Гей парад по улиците на Варшава за 17-ти път

Около 40 посолства подкрепиха участниците в "Парада на равенството"
179
Гей парад по улиците на Варшава за 17-ти път
Снимка: архив, Ройтерс

Хиляди хора се включиха в тазгодишното издание на гей парада в полската столица Варшава, предаде Асошиейтед прес.

Участниците в 17-ото издание на гей похода получиха подкрепа от около 40 посолства, в това число на посолствата на Франция и на САЩ.

Гей парадът протече под наслова "Парад на равенството". Той е замислен не само като демонстрация на толерантността към хомосексуалистите, но и към хората с увреждания и към маргинализираните групи.

Участниците в парада носеха балони и знамена с цветовете на дъгата, символ на хомосексуалната общност. На един от плакатите, носени от участниците в парада, пишеше "Хомофобията предизвиква сърдечни заболявания".

Полското консервативно правителство се противопоставя на идеята за еднополови бракове и граждански съюзи между хората от един и същи пол. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още по темата: Варшавагей парад
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТОВА Е ЕДНА ОТ ГОЛЕМИТЕ ЯЗВИ, КОИТО РАзЯЖДАТ Европа и ще я унищожат физически.Щото гейовете няма да решат демографските проблеми. Ялови са. Ето това им пречи да бъдат като другите
5
5
 
20
 
! Отговори
До 2 преди 6 години
Защо пък някой друг трябва да решава,че било лошо човек да е хомофоб? Защо човек да се преструва, че харесва нещо, ако не е така?Къде пише, че не бива да е ксенофоб, това понятие има много аспекти, отношението към които зависи от конкретната ситуация! Зависи кой човек, от кой народ, през коя епоха и вследствие на какви обстоятелства има негативно или позитивно отношение, преценявайки актуалната роля на конкретен етнофор (носител на специфичните черти на някой етнос) в конкретна социална среда.
4
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ОСТАНАЛИТЕ МОЖЕМ ДА НАПРАВИМ ПАРАД НА НОРМАЛНИТЕ.ТОГАВА КАКЪВ ВОЙ ЩЕ СЕ ВДИГНЕ, ТОГАВА ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ, ЧЕ ГЕЙОВЕТЕ СА МНОГО ГОЛЕМИ ХОМОФОБИ.
3
6
 
22
 
! Отговори
К.М.Т. преди 6 години
Хомофобията била болест! По-нагла реклама не успяха ли да си измислят? Доказано е, че хомосексуалността е отклонение от нормалната сексуалност, съвестта на човека от всички времена е признавала за нормална само сексуалността между мъжа и жената. Такава е човешката физиология и онтология. Дори при животните няма еднополови сношения. Но явно за хората е нещо "природно". Тогава дайте всички да започнем да вършим тези содомии и така човеците да изчезнат, щото от такива връзки деца не се зачеват.
2
38
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До :(И кое точно не ти е приятно ?! Някакви си хора си правят някакъв си парад. Нито ме агитират, нито ми обясняват, че съм *** щото не съм като тях. Те не ми пречат, аз не им преча.Освен ако си хомофоб и/или ксенофоб.
1
6
 
35
 
! Отговори
:( преди 6 години
Не ми е приятно това, че и в София се провежда подобен парад.Ако толкова много искат да имат свой празник, да си наемат някъде хотел или малък курорт и да си проведат мероприятието там.