Севернокорейка за Юга: Всеки ден беше ад, много плачех!

Тя е бежанка от КНДР и Южна Корея допуска, че може да са я отвлекли
Обновена: 20 юли 2017 06:54 | 19 юли 2017 19:55,
93
Севернокорейка за Юга: Всеки ден беше ад, много плачех!
Снимка: YouTube

Южна Корея се опитва да разбере как известна севернокорейска бежанка се е появила в неделя по телевизията в Северна Корея, за да разкаже за "ада" на капиталистическия Юг, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Лим Джи-хьон, на възраст около 20 години, пристигна в Южна Корея през 2014 г. и бързо стана публична личност, която редовно бе канена в предавания за бежанците от Северна Корея.

В неделя обаче тя се появи на излъчен по севернокорейската телевизия видеоматериал, в който разказва как представите й за живота в Южна Корея били откъснати от действителността.

"Заминах в Южна Корея с фантазията, че ще се храня добре и ще живея добре, но Югът не беше мястото, което си представях", казва тя и уточнява, че се надявала да стане актриса в Южна Корея.

"Всеки ден в Юга беше ад. Плачех всяка нощ и си мислех за родината и за родителите ми в Северна (Корея)", добавя тя.

Лим Джи-хьон обвинява южнокорейска телевизия, че я накарала да лъже за живота й в КНДР.

"Всичко, което казах по телевизията, беше написано, за да представи севернокорейците като невежи и глупави варвари", казва тя и добавя, че се чувствала като "човешка измет".

Лим обяснява, че "се прибрала у дома" миналия месец и сега живее със семейството си в западния град Анджу.

Не се знае обаче дали севернокорейката се е върнала доброволно.

Южнокорейските медии допускат, че тя може да е била отвлечена на границата между Китай и КНДР при опит да се срещне със свои роднини, отбелязва АФП.

Южнокорейската полиция е посетила нейното жилище и е прегледала банковите й извлечения. Тя заяви, че няма признаци Лим да е решила да промени живота си и да се върне в Северна Корея.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На Северно Корейците има им трябва такова обединение като ФРГ - ГДР.. В което ГДР бяха ограбени.Условието въобще да започнат преговори е САЩ да изтеглят военните бази което няма да стана никога ..
45
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има разлики ГДР и ФРГ - защото ФРГ ограбиха ГДР , завода на Карл Цайс Ейена го затвориха не защото не е конкурентно способен , а защото е конкурент на ФРГейски завод.. и такива примери много.. ФРГ изпрати най-големите негодници в ГДР администратори на окупираната територия - викаха им "Веси"
44
15
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имаме един в родата стар ***. На времето работише по предприятията . Цял живот един ТВ не можа да си купи . Обаче защитава там бандата червена. Сега на дърти години почна да бачка в частни фирми .. почна на почивки да ходи , кола си купи ....И вика ама скъсват ни гъзаа. Ааа ами да не е като при бай тошо бъркане в носа и държавна заплатка там да ядеш. НаглярИ.
43
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пепо Бухала ходи механик в Либия в долари заплата .. ама не си купи Мерцедес, а Лада за 3хил долара..
42
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен Не бизнеса е напред , а технологиите . можеш да сравняваш различни времена..
41
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само като ви чета коментарите и разбирам , че 80% даже не пътувате . Седите си в мазето и философия до дупка. БИзнеса сега е на светлинни години от онова подобие на държава . Какво защитавате и вие не знаете. Децата ви избягаха на вънка понеже бяхте толкова богати че едвам завършиха училище.
40
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен Я Внимавай с левовете през комузма и сега една Лада бе 4-5хил.лв. Сега новата Лада Веста е 25-30хил.
39
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Авей глуппаци какво мерите БВП / население бе хахаххаха В комунизма заплатата е била 80 до 150 лв. Цяло лято правихте консерви за зимата и алкохол да къркате. Какво ми се правите на много богати. Измряхте като голи охлюви. Я погледни колко продукция се вади сега. Отиди в североизточна България да видиш няма педя земя свободна. Кво ми говорите кво сте правили маймунии.
38
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изнася тикви, като пишещия по-долу, нали? Това са изнасяните плодове.
37
7
 
17
 
! Отговори
БГ богата ЮК бедна преди 6 години
До Анонимен 38List of countries by past and projected GDP (PPP) per capitaWikipediaБългария е била два пъти по богата от Южна Корея през 1980г. а сега е икономически колапс с милиционерска диктатура!
36
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Впрочем, Северна Корея е в световният топ 10 на износителките на плодове, въпреки санкциите. Пък ние .... бе тя е жалка историята с нас...Забрави да кажеш, че е и единственият износител и на мляко от пиле.
35
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Я и тук обединените патриоти да натиснат родителите на заминалите българи на запад само за да могат да се хранят добре и ще видите, че някои и ще се върнат. Особено ако им плащат и да се явяват по алфатв и да плюят запада и хвалят рассията.
34
11
 
12
 
! Отговори
Замислен преди 6 години
Впрочем, Северна Корея е в световният топ 10 на износителките на плодове, въпреки санкциите. Пък ние .... бе тя е жалка историята с нас.
33
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По време на Втората Световна моята и баба са ходили до нужника на двора и са пили вода от кланца.. В Същото време концлагеристите в Заводите на Сименс са имали прилични условия , тоалетни чинии като съвременните , течаща вода , работили със синя манта , на луминисцентни ламби.. Трябвало ли е баба и дядо да идат в концлагер на Хитлер по желание заради модерноста , да кенззат в модерни тоалетни чиинии..
32
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Заминах в Южна Корея с фантазията, че ще се храня добре и ще живея добре, но Югът не беше мястото, което си представях", казва тя и уточнява, че се надявала да стане актриса в Южна Корея."Всеки ден в Юга беше ад. Плачех всяка нощ и си мислех за родината и за родителите ми в Северна (Корея)", добавя тя....Да избягаш само за да се нахраниш.....Да мислиш за родителите си- ясно е, че се е върнала защото иначе ще им се случи нещо...
31
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Северна Корея е единствена държава подготвена за Индустрия-4,0 може да производе всичко в малки серии .. инженерите работят в малки екипи и се получават добри неща.. Тъй като няма никакъв експорт заради санкциите. Русия трябва да последва този пример ако иска да оцелее , и ще стане напълно самодостатъчна защото има и ресурси.. но руските олигарси са лакоми все на запад гледат.
30
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някой да ви писа , че искаме комунизма, В Северна Корея се живее по леко от Южна Корея. .. Хората не искат да стават нито роботи , нито концлагеристи .. Южна Коерея взимали повече пари е и голяма работа като дават за наеми , също като в Силициевата долина .. Много пари но нищо не остава , пак си същия кавал..
29
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А как ше реве като почине великият вожд слънце . Там даже и птичките, и мравките реват за огромната загуба. Пък вождът слънце нагъва френски коняк, гледка си порно и НБА.
28
2
 
8
 
! Отговори
Bonto преди 6 години
М да ама нас останаха Бай Тошовци да ни управляват и да пишат колко е убав комунизма а там го вкараха по затворите и дръпнаха светлинни години. Не знам дали знаеш ама Уикипедия не е релевантен източник на такава информация. За тази цел има архиви а та присъстват едни 2 фалита по времето НС Бай-ти
27
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На никой не му пука за 1980 важно е какво е сеха. Това русофилите и руснаците все на стара слава живеете докато тънете в кал