Ким Чен Ун нареди: Повече бойни глави за балистични ракети!

Тилърсън приветства равнището на сдържаност на Северна Корея
23 авг 2017 10:30, Елка Василева
77
Ким Чен Ун нареди: Повече бойни глави за балистични ракети!
Снимка: Reuters

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун разпореди да се увеличи производството на бойни глави за балистични ракети и ракетни двигатели с твърдо гориво. Той говори при посещение в научен институт на националната Академия за военни науки, съобщи официалната агенция КЦТА, цитирана от ТАСС.

Още по темата

Напрежението около ядрената и ракетната програма на Северна Корея нараства все повече през последните месеци. През юли Пхенян извърши под наблюдението на Ким Чен Ун два опита с междуконтинентални балистични ракети, след които обсегът на оръжията му изглежда вече обхваща голяма част от американския континент, отбелязва Франс прес.

Вашингтон и Пхенян си размениха заплахи, после тонът леко се смекчи, но тази седмица САЩ и Южна Корея започнаха годишното си общо военно учение, което Северът винаги осъжда като репетиция за нахлуване на негова територия.

Експертите не знаят дали Северът вече притежава технология за връщане в атмосферата на изстреляните бойни глави, без да се разрушават. Пхенян уверява, че е разработил такава. Той заплаши да изстреля ракети в близост до американския остров Гуам в Тихия океан, но впоследствие заяви, че ще изчака.

Американският държавен секретар Рекс Тилърсън приветства вчера "равнището на сдържаност", което проявява Северна Корея след наложените й от ООН нови, по-сурови икономически санкции.

Той изрази надежда, че въздържането от ракетни изпитания и ядрени опити е знак за волята на Пхенян да започне преки преговори с Вашингтон "в даден момент в близко бъдеще". 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
38 обижда БГ нация - нарича я смачкана и подлизурска??? И ти не го триеш или банваш? Иначе - уж цензура! Айде, че мн. бързо ще ти се случи случка!
33
5
 
3
 
! Отговори
до Европеец с цървул преди 6 години
а я кажи в КНДР колко е ср. заплата? Щи кажа - колкото е НРБ - 50$ ***!
32
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
алоу, ***, вие вярно ли сте на страната на КНДР? Колко зле трябва да си материално и психически, да го правиш? М а те на Москва такива им трябват - прошляци...А пропо , вместо тия никви новини - Сърбия изтегли от МАкедония дипломатите си. Това, разбира се няма нищо общо с Путин и наскоро подписания договор- примирие м/у България и македония....просто така... А кво правят руски агенти в тоя сайт? Закон за зщита на държавата и - екстрадиция в МАсквва! Прав ви път!
31
2
 
4
 
! Отговори
Европеец с цървули преди 6 години
Много български европейци с 300евро заплата се бъзикат със с. Корея. Обаче те произвеждат коли и то съвсем като истински. Тръмп ще настъпи много скоро мотиката. Само не е ясно корейска ли сирийска или руска мотика.
30
6
 
1
 
! Отговори
хахха преди 6 години
ракетни двигатели с твърдо гориво. смеееех и тоя плаши САщ хахахаха
29
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Започвам да симпатизирам на Ким
28
0
 
3
 
! Отговори
до 34 ола преди 6 години
Те са им дали , сега ще ги снабдят и със съвременна противоракетна система .
27
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Малеее ! Какви празноглави драскачи има софия ! Сто процента са с евроатлантически наклонности и пронатовска наведена позиция
26
0
 
9
 
! Отговори
ола преди 6 години
Не разбирам от тези технологии, но Русия или Китай може тайно да им дадат,ами коя сила или договор ще ги спре да го направят.
25
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Важното е, че си има милиони чугунени глави.
24
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво Ким. Той ще спаси света от САЩисаните терористи.
23
2
 
13
 
! Отговори
Даа, преди 6 години
как само и американците смекчиха тона като видяха дебелия...Те типично за примитивните същества осъществяват агресия само с/у далеч по-слаби. В случая обаче взеха от страх да въртят трибуквието си като кючекиня!
22
2
 
8
 
! Отговори
**** преди 6 години
До-калекоАми краварския флаг с колко петолъчкие,по твойта логика,значи каварите са по гплеми комунисти,D.D.D.D.
21
0
 
2
 
! Отговори
хохох преди 6 години
До АнонименКогато ние се вдигнем, значи никога.
20
16
 
8
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 6 години
Като гледам парадите в СК, както е показано горе на смиката, са досущ като тези на Червения площад в маскава. Военния скрап който разкарават по площадите май е по един и същ патент. Същото може да се каже и за символите им /червени петолъчки и други комунистически свастики от времето на СОЦА/. Въодошевените труженици и военните които маршируват пред вождовете си, имат същия френетичен блясък в очите, като на зомбита подчинени на волята на своя Върховен Оракул, живеещи в своята паралелна вселена
19
4
 
2
 
! Отговори
Shark преди 6 години
Ама е тея не са в ред.
18
7
 
12
 
! Отговори
**** преди 6 години
На добитака му се е приискало преки преговори,и са били в очкване сигурно от СК да си смъкнат гащите,и да им кажат готови сме,сега елате и ни нападнете, защото ние унищожихме нашите ракети както вие искахте.
17
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Коледа май наближава!
16
3
 
8
 
! Отговори
Ген Гадорян преди 6 години
Спокич! Война нема да има. Война само срещу талибаните, щото са питекантропи.
15
10
 
8
 
! Отговори
Олег преди 6 години
Ако нямали санкции щели да са много по-напред от ЮК? Дай пример за една държава с изцяло държавен сектор дето да е много напред