Чужбински мераци за българския! Сричат, пеят и играят

Хора от 5 континента учат А, Б, В-то ни във Велико Търново
27 юли 2017 12:30, Златко Желев
20

3534 гледания   |  Още видео

За 40-и пореден път чужденци от пет континента в продължение на три седмици учат български език във Великотърновския университет.

Всички те са на различна възраст и с различни професии, а някои дори разказват пред Bulgaria ON AIR, че започнали да учат езика в страните си много преди да дойдат в България.

Чужденците усъвършенстват граматиката и правописа и се докосват до фолклора, традициите и обичаите ни. Повечето от дошлите на семинара вече владеят езика ни и идват, за да надградят познанията си и да опознаят отблизо културата ни.

А приятелствата с хора от цял свят, които създават по време на семинара, ги карат още повече да обикват страната ни и да мечтаят един ден да живеят тук.
 


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имам възможност да се срещам всеки ден с голяма част от тези млади хора. Много възпитани и културни. С огромен интерес към българския език и историческите забележителности.
15
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Учат езика на една изчезваща нация. След 50 години ще са много търсени от преводачи и историци
14
1
 
3
 
! Отговори
кебапчета преди 1 година
Още един автогол за т.нар. български работодатели когато видите англичанин и азиатец че дори и бг ром индо да говори на що годе правилен български език ми се обадете и да българския е горе долу труден език та успехи с вноса на неграмотна работна ръка от чужбина ...........
13
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И откъде точно са тези чужденци?
12
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
A нас някой няма ли да ни пита дали ги искаме?! Всички чужденци да се махат!
11
2
 
21
 
! Отговори
мда преди 1 година
Българския език е труден език и всеки който има желание и упорството да го учи е за похвала :) добре са дошли да научат повече за нас и историята ни. Дано да останат с добри впечатления. Познавам доста чужденци, които са проявявали интерес и с течение на времето той само се е засилвал.
10
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пропуснали сте да споменете колко точно са тези чужденци. Ако съдя по видеото са не повече от 20 души. Че ние издухахме ингилизкия език, бре, къде са тръгнали наглосаксонците да се сравняват с нас.
9
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"" Чужбински мераци за българския! Сричат, пеят и играят ""
.......................
Трябва да излезем от ЕС да се присъединим към Евразийския Съюз ... да видим дали пак ще "Сричат, пеят и играят"

Нали така, другари ?
8
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Що за дума е "чужбински" ?
7
4
 
9
 
! Отговори
е преди 1 година
Ще дойдат за да им дава Домусчиев 500лв Да бе да
6
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Георгиев
Нито е качествено, нито е евтино вече. 8 хил. евро на година и им преподават на английски. Добре, че са схватливи децата, та след първата година започват да говорят български, иначе...ако чуете как български преподавател говори английски, ще се гръмнете!
5
1
 
14
 
! Отговори
Георгиев преди 1 година
До Анонимен4

Основно идват тук за да учат медицина. Защото тук обучението е качествено и най-евтино.
4
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"МИСЛЯ,ЧЕ ИДВАТ ЗА ПАСПОРТ ЗА ЕС ,ОТ ТАМ ЗА ГЕРМАНИЯ."

Логика? Колко хора от Китай учат немска филология в Германия, защо му е на някой да учи българска филология в Китай, за да отиде в Германия? Да не говорим, че българско гражданство едва ли се дава лесно ако не си македонец. Да е живо и здраво това мило момиче.
3
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Страхотно. Ако случайно някой от тях някога прочете този коментар, поздравявам го. :) Винаги са добре дошли в България щом искат да опознаят езика и културата ни.
2
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да са живи и здрави! Дано да имат реализация!
1
14
 
14
 
! Отговори
АМА ГОЛЯМ СМЯХ ! преди 1 година
смях ,подарък от този,който е писал статията. или , който го е подучил:....в продължение на три седмици учат български език..........започнали да учат езика в страните си много преди да дойдат в България................усъвършенстват граматиката и правописа..........идват, за да надградят познанията си.........., ги карат още повече да обикват страната ни и да мечтаят един ден да живеят тук...МИСЛЯ,ЧЕ ИДВАТ ЗА ПАСПОРТ ЗА ЕС ,ОТ ТАМ ЗА ГЕРМАНИЯ.