Зловещо! Деца войници в Конго пият кръв от жертвите си

ООН: Много от тях са на възраст между 7 и 13 години
4 авг 2017 22:31, Анисия Иванова
51
Зловещо! Деца войници в Конго пият кръв от жертвите си
Архив: Reuters

Деца войници в Демократична република Конго пият кръвта на своите жертви, вярвайки, че това ще ги направи непобедими, според доклад на ООН, съобщиха Ройтерс.

Въоръженото формирование "Камуина Нсапу", което редовно извършва нападения в централния район Касай, използва за бойци момчета и момичета, много от които на възраст между 7 и 13 години, заяви Комисията на ООН за правата на човека.

Според доклада членовете на "Камуина Нсапу" вярвали, че магическият ритуал, включващ пиене на кръвта на обезглавени жертви, ще ги направи непобедими. Повечето жители били убедени в магическите способности на децата, което всявало страх. 

"Това общо вярване... може отчасти да обясни защо едно зле въоръжено формирование, съставено до голяма степен от деца, е в състояние да устои на настъплението на обучена национална армия повече от година", заяви комисията в доклада, който се основава на свидетелства на хора, избягали в Ангола от насилието в ДР Конго.

По данни на ООН "Камуина Нсапу" е екзекутирала най-малко 79 човека. Формированието убивало главно представители на властите.

През март или април е било създадено друго въоръжено формирование, наречено "Бана Мура", което да напада етническите групи луба и лулуа, към които принадлежат бойците на "Камуина Нсапу".

Твърди се, че формированието, подозирано, че извършва кланета и изнасилвания на етническа основа, е въоръжавано и подкрепяно от местни лидери и служители на армията и полицията, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
17
 
8
 
! Отговори
Изводът преди 6 години
Исляма е религията на мира!
6
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименТуку-що прочетох.Тази държава е основно християнска и с някои езически вярвания.И е държава в която вода газиш,жаден ходиш!Богата на ресурси и всичко останало страна,с крайно бедно население,глад и голям проблем с изсичането на горите,изчезване на животни,поради сечта и глада.Ако сте гледали документални филми,обикновено африканците пият кръв,когато няма с какво да се нахранят и в повечето случаи не убиват животното от което пият кръв.
5
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тъмнота, дълбока, пещерна тъмнота. И тази тъмнота я насочват полека-лека скъм Европа. А една женска твар в панталони и ярки сака вие "Доведет и семействат си". А после ги разпраща из европейските държави по твоти, въпреки че никой не ги иска. Само дето ЕС е основан на принципа на "равнопоставеността". Няма я диктатурата на позорния болшевизъм, няма го тоталитаризмът от още по-страшния социализъм. Има европейски неоколониализъм. Прекрасен, хуманен диктат.
4
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи са само на няколко хиляди години изостанали в еволюцията си. Сега какво? От Брюксел ще ги домъкнат, ще им дадат помощи и после някой трябва да се чувства виновен, че ЕС се ръководи от иди0ти. На хората им писна от това колониално блато. Вижте Лондон и Париж какви маймyнаpници са! И Европа натам е тръгнала. Всички са равни, ама едни по-примити8ни са по-равни. От "животинска ферма" към "1984".
3
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Християнството забранява пиенето на кръв. За да не се нарушава закона Божий решението е пиене на урина. Изпитано от личен опит - въздействието е много добро в различни отношения и даващо сили.
2
1
 
32
 
! Отговори
ceci_ преди 6 години
Културни различия, бежанци
1
3
 
29
 
! Отговори
jk преди 6 години
Да идват по-бързо в Европа да ги интегрираме.....