Русия задържа украински агент, подготвял диверсии в Крим

Той трябвало да извърши атаки на полуострова
15 авг 2017 12:30, Елка Василева
62
Русия задържа украински агент, подготвял диверсии в Крим
Снимка: архив, Reuters

Руската Федерална служба за сигурност (ФСС) задържа в Крим агент на Службата за сигурност на Украйна (ССУ), подготвял диверсии на полуострова, съобщи пресцентърът на ФСС, цитиран от ТАСС.

Според съобщението украинският гражданин Генадий Генадиевич Лимешко, бивш старши разузнавач от армията на Киев, бил изпратен на полуостров Крим, анексиран от Русия през 2014 г., за да извърши "диверсии срещу инфраструктурни и животоподдържащи обекти".

Пристигнал в Крим на 9 август, той трябвало да повреди електропровода от град Судак до курорта Новий свет, снабдяващ селища с общо население над 50 000 жители. Имал освен това задачата да унищожи чрез палежи горски масиви на полуострова и да създаде условия за свлачища, които да парализират движението по магистралата от Судак до Новий свет. Планирал също да опожари обект от комуналното стопанство в района.

"На 12 август Г. Г. Лимешко бе задържан (. . .) при опит да повреди електропровод в района на трасето от Судак до Новий свет", се казва в съобщението.

У задържания са открити и иззети две пресовки тротил, детонатор, граната с поставена запалка, течна горивна смес, ръчен трион, с който да реже дървените стълбове на електропровода, и дигитален фотоапарат - за да документира диверсионната си дейност и после да се отчете за нея пред своите ръководители в ССУ, отбелязва ФСС.

По случая е образувано наказателно дело. Издирват се "евентуалните съучастници и помагачи на украинския диверсант", добавя руската тайна служба.

Киевският районен съд в Симферопол арестува днес Лимешко за срок от две месеца, до 13 октомври. Решението е било взето на открито заседание, уточни пресслужбата на съда.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
32
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като слънчасат чекистките *** все дивотии измислят. Миналата гидина "хванаха" цяла група украински "диверсанти" които се промъкнали с камуфлажни дрехи да правят диверсии. Дори ватата в Русия не вярва на пидобни измишльотини. Единствено руските *** мислят, че това е истина.
12
2
 
13
 
! Отговори
Комунист-Идиот преди 6 години
До николов.Николов,млъквай!
11
2
 
13
 
! Отговори
До начо преди 6 години
Ха..ха..ха...на това даже и Маккеин би се изхилил:)))
10
1
 
27
 
! Отговори
джо преди 6 години
До николов,Николов, Николов, Крим пиши го бегал, и спри с бълнуванията
9
6
 
41
 
! Отговори
редник преди 6 години
Родолюбието не е монопол ! Родина означава "роди ни" това е и народа, тоест братя , сестри , братови чеда , роднини ! Добре е да си ги знаем тези работи :) За ужас ба русофобите по далечните ни роднини са руснаците например :) Англосаксонците са ни толкова близки колкото индийците , така и се отнасят с нас! Да , добре е да се знаят тези работици :) !
8
7
 
42
 
! Отговори
те преди 6 години
Украйна се превръща в терорист ....
7
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И ПОНЕЖЕ ДНЕС НЯМА УЖАСЯВАЩА, ГАДНА НОВИНА ЗА АГРЕСИВНА РУСИЯ, РЕДАКЦИЯТА РЕШИ ДА ПУБЛИКУВА ТАЗИ АДСКИ ВАЖНА МЕГАСВЕТОВНА НОВИНА ЗА ТАКОВА АДСКИ ВАЖНО СЪБИТИЕ В РУСИЯ.
6
3
 
3
 
! Отговори
Пончо преди 6 години
Тоя кво си види,не искам да знам :D
5
9
 
34
 
! Отговори
Адолфио преди 6 години
Очевидно Сталин не е изтрепал достатъчно *** навремето и отрочетата им се вживяват в тероризм:)
4
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще се оправят помежду си, както е било винаги.
3
47
 
9
 
! Отговори
николов преди 6 години
ватнишки фалш и кремльовски мокри сънища. крим ще бъде върнат заедно с репарации плюс кубан и воронеж на украйна
2
4
 
24
 
! Отговори
Hasan преди 6 години
До начоКОй ти е доктора на 4ти километър:)
1
45
 
7
 
! Отговори
начо преди 6 години
поредната рашистка простотия за отвличане на вниманието от мизерията и безработицата. в окупиран крим най желаното нещо са новите украйнски безвизови паспорти.цените тръгват от 100 000 рубли,1300 долара. за български паспорт,*** броят от 5000 зелени