Политици и дипломати поведоха гей парада в Украйна

Екстремисти заплашваха с "кървава баня"
18 юни 2017 17:56,
38
Политици и дипломати поведоха гей парада в Украйна
Снимка: Reuters

Около 2500 души участваха в гей-парад в украинската столица Киев днес, носейки плакати в защита на правата на хората с нетрадиционна сексуална ориентация и развявайки украински знамена и флагове с цветовете на дъгата. В челните редици на шествието бяха украински политици и чуждестранни дипломати, съобщиха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Броят на участниците бе съобщен във Фейсбук от говорителката на киевската полиция Оксана Блишчик.

Неколкостотин ултранационалисти се опитаха да устроят контрашествие и се стигна до кратки схватки с полицията, при които бяха ранени двама души, а шестима бяха арестувани, посочва АП, цитирайки шефа на Киевската полиция Андрей Кришченко.

Големи части от центъра на Киев бяха отцепени, за да се избягнат инциденти. Около 5000 полицаи бяха мобилизирани за гей-парада, който по традиция е прицел за атаки от украински ултранационалисти.

Ден преди парада екстремисти от националистическата организация "Десен сектор" се заканиха, че ще се погрижат парадът да завърши с "кървава баня". "Не можем да позволим това шествие, когато страната се намира във война и нашите братя умират на фронта", каза 33-годишният Игор, цитиран от Ройтерс. "Библията и историята ни са срещу тях", добави той, визирайки участниците в гей парада.

Сериозни инциденти обаче този път бяха избегнати. Първият гей парад в Киев се състоя миналата година, но преди това подобни шествия на хора с нетрадиционна сексуална ориентация е имало в други градове в Украйна, като винаги при тях се е стигало до инциденти.  

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още по темата: Украйнагей парад
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да им е честит!Още какво ги чака, бедна им фантазията.
8
1
 
56
 
! Отговори
PD преди 6 години
Естественно по нашите медии, нито дума за боя дето са отнесли. Сега тече прочистване по улиците. Западните дипломати са захвърлили знамената и са се изпокрили в посолства и консулства. Останали са само обикновенните ......
7
2
 
63
 
! Отговори
ИВО преди 6 години
ТОВА НЕЩО СЕ ТОЛЕРИРА САМО В ЕВРОПА.АКО УТРЕ НИ КАЖАТ ДА СЕ БЕСИМ ПО СТЪЛБОВЕТЕ,ТРЯБВА ДА ИЗПЪЛНЯВАМЕ.ТОВА НЕ Е ЛИ ДИКТАТУРА.ИНАЧЕ СЕ ВОДЯТ ЗА ДЕМОКРАТИ.И ТИЯ ГЕЙСКИ РАБОТИ СТАНАХА ПОВЕЧЕ ОТ НОРМАЛНИТЕ. МАЛКИТЕ ДЕЦА ГЛЕДАТ И МИСЛЯТ,ЧЕ Е НЕЩО ХУБАВО.ПОСЛЕ ЩО ИМАЛО ТОЛКОВА МНОГО ОБРАТНИ
6
1
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
2500 участника, 5000 полицаи охранявали. Май полицаите са си направили парад.
5
5
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Украинците са вироглав и патриотично настроен народ. Не вярвам да оставят туко-така да им се разходжат пред децата разни с пера в задниците. Но за съжаление такива провокации ще стават все по-чести в Украйна, която избра европейския път, а либерастите само това чакат. След като откъснаха Украйна от руската сфера на влияние, следващата стъпка е разпространение на содомията и псевдо-западните ценности, за сметка на православните ценности, съхранили Източна Европа в продължение на хиляда години.
4
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Еми това искаха все пак.
3
1
 
53
 
! Отговори
шматка до 2 преди 6 години
Пич не разбра ли вече че ние нормалнитесме в графата ненормални
2
1
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Политици и дипломати поведоха гей парада"Само аз ли се смях на глас от това заглавие?!? :)))Представяте ли си - наш Тиквунчо отпреде на гей парада - вее знамената. А след него плътно марширува Марешки. Ахахаха. Та и там е било такъв сеир.А че в 4 милионен Киев са се намери 2500 леви резби - даже очаквах повече.
1
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Библията била срещу тях. *** украинци.