Сталин изпреварва Путин по рейтинг сред руснаците

Настоящият президент събра 34%, колкото и Пушкин
26 юни 2017 12:05, Елка Василева
89
Сталин изпреварва Путин по рейтинг сред руснаците
Снимка: архив, Reuters

За най-изтъкнати личности в световната история руснаците смятат Йосиф Сталин, Владимир Путин, Александър Пушкин, Владимир Ленин и Петър Първи, показва проучване на "Левада-Център".

Сталин получава 38% от гласовете на анкетираните, посочва Интерфакс. Путин и Пушкин събират по 34%, за Ленин са дали гласа си 32% от анкетираните, а за император Петър Първи – 29%.

Преди пет години социолозите проведоха аналогично допитване. Първите пет места и тогава заемаха същите хора, но в различен ред. На първо място беше Сталин (42%), следван от Ленин и Петър I (по 37%), Пушкин (29%), Путин (22%).

През тази година в топ-10 влизат и Юрий Гагарин (20%), Лев Толстой (12% при 24% в 2012 г.), Георгий Жуков (12%), Екатерина II и Михаил Лермонтов (по 11%).

По-нататък по популярност следват Михаил Ломоносов, Александър Суворов, Дмитрий Менделеев (по 10%), Наполеон I (9%), Леонид Брежнев (8%), Алберт Айнщайн, Сергей Есенин, Михаил Кутузов, Исак Нютон (по 7%), Михаил Горбачов (6%).

По данни на "Левада-Център" през май 2017 г. дейността на Путин на президентския пост е одобрявана от 81% от руснаците. През януари тази година този показател беше 85%.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
3
 
4
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
До ВасилевДано ти е олекнало от руската икономическа рецесия... Ама, нада ли, като те гледам...
37
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За "най-изтъкнати" пише, че е.Но то в руслямистан, най-изтъкнат=най-извратен, така че...нармална, пийте си боярищника.
36
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 30Дааааа, прав си! Жалко за брюкселската и краварската пасмина, които така и не успяха да разпарчетосат още веднъж и прилапат безболезнено този огромен запас от суровини!! И се гърчат сега какво да надробят още, само и само да си продължат охолното си съществуване на гърба на другите народи!!! Дааааа, с Русия ПАК УДАРИХА НА КАМЪК!!! Дано само ПАК ДА НЕ НАСТЪПЯТ МОТИКАТА като наполеончо и хитлерчо!!!
35
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сталин го тачат и нашите ***, нищо че е основен виновник за създаването на македонска нация и език. Добре че Сталин и Тито се скарват защото щяха да ни вземат и Пиринска Македония... Сталин е заплашвал Георги Димитров да действа по-ефективно и безкрупулно с македонизацията на Пиринска Македония. И до ден днешен в Пиринска Македония има заблудени хора заради това чудовищно предателство спрямо българския народ. Комунисти горете в ада!
34
2
 
0
 
! Отговори
Трол преди 6 години
Сталин.Терор-да,корупция-не!
33
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дедмонизирането на Сталин започва веднага след неговата смърт. От тогава до сега са постигнати значителни резултати в това направление което се вижда и от коментарите. Не говоря за коментари резултат на първични емоции. Но тези които се интересуват малко повече може да открият нещо съвсем различно. Този който владее настоящето той владее и миналото.
32
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нещастници.
31
1
 
2
 
! Отговори
Кики преди 6 години
Статията е за най - известни личности, а не за най - добродушни! Мисля, че Исус Христос и Хитлер трябва да са на мястото на Путин и Пушкин. Оформилата четворка не съм подредил по класиране.
30
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Логично и жалко!
29
6
 
