маке преди 6 години
Русия е майка на всички слонове, а Македония е майка на Русия.
12
7
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руската гавра с България може да се прочете и на ифициалния сайт на Кремъл. Радвайте се русофили. Интетесно дали ще реагурат руските пудели Радев и Бойко или ще си мълчат като вагини?
11
6
 
41
 
! Отговори
BG преди 6 години
Сега ми е чудно как ще реагира президента Радев ! Защото езика и писмеността на една държава са пряка функция на властта и суверенитета ! Иначе руснаците като видяха че няма как да обърнат "русофилска" България към тях, почнаха да се подмазват на македонците !
10
10
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Империята на злото отново пробва да пренапише историята. Пфу !
9
6
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Путин: Славянската писменост дойде при нас от македонска земя"......а българската азбука е дошла от руската тайга - чрез Коминтерна !PS: КГБто продължава да пренаписва Историята
8
1
 
26
 
! Отговори
Сандо преди 6 години
македонец и на снимка да го видиш, шамар му удари!
7
7
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да се радват многобройните Путинофили в България!
6
13
 
48
 
! Отговори
Баба Ванга преди 6 години
Светот ке се оправи когато Владимир Владимирович легне до Владимир Илич в мавзолея!
5
7
 
37
 
! Отговори
Хахха преди 6 години
Честито! Кефите ли се другари и другарки!? 947
4
16
 
70
 
! Отговори
BG преди 6 години
Сега русофили нещо да кажете - пак се кичете с руски знамена !Само не мога да разбера, руснаците какво точно празнуват - вземете който и да е руски весник или гледайте което и да е руско предаване, ще видите че масово е наблъскано с английски чуждици ! Последното което видях е че някакъв руски ... използваше хубавата "славянска" думичка "инпакиджинг" вместо разопаковане :)Между другото точно същото се отнася и за македонците ! Ама едните и другите са оправдани - все пак това не е техния език!
3
16
 
92
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руските *** винаги са водили антибългарска политика. Гаврата на Путин с азбуката на връх 24 май за сетен път доказва това. Само предателите русофили не признават този факт. Защото са българофоби и ***.
2
72
 
12
 
! Отговори
слава преди 6 години
Слава на Путин. Македонците не са татарски *** и неблагодарници като балхарските шороши
1
1
 
33
 
! Отговори
Г преди 6 години
Нещо? Някой?