Руски разузнавателен самолет прелетя над Капитолия и Пентагона

Това е станало в съответствие с международен договор
10 авг 2017 14:10, Елка Василева
60
Руски разузнавателен самолет прелетя над Капитолия и Пентагона
Снимка: архив, Reuters

Руски разузнавателен самолет прелетя ниско над Вашингтон, предизвиквайки вълнение в американската столица, предаде Асошиейтед прес и ТАСС.

Маршрутът му премина над знакови обекти като Капитолия и Пентагона. Полетът обаче бе разрешен от американските власти в съответствие с международния договор "Открито небе", страни по който са и Съединените щати, и Русия.

Споразумението позволява на всяка от 34-те държави по него да изпращат свои невъоръжени самолети да прелитат с цел наблюдение над цялата територия на останалите.

Високопоставени представители на американските въоръжени сили и разузнаване обаче изразиха безпокойство, че Русия се възползва от технологичния си напредък, за да нарушава духа на договора.

Така например тя е наложила ограничения на полетите над столицата Москва и някога размирната република Чечения, както и близо до Южна Осетия и Абхазия - двете грузински сепаратистки области, които сега де факто са под неин контрол.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лично с разрешението на Ердоган се е извършил полета;)
5
26
 
17
 
! Отговори
Пешко преди 6 години
дори държавите от Третия свят не нарушават договорите, които са подписали собственоръчно, както прави мадър Рашата
4
10
 
21
 
! Отговори
Пишко преди 6 години
Еееее, бива ли така най-развитата държава да се страхува от някакво самолетче на една мъничка евроазиатска държавица от третия свят с 2430 ядрени бойни глави?
3
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ПешкоПеше, това е било оня ден бре, но тук сега вдяват.Съветофилията едва ли ще се подмокри, но оттатък океана някои май са се, съдейки по коментарите им.
2
10
 
28
 
! Отговори
:):) преди 6 години
най накрая официално да се признае от САЩ че Русия е в технологичен възход. То всички го виждат и си правят сметката но само тук в Бг има една шепа неразбрали, криещи се още в гората от червените...
1
23
 
15
 
! Отговори
Пешко преди 6 години
Тюх, той полетът бил разрешен, а съветофилията тъкмо се подмокри обилно