Шойбле: Ердоган излага на опасност отношенията с Германия!

Не може да ни изнудват, заяви германският министър на финансите
24 юли 2017 22:10,
179
Шойбле: Ердоган излага на опасност отношенията с Германия!
Снимка: БТА

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган излага на опасност изключително важните и вековни отношения с Германия, заяви германският министър на финансите Волфганг Шойбле, цитиран от Ройтерс.

Той излага на опасност вековно партньорство, каза Шойбле в интервю за германския в. "Билд", публикувано днес.

Това е драматично, тъй като наистина много неща ни свързват. Но ние не може да позволим да ни изнудват, отбеляза той.

В последно време дипломатическите отношения между Берлин и Анкара се влошиха заради задържането на германски граждани в Турция и поради отказа на турските власти да разрешат на германски депутати да посетят германски военни в бази в Турция, пише БТА.

Междувременно лидерът на парламентарната група на Християндемократическата партия Фолкер Каудер заяви, че поведението на Турция е "неприемливо" и че дълг на Германия е да пази гражданите си и компаниите си, но също така желае да бъдат запазени отношенията (с Анкара).

Безпокои ме фактът, че имаме страна членка на НАТО, която забранява посещения на друга страна членка на алианса, каза Каудер пред държавната телевизия А Ер Де.

"Това е нетърпима ситуация и ние ясно трябва да кажем на Турция: Не така", заяви Каудер.

На въпрос дали може да бъдат продължени преговорите с Турция за членство в ЕС или преговорите за разширяване на митническия съюз (между Турция и ЕС), Каудер отговори: "И двата въпроса, разбира се, са средства за оказване на натиск върху Турция. Знаем, че Турция има значителни икономически проблеми".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
3
 
8
 
! Отговори
Бож. преди 6 години
Eрдоган,на гявола слуга-вижте само,вижте му рогата!
97
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някои космонаФти от ЯД ще получат инфаркт:-)
96
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Чудесно!!! Дръжте си изперкалият диктатор, пуцайте се с кюрдите заради него и обвинявайте другите затова. Айде вън от цивилизацията, където е и мясторо ви"Да си пуцаме с кюрдите заради Ердоган ли...Ти имаш ли представа коя година се създаде терористичната група пкк???
95
6
 
2
 
! Отговори
ЛИЗИМАХ ФИЛАДЕЛФОС преди 6 години
ГЕРМАНЦИТЕ СА ПРОСТО ХОРИЦА, НО ИМ ИДВА ВРМЕТО ДА СТАНАТ УМНИ.ГЕРМАНИЯ ТРЯБВА ДА ИЗГОНИ ВСИЧКИ ТУРЦИ ОТ ДОИЧЛАНД. НЕЗАБАВНО .ВРЕМЕ Е РОССИЯ, ГЕРМАНИЯ И ГЪРЦИЯ ДА ПОМЕТЕМ И ДА ЗАЛИЧИМ ТУРЦИЯ И КОЛОНИЯТА/ ПУДЕЛА И -- БИЛГАРИА .
94
6
 
4
 
! Отговори
TURK преди 6 години
До АнонименКАКВИ БРАТЯ МОЖЕ ДА СМЕ С ВАС БЕ БУЛГАРИ.....СМЕШНИЦИ.....
93
3
 
5
 
! Отговори
До 127и126 преди 6 години
Чудесно!!! Дръжте си изперкалият диктатор, пуцайте се с кюрдите заради него и обвинявайте другите затова. Айде вън от цивилизацията, където е и мясторо ви
92
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Ти гледай гражданската война, мен не ме мисли. Аз се радвам на мир и спокойствие."Колега...Да уплашиш с каквато и да е война турчин е много смешно...Попитали Хитлер..."Защо не докоснахте турците?...Защото ако остане един жив, щеше да направи държава и пак да си отмъсти!"Воюваме и в страната и извън нея...и пак имаме мир и спокойствие и, която икономически е по добра от твойта! Вие колко щяхте да издържите?
91
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Ти гледай гражданската война, мен не ме мисли. Аз се радвам на мир и спокойствие."А и един турчин с война не можеш да го уплашиш!
90
4
 
1
 
! Отговори
До124 преди 6 години
Ти гледай гражданската война, мен не ме мисли. Аз се радвам на мир и спокойствие.
89
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"АшколСун тази годона Турция в Г-20, догодина в Г-30. Колкото повече, тпшкова повече."Колега имам една лоша новина...Ти никога няма да видиш дори и Г50...
88
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Целта ти е да останеш цял до 2023 турско м екере...Не само, че ще остане цяла, ами и леееко ще се разшири към Сирия и Ирак, така както се разшири с провинция Хатай м.е.керенце.
87
3
 
1
 
! Отговори
Ха ха хаааааааа преди 6 години
АшколСун тази годона Турция в Г-20, догодина в Г-30. Колкото повече, тпшкова повече.
86
10
 
3
 
! Отговори
Ха ха хаааааааа преди 6 години
Турция е мегаиндустрия, строим самолетоносачи до луната за да можем да закараме военно-промишленният си комлекс от американско-съветски оръжия там и на унищожат американският флаг и съответно САЩ. Всички треперят пред Турция с изключение на целия свят. Турция произвежда всичко, а всички други купуват от нея.
85
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Евала! Да сме живи и здрави българи и турци и страните ни да вървят нагоре!
84
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никой не може да излъже народната памет. Българи и турци от векове живеят заедно в радост и в мъка. Политиците са тези които се опитват да скарват и разделят народа. Да са живи и здрави българските и турските ми братя!
83
3
 
7
 
! Отговори
До Българин преди 6 години
Ейваллах комшу!
82
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Спокойно българи, свиквайте. Турция тепърва тръгва нагоре. Ако това ви нерви, то опасността да си заминете от инфаркт е голяма.
81
4
 
9
 
! Отговори
Българин преди 6 години
аз подкрепям комшиите защото за 10 години еврогейщина нищо добро не видя България. С турците сме балкански народи, трябва да се подкрепяме. Ако нещо се случи на България, Турция първа ще ни помогне, а не немците.
80
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Целта ти е да останеш цял до 2023 турско м екере"Ти гледай до 2023 да не останеш малцинство...Ако мен ме беше страх...нямаше да живея в Турция!
79
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Германия да мисли как да интегрира двата милиона афроазиатски тарамбуки и да не се меси в търскокюрдските отношения. Ако толкова са им мили кюрдите да ги изиска от Ердоган. Султанът с радост ще им изпрати два транша по 5 милиона.