15
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Сталин...по голям, и безскруполен убиец от Хитлер...първото си убийство 18годишен..първото свършил докопал се до властта - да избие роднините си...син на алкохолик-обущар...сътрудник на царските тайни служби...Ленин - финансиран от немския генералщаб, отървал затвора в Швеция с още 33 другари в запечатат с немския орел конски вагон, и 3 000 000 райхсмарки за печатане на позиви..и Правда...за организиране на "спонтанни демонстрации" ...предупредил ЦК преди смъртта си с писмо - да не избират Сталин
28
4
 
15
 
! Отговори
хиподил преди 6 години
Напишете нещо за Малта,малкото прекрасно островче,как се оправят там.За Испания,за бизнеса там,как са успели да превърнат два отбора в световна марка с оборот колкото на азиатската бензиностанция.За Германия,как успяват да произвеждат такива коли,дето всеки мечтае да кара,за френския прованс,как се подържа селското стопанство.Ние европейци ли сме,всеки ден трябва да слушаме за Путин и Сталин и някви *** дето пият лосиони.
27
8
 
11
 
! Отговори
хиподил преди 6 години
Стига сте ни занимавали с тази изостанала държава,всеки ден новини за няква азиатска бензиностанция.Напишете нещо за Европа,за цивилизацията.Напишете за Швейцария,малката държава,където обикновенния работник взима по 10 000 евро заплата,а най богатите хора си държат там парите и ходят да разпускат.Напишете за Дания,как аджеба имат такъв стандарт,как си спазват хората закона,как има общество и демокрация.За Люксембург,за Холандия където си павкаш и разпускаш покрай някой канал.
26
15
 
7
 
! Отговори
Стар Болшевик преди 6 години
Безспорно най-голямата и влиятелна личност в историята е Генералисимус Сталин, спасил света от нацизма. След това се нарежда най-великия революционер Ленин, унищожил буржоазните елементи в руското общество. След това се нарежда Петър Първи, построил огромна Империя и град Петербург (Ленинград) върху реки от кръв. След това се нарежда Владимир Владимирович, изправил на крака Русия след управлението на американски агенти и върнал Крим на руския народ! Русия винаги е имала велики ръководители!
25
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Стар БолшевикА сега вместо отколешната мечта за руски флаг над Проливите си имаме най-голямата джамия в Европа....в масква. :)))Да здраствует ***! Денег нет, но въи держитесь.
24
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Харесват Сталин и Ленин?Хахаха Май са забравили трудовите 12 часови бригади в мините или по блатата.Ами колективицазията?Да ви вземат всичко което имате и да го раздадат на някакви алкохолици.А затворите и лагерите за хората облечени в дънки или маратонки?
23
7
 
6
 
! Отговори
Стар Болшевик преди 6 години
Сталин е голям ръководител! Путин добре се справя, но на моменти е мек в сравнение с Човека от Желязо и Баща на Народите - Генералисимус Йосиф Висарионович Джугашвили Сталин! Хора, като Навални отдавна щяха да бъдат ликвидирани при Сталин. А след сваления руски самолет от турците, сега над Анкара щеше да се вее руски флаг!
22
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами ако се организира подобно проучване сред севернокорейците, имате ли съмнение, че на първите три места ще са дядо, баща и син кимови? В тоя ред.Иначе....зенитката е заредена.Роби сър!
21
6
 
10
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 6 години
ЗАБЕЛЯЗВАТЕ ЛИ ,ЧЕ РУСНАЦИТЕ ТРЯБВА ДА ИЗБИРАТ ПОВЕЧЕТО ЛИЧНОСТИ ВСЕ ОТ ДИКТАТОРИ !
20
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руснаците са се объркали и вместо Иван Грозни са написали Пушкин. В компанията на Ленин, Сталин, Путин и Петър I липсва единствено Иван Грозни. Така картинката става пълна. И човек започва да разбира защо руснаците са толкова увреден народ. Няма как такича чудовища да са ти се изредили през вековете и да си нормален. Да не говорим за монголците, които за два века робство им придат този азиатски варваризъм и жестокост.
19
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руснак дечица, не е етнос, това е диагноза